12.000 TL fark RGB'li RAM'e verilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan casper04
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 273
6000 MHZ CL30 almam benim için daha uygun o zaman.

Benimle 100 sayfa RAM timing uğraşacaksan 6400 olanı al, uğraşmam dersen CL30. İşin özeti bu. Bu işin sonunda anakart ve işlemciyi de değişmen gerekebilir ama. MSI AM5'te başarısız bir firma zaten, manuel ayar girdirtmez genelde. Hep sorun çıkartır, konulara bakarsan göreceksin. 6400 1:1 mod ise Dual Rank açabilen memory controller sayısı nadir, 10 işlemciden 1'i ancak açar.

Benimle 100 sayfa RAM timing uğraşacaksan 6400 olanı al, uğraşmam dersen CL30. İşin özeti bu.
Yok hocam, tak çalıştır en iyisi. https://app.hb.biz/849Kh65muNgZ Hepsiburada’dan peşin fiyatına taksitle alacağım ama AVG FPS 2-3 olarak kayıp olabilirmiş. Açıkçası uzun süreli kullanacağım, sık sistem güncellemiyorum o yüzden benim için performans kaybı olmaması önemli.

Alabilirsin 2 adet bundan, sorun olmaz tak çalıştır. MSI sorun yapabilir, onun garantisini veremem sana ama. MSI bana göre son tercih AM5'te şu anda. 10 konudan 5 tanesi MSI anakartım var, EXPO açtım bilmem ne oldu konuları...

Bu sorunun cevabı: CL30 alıyorum teşekkürler.

6400 CL32 ile 6000 CL30 kağıt üstünde eş değer ama insanların anlamadıkları kısım anakart senin aldığın ya da alabileceğin performansı önemsemez, stok ayarlar kısıtlar. %100 stabilite hangisinde sağlanacaksa o şekilde tayin eder değerleri. Demem o ki 6000 üzeri hiçbir frekans uygun değil düz kullanıcıya. Görev yöneticisinde 6400 MT/s yazdığı için daha iyi olduğunu sanıyor ama buz dağının görünen yüzü bu, altında neler var acaba? EXPO kapalı daha iyi yani 6400, eğer insanların farkında olmadan 1:2 mod kullandığı düşünülürse...

Bazen RGB modeller daha iyi çip oluyor, benim XPG Lancer Blade m die RGB'li aynı model numara kod a die mesela. Bakıp ı alınmalı.

Eğer 6400 CL32 kiti alıp 6000 CL30-38-38 ayarlarım derse fark olmaz. Ayar yapmayı kabul etmezse 6000 CL30 alması lazım. RGB kriter değil burada, içindeki çip önemli.

https://www.hepsiburada.com/xpg-xpg...5-ram-ax5u6000c3032g-dclarwh-pm-HBC00007MO199 benim RAM'leri sormuştum, görmediniz. tabi bunların 2x16 versiyonu ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…