Bütçe
12.000-14.000 TL

Experia Plus G4 mü, SN5100 mü? Aralarında 2900 var, ona göre sipariş geçeceğim; değer mi?

https://app.hb.biz/0QbbHsDVFacp DRAM var, TLC ama okuma bir tık düşük.

Araştırmalarım doğrultusunda, DRAM olan, TLC olan en mantıklısı buydu; bunu sipariş verdim, herkese teşekkür ediyorum.

Screenshot_20260818_061755_Hepsiburada.webp

@Caner Uncu tekrar rahatsız ediyorum kusura bakma, çoğu yer DRAM TLC demiş ama küçük bir azınlık DRAM var ama QLC demiş kesin net bir şey var mı?

Son düzenleme:
@SalimBdk, internette var olan incelemesine göre TLC var.

Burada kullanılan eski, BiCS4 TLC NAND ancak onu çoktan güncellemişlerdir diye düşünüyorum. Güncel olarak TLC olan diski QLC'ye çevireceklerini düşünmüyorum, Kioxia bu tür değişiklikler yapmıyor.

QLC sürümünü görmedim ben yani, gerçekten varsa da bilemiyorum ama durum dediğim gibi. Ha Nebi Akgün videosunda okuma/yazma hızına bakıp QLC diyor ama alakası yok. Açıp baksaymış keşke içini, daha net olurdu.

QLC için kaynak varsa inceleyeyim ben de.

@SalimBdk, internette var olan incelemesine göre TLC var.

Burada kullanılan eski, bics4 TLC NAND ancak onu çoktan güncellemişlerdir diye düşünüyorum. Güncel olarak TLC olan diski QLC'ye çevireceklerini düşünmüyorum, Kioxia bu tür değişiklikler yapmıyor.

QLC sürümünü görmedim ben yani, gerçekten varsa da bilemiyorum ama durum dediğim gibi. Ha nebi Akgün videosunda okuma/yazma hızına bakıp QLC diyor ama alakası yok. Açıp baksaymış keşke içini, daha net olurdu.

QLC için kaynak varsa inceleyeyim ben de.

Yani çoğu yerde TLC yazıyor. Aldık artık yapacak bir şey yok, bunu öğrenmenin başka bir yolu yok mu yazılım üzerinden falan?