Bütçe
12.000-14.000 TL

SalimBdk 62

Uzman
12-14 arası fiyat bandında Amazon veya Pazarama üzerinden alacağım bir model arıyorum, tercihen gen 4; güzel, hızlı gen 3 de olur. Zaten oyun için kullanıyorum. Elimde 500 GB SanDisk var, 6 yıl önce aldım, %93 sağlıkta. Hala hem zam haberleri hem ne olur ne olmaz, önlem almak için böyle bir karar aldım. Teşekkürler.

Amazon ve Pazarama dışında öneri olur dersen 12.500 TL civarına WD Blue SN5000 var, tercih edilebilir. Amazon'da 14.000 TL.

TwinMOS iyi mi, DRAM var?

Screenshot_20260817_234251_Trendyol.webp

Screenshot_20260817_231800_Amazon Shopping.webp

Screenshot_20260817_231642_Amazon Shopping.webp

TwinMOS'ta iş karışık. Normalde 2 TB modelinde 2 GB DRAM vardı, daha yeni satın alan birisinde kutudaki DRAM yazısını kalemle karalayıp göndermişlerdi. Uzak durun TwinMOS'tan. Siteleri bile amatörden hallice, her diske kopyala yapıştır specs yazıyorlar.

Patriot P320'yi de ele, o paraya alınacak en son disk falan. Zayıf donanım, dandik yazılım eksileri var. Aynı paraya çok daha iyi Gen4'ler varken giriş seviye Gen3 alınmaz.

Kioxia Exceria Basic uygun fiyata kabul edilebilir. Her ne kadar QLC diskleri çok önermesem de artık şartlar böyle, fiyatlar uçtu.

TwinMOS'ta iş karışık. Normalde 2 TB modelinde 2 GB DRAM vardı, daha yeni satın alan birisinde kutudaki DRAM yazısını kalemle karalayıp göndermişlerdi. Uzak durun TwinMOS'tan. Siteleri bile amatörden hallice, her diske kopyala yapıştır specs yazıyorlar.

Patriot P320'yi de ele, o paraya alınacak en son disk falan. Zayıf donanım, dandik yazılım eksileri var. Aynı paraya çok daha iyi gen4'ler varken giriş seviye gen3 alınmaz.

Kioxia Exceria Basic uygun fiyata kabul edilebilir. Her ne kadar QLC diskleri çok önermesem de artık şartlar böyle, fiyatlar uçtu.

Bu hocam? Sizin öneriniz nedir bu fiyat bandında en iyisi bu dediğiniz.

Screenshot_20260817_235506_Amazon Shopping.webp

Bu hocam? Sizin öneriniz nedir bu fiyat bandında en iyisi bu dediğiniz.

Eki Görüntüle 274293
Bunu da çok tavsiye etmem, hele de bu fiyata. Bunda kullanılan NAND'lar Micron'un alt markası SpecTek'e ait. Pek kaliteli değil, zaten o yüzden absürt derecede düşük TBW değeri var diskin. Dayanıksız diyeyim kısaca. Garantisi de 3 sene bunun. Önerdiğim 5 sene.

Kioxia Exceria Basic ya da attığım WD Blue SN5000 alınabilir. Bütçeyi 1.000-2.000 TL aşarım dersen alternatif bakarım.

Bunu da çok tavsiye etmem, hele de bu fiyata. Bunda kullanılan NAND'lar Micron'un alt markası Spectek'e ait. Pek kaliteli değil, zaten o yüzden absürt derecede düşük TBW değeri var diskin. Dayanıksız diyeyim kısaca. Garantisi de 3 sene bunun. Önerdiğim 5 sene.

Kioxia Exceria Basic'ya da attığım WD Blue SN5000 alınabilir. Bütçeyi 1.000-2.000 TL aşarım dersen alternatif bakarım.

Tabii olur seçenekleri değerlendirelim.

Tabii olur seçenekleri değerlendirelim.
Eğer PCIe 5.0 slotun varsa değerlendirilebilir:

Techolay kanalında videosu da mevcut, ölüm testi devam ediyor. TBW değerinin kat kat üzerine çıkılmasına rağmen hâlâ çok iyi seviyedeydi disk.

İndirim takip edersen Kioxia Exceria Heatsink var, şu an biraz yüksek ama 13-14 bin civarına düşebilir zaman zaman:

DRAM'li, orta segment disk.

Birkaç siteyi gezdim, indirimli bir şey yok. Ben olsam 12.700'e SN5000'i alırdım aciliyeti varsa.