Wraith sağlam kale değil. Özellikle o siteye 15.000 TL para bağlamak hiç mantıklı değil. Sorun olursa mağdur olma ihtimaliniz yüksek.Ekran kartım var hocam 4070 Ti kullanıyorum. Ekran kartı alınmayacak şu anki sisteme zaten.
AiO olarak da Wraith'e neden 15 bin TL bağlanmaz dediniz anlamadım. Bir sıkıntı çıkarsa mağdur mu olurum?
Detaylar
Kim cevapladı?Wraith sağlam kale değil. Özellikle o siteye 15.000 TL para bağlamak hiç mantıklı değil. Sorun olursa mağdur olma ihtimaliniz yüksek.
Dediğiniz gibiyse o zaman mecburen ROG sisteme döneceğim yani. Çünkü dediğim gibi AiO olarak ekranını beğendiğim sadece 2 model var. Biri tryx diğeri ROG RYUO.
O halde şöyle yapalım hocam. AiO RYUO olsun. Zaten dediğim gibi ekran kartım olduğu için ve bütçe de 100-130 bin arası olduğu için her halükarda iyi bir sistem toplamış olacağım. Bir şeylerden kısmaya gerek yok aslında.
AiO ROG olursa ona göre diğer parçaları da ROG yapıp bir ekosistem kuralım.
Son düzenleyen: Moderatör:
Komple ROG sistem mi istiyorsunuz?Dediğiniz gibiyse o zaman mecburen Rog sisteme dönecem yani. Çünkü dediğim gibi aio olarak ekranını beğendiğim sadece 2 model var. Biri tryx diğeri Rog RYUO.
O halde şöyle yapalım hocam. Aio RYUO olsun. Zaten dediğim gibi ekran kartım olduğu için ve bütçe de 100-130 bin arası olduğu için her halükarda iyi bir sistem toplamış olacam. Bir şeylerden kısmaya gerek yok aslında.
Aio Rog olursa ona göre diğer parçaları da rog yapıp bir ekosistem kuralım.
Bu arada fikrimi belirteyim; sizin yerinizde olsam elimdeki kartı satar 5080'li bir sistem kurardım.
Komple ROG sistem mi istiyorsunuz?
Bu arada fikrimi belirteyim; sizin yerinizde olsam elimdeki kartı satar 5080'li bir sistem kurardım.
Vallahi o da olabilir ama bilmiyorum hocam. Ekran kartım şu an idare ediyordu beni. Bu arada 2 monitörüm var. Birisi dediğim gibi 600 Hertz Zowie. Bunu rekabetçide kullanıyorum. Diğeri de ASUS ROG PG32UCDM 4K OLED. Bunu da hikayelide kullanıyorum. Evet 4070 Ti 4K için uygun değil fakat şimdilik sıkıntı çekmiyorum. Seneye falan NVIDIA'nın 90 serisi bir kartına geçmeyi planlamıştım direkt olarak.
Eğer AiO tryx alınmaz diyorsanız şayet geriye tek seçenek ROG RYUO AiO kalıyor. Bunu da alacaksam eğer bütün sistem ROG olsun madem. Çünkü bu AiO'ya 19 bin TL vereceğim. Geri kalan parçalar ROG olmadıktan sonra anlamı olmaz. Bu arada kasanın ROG olmasına gerek yok. Lian Li O11 akvaryum olursa daha iyi olur Showcase açısından.
Bu arada @LH44 hocam da eğer Wraith'ten bir şey alınmaz diyorsa mecburen TRYX'den vazgeçip ROG'a döneceğim artık. Kendisinin de bu konuda fikrini almam lazım.
@Krmm, TRYX alınır, ama satıcı yüzünden alınmaz. Amazon ya da Hepsiburada satsa göz kapalı alıncak bir AiO.
Anakart bu olsun o zaman. iyi bir model. PSU'da seçtiğiniz model kalabilir.
PSU okey o zaman, Aura kalıyor. AiO Ryuo.@Krmm, TRYX alınır, ama satıcı yüzünden alınmaz. Amazon ya da Hepsiburada satsa göz kapalı alıncak bir AiO.
Geriye anakart kalıyor. B850A iyi model fakat beyaz olduğu için siyah sisteme uymaz hocam.
Bu arada anakart konusunda 2 seçeneğim var. Q-code olan bir anakart arıyorum.
Ya şunu ya da diğerini kesin alacağım eğer ROG ekosistem yapacaksam. İkisinden hangisini önerirsiniz?
B850-E öneririm.PSU okey o zaman, Aura kalıyor. AiO Ryuo.
Geriye anakart kalıyor. B850A iyi model fakat beyaz olduğu için siyah sisteme uymaz hocam.
Bu arada anakart konusunda 2 seçeneğim var. Q-code olan bir anakart arıyorum.
Ya şunu ya da diğerini kesin alacağım eğer ROG ekosistem yapacaksam. İkisinden hangisini önerirsiniz?
Ben de onu düşünüyordum. Zaman zaman Vatan'da 16-17 bandına düşüyor. Şu anki haliyle almam zaten. İndirim görünce yapıştırırım. Bu arada X870E-E fiyatından ötürü ve kullanım senaryom için gereksiz olacağından dolayı mı önermediniz?
Evet. Hiç gerek yok.Ben de onu düşünüyordum. Zaman zaman Vatan'da 16-17 bandına düşüyor. Şu anki haliyle almam zaten. İndirim görünce yapıştırırım. Bu arada X870E-E fiyatından ötürü ve kullanım senaryom için gereksiz olacağından dolayı mı önermediniz?
Tamam, toparlıyorum o hâlde, sadede geleyim;
AiO - ROG RYUO
Mobo - ROG B850E
PSU - ROG Aura 1200 (Eğer ROG STRIX Platin 1200 stoklara gelirse bunu almayı planlıyorum. Çünkü bu PSU ATX 3.1, Aura ise 3.0)
RAM - G.Skill 32 GB 6000 CL 30
CPU - 9850X3D
Case - Lian Li O11
Fan - 7 adet Asiahorse fanı Wraith'ten alacaktım, totalde 6 bin TL yapıyor. Wraith sıkıntılı dediğinize göre o zaman bunu da almak mantıklı değil. Lian Li fanlara geri mi döneyim? Onlar da gereksiz pahalı gibi sanki. 7 fana 15 bin TL vermem gerekiyor. Yani 9 bin TL ekstra'dan cebimden çıkacak.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer