Büyük ekran olmadıktan sonra alacağın iPad yapmak istediğin şeye bağlı. Çizim yapacaksan 2.Nesil Pencil destekleyen bir iPad öneririrm. Onlar da Pro 11 inçlik 1.Nesil ve sonrası. Ya da Air 4 ve sonrası. Biraz ilan bakınıyorum. Boş vakitte sıkılınca araba bakarım malum siteden. Bir değişiklik oldu :D

Son düzenleme:

Büyük ekran olmadıktan sonra alacağın iPad yapmak istediğin şeye bağlı. Çizim yapacaksan 2.Nesil Pencil destekleyen bir iPad öneririrm. Onlar da 11 inçlik 1.Nesil ve sonrası. Ya da Air 4 ve sonrası. Biraz ilan bakınıyorum. Boş vakitte sıkılınca araba bakarım malum siteden. Bir değişiklik oldu :D
O zaman 11 inç mi alayayım? 12.9 inç sıkıntı mı yaşatır? Hem bütçemide zorlamıyor. Normalde bütçem tam 12.000. Diğer türlü borç almak zorunda kalıyorum. Kafam aşırı karıştı.

O zaman 11 inç mi alayayım? 12.9 inç sıkıntı mı yaşatır? Hem bütçemide zorlamıyor. Normalde bütçem tam 12.000. Diğer türlü borç almak zorunda kalıyorum. Kafam aşırı karıştı.
12.9 zorunlu değilse alacağın 11 inç seni uzun süre götürür. Bu tabletle ne yapacaksın? Edit gibi zorlayıcı işler için M serisi öneririm. Onun dışında oyun, gündelik işler için alacağın her iPad iş görür.

12.9 zorunlu değilse alacağın 11 inç seni uzun süre götürür. Bu tabletle ne yapacaksın? Edit gibi zorlayıcı işler için M serisi öneririm. Onun dışında oyun, gündelik işler için alacağın her iPad iş görür.
YouTube, çizim falan hocam. Dediğim gibi şimdi YKS’ye hazırlanıyorum. Bu yıl kullanırım. Üniversitede de 1-2 sene falan kullanırım.

YouTube, çizim falan hocam. Dediğim gibi şimdi YKS’ye hazırlanıyorum. Bu yıl kullanırım. Üniversitede de 1-2 sene falan kullanırım.
Biraz sarı sitede gezindim. iPad Air 3, iPad 8-9 256GB, Cellular modeller var. Bütçeye uygun. 1.Nesil kalemle uyumlu bu modeller.
Linkleri referans olsun diye atıyorum. Öneri amaçlı değil.

O modellerde seneye güncelleme almayacak. Donanım ve ekran olarak onları kıyaslayacak olursak iPad Pro 12.9 inç daha iyi.
Bu yazdığım modeller iPadOS 18 alacak. 19'u iPad 8 ve 9 alır kanaatimce. Apple'nin sağı solu belli olmuyor. iPad 6 ve 7'nin işlemcisi aynı olmasına rağmen 6 iPadOS 18 almıyor. iOS 18'i iPad 7 alacaksa en düşük. 8 ile 9 'un daha ömrü var. Air ve Pro'larda iş daha farklı gidiyor. Düz seri gibi her sene çıkan bir seri olmadığı için Air 3 daha eski olmasına rağmen 19'u alabilir. Ona garanti veremem ama olabilir.
Şimdi araştırdım. Air 3 2019 çıkışlıymış. 19'u da alabilir.

Bu yazdığım modeller iPadOS 18 alacak. 19'u iPad 8 ve 9 alır kanaatimce. Apple'nin sağı solu belli olmuyor. iPad 6 ve 7'nin işlemcisi aynı olmasına rağmen 6 iPadOS 18 almıyor. iOS 18'i iPad 7 alacaksa en düşük. 8 ile 9 'un daha ömrü var. Air ve Pro'larda iş daha farklı gidiyor. Düz seri gibi her sene çıkan bir seri olmadığı için Air 3 daha eski olmasına rağmen 19'u alabilir. Ona garanti veremem ama olabilir.
Şimdi araştırdım. Air 3 2019 çıkışlıymış. 19'u da alabilir.
Peki performans bakımından iPad 8-9 mu yoksa Pro 2 mi iyi?

Peki performans bakımından iPad 8-9 mu yoksa Pro 2 mi iyi?
Performans olarak Pro'da 8-9'da tatmin eder ama burada Pro'nun tek avantajı 120Hz vs Ekran büyüklüğü. iPad 9'un ömrü çok uzun.2-3 Sürüm daha alır. Bir de alacağı son sürümün uygulama destek süresi de koysak 2-3 sene. 5 Sene kullanabilirsin.

iPad Air 2 2014 çıkışlı iOS 15'i aldı son sürüm.
Bunun gibi olursa Air 3'te En son iOS 19-20'yi alır gibi.
Cellularlı olması fiyatları arttırdığı için önerim 9 olurdu.

Performans olarak Pro'da 8-9'da tatmin eder ama burada Pro'nun tek avantajı 120Hz vs Ekran büyüklüğü. iPad 9'un ömrü çok uzun.2-3 Sürüm daha alır. Bir de alacağı son sürümün uygulama destek süresi de koysak 2-3 sene. 5 Sene kullanabilirsin.

iPad Air 2 2014 çıkışlı iOS 15'i aldı son sürüm.
Bunun gibi olursa Air 3'te En son iOS 19-20'yi alır gibi.
Cellularlı olması fiyatları arttırdığı için önerim 9 olurdu.
Air 4 önerir misin hocam?