@michaelscofield, @Krmm için o kadar dil döktüm işe yaramadı. 😀

Ben de onu düşünüyordum. Zaman zaman Vatan'da 16-17 bandına düşüyor. Şu anki haliyle almam zaten. İndirim görünce yapıştırırım. Bu arada X870E-E fiyatından ötürü ve kullanım senaryom için gereksiz olacağından dolayı mı önermediniz?

Bu kısıma da değinmiştim; ROG B850-E haddinden oahalıya satılıyor her türlü.
Ya daha ucuz modeller ya da fiyatının hakkı olan modeller (X870, X870E Aorus Elite) bakılması taraftarıyım.

Bu arada @LH44 hocam da eğer Wraith'ten bir şey alınmaz diyorsa mecburen TRYX'den vazgeçip ROG'a döneceğim artık. Kendisinin de bu konuda fikrini almam lazım.

Asla ürün alınmayacak bir yer değil ama 15.000 TL'lik ürün alıncak yer de değil.

çin o kadar dil döktüm işe yaramadı.
Yok hocam, estağfurullah, onunla alakalı değil. 3 ayrı forumda takılıyorum. Konu açtığım zaman çok kişi yorum yapınca ortalık 56'ya gidiyor. Zamanında yanlış kararlar aldığım için artık bir şey almadan önce detaylıca araştırıp soruşturmak istiyorum. Sizin fikrinizi de çok önemsiyorum aslında. Ama bazı konularıma farklı yorumlar geliyor, bu sefer aklım karışıyor.

Neyse, çok uzatmayayım. Zaten artık suyu çıktı iyice. :D Karar verip alacağım artık hocam.

Anakart konusunda X870 Aorus Elite alacaktım zaten sizin öneriniz ile. Durum böyle olunca ROG ekosistemi saldım. AIO olarak da Tryx alayım o hâlde dedim. Fakat bu Tryx sadece Wraith'te satılıyor ve firma sıkıntılı olduğu için mecburen AIO olarak ROG'a döndüm. E durum böyle olunca da anakart olarak da ROG olsun bari dedim. AIO'yu ROG aldıktan sonra anakartı farklı marka almak saçma geldi yani.

Son yorumunuzda da 15.000 TL ürün alınacak yer değil demişsiniz. O hâlde Tryx AIO kesinlikle almıyorum, bu konu kapanmıştır. AIO olarak ROG Ryuo'yu kesin olarak alıyorum. PSU da ROG olacak. Durum böyle olunca anakart olarak da ROG olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Fakat B850E alınmaz diyorsunuz. Aslında mantıksız değil. Fakat fiyatı 16-17'ye düştüğünde bilmiyorum, bir şans verilir gibi. Ama yine de değmez diyorsanız o hâlde geriye bir tek seçenek X870E-E kalıyor. Biliyorsunuz Q-code olması şart.

Bu 2 anakart dışında farklı seçeneğim yok hocam. B850E şahsen işimi fazlasıyla görür. X870E-E ile ne yapacağım hiç bilmiyorum. :D

Durum böyle yani hocam. AIO ROG olup da anakart Aorus olması mantıksız değilse böyle de yapabilirim tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Krmm, ROG B850-E çekin bu durumda.

Olay şu; ROG X870E-E sizin işiniz için gereksiz, ROG B850-E ideal ancak fiyatındaki ürünlere göre overpriced. ROG ve Q-Code şartı olduğu için tasarruf etmek maksadıyla ROG B850-E çekin.

@Krmm, ROG B850-E çekin bu durumda.

Olay şu; ROG X870E-E sizin işiniz için gereksiz, ROG B850-E ideal ancak fiyatındaki ürünlere göre overpriced. ROG ve Q-Code şartı olduğu için tasarruf etmek maksadıyla ROG B850-E çekin.

Evet, X870E-E tamamıyla kasanın içinde boş boş yatacak. Hiçbir özelliğini kullanmayacağım bir şey için fazladan 10 bin TL ödemek akıllıca gelmedi. Zaten RAM olarak da 6000 CL30 alıp EXPO açıp geçeceğim. O.C. işiyle de uğraşmayacağım, vazgeçtim. Çünkü CL26 olan kitin bir tık bütçemi zorladığını fark ettim. Yani bu durumda ROG'un X870E-E'si benim için para israfı olacak.

B850E konusunda kesinlikle katılıyorum size. B çipset olduğu için fiyatına göre pahalı. Ama tabii kâğıt üstünde inceleyince de mesela çoğu X870'ten iyi duruyor. Orası ayrı bir mesele.

Ama yine de B çipset olduğu için dediğiniz gibi bir tık overpriced oluyor.

Bu arada X870 Aorus Elite ile ROG B850E'yi yan yana kıyaslamadım hiç. Hangisinin altyapısı sağlam bilmiyorum o kadar. İkisine de kendi sayfalarından baktım, VRM faz kalitesi olarak sanırım ROG önde duruyor. Fazladan Clear CMOS tuşu da var ROG'da. Benim anlamadığım tek şey şu; Gigabyte olandaki X çipsetin ROG'daki B çipsete karşın avantajları neler mesela? Bunu bilsem aslında karar vermem daha kolaylaşacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada X870 Aorus Elite ile ROG B850E'yi yan yana kıyaslamadım hiç. Hangisinin altyapısı sağlam bilmiyorum o kadar. İkisine de kendi sayfalarından baktım, VRM faz kalitesi olarak sanırım ROG önde duruyor. Extradan Clear CMOS tuşu da var ROG'da. Benim anlamadığım tek şey şu, Gigabyte olandaki X çipsetin ROG'daki B çipsete karşın avantajları neler mesela. Bunu bilsem aslında karar vermem daha kolaylaşacak.

Bant miktarı. Temeldeki en büyük fark bu. BIOS olarak ASUS en iyisi, bant paylaşımında da MSI en iyisi, Gigabyte ikisinin ortası. Ne çok kötü ne de çok iyi bir BIOS yapamıyorlar, kartına göre soğutma tasarımları epey iyi.

En büyük artısı da F/P.