Eki Görüntüle 275700

Testi açar açmaz hatayı verdi hocam, bu yükseklikte değerler bende yemiyor gibi :D

2167, +150 ve -15 değerleriyle test ediyorum tekrardan.

Eki Görüntüle 275703
Tekrardan hata yedim, ya başka bir değerlerde hata var ya da gerçekten 75 ve -5 civarı kullanmak lazım.
-10CO deneyin eğer olmaz ise biraz şansızlık var demekki silikon kalitesinde ve ya bende olduğu gibi burst 1x 1x yememiş olabilir. Ama hata işlemci kaynaklı belli yani FCLK işlemci çekirdekler arası ve ram arası haberleşme kanalını büyüttüğü için üzerine ekstra yük bildiriyor üstüne CO ve PBP ile iyice limitlerini zorlamış oluyoruz. Burada siz hangisini tercih edeceksiniz orası size bağlı.

-10CO deneyin eğer olmaz ise biraz şansızlık var demekki silikon kalitesinde ve ya bende olduğu gibi burst 1x 1x yememiş olabilir. Ama hata işlemci kaynaklı belli yani FCLK işlemci çekirdekler arası ve ram arası haberleşme kanalını büyüttüğü için üzerine ekstra yük bildiriyor üstüne CO ve PBP ile iyice limitlerini zorlamış oluyoruz. Burada siz hangisini tercih edeceksiniz orası size bağlı.
FCLK'yı 2200'e çekip, PBO'yu tekrardan Auto'ya çektim hocam. +75 ve -5'tense otomatik yönetmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 30-40 dakikalık bir VT3 testi yapıp hata vermezse Ram ve PBO için ayarlamaları bırakacağım. 5080 için Undervolt yapmayı düşünüyorum ona bakmayı planlıyorum.

FCLK'yı 2200'e çekip, PBO'yu tekrardan Auto'ya çektim hocam. +75 ve -5'tense otomatik yönetmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. 30-40 dakikalık bir VT3 testi yapıp hata vermezse Ram ve PBO için ayarlamaları bırakacağım. 5080 için Undervolt yapmayı düşünüyorum ona bakmayı planlıyorum.
PBO=Auto demek 0 demek hiç bir farkı yok yani. Bu arada FCLk =2200 yaptıktan sonra ara ara kontrol ermeni öneririm bazen tekrardan hata aldırabilir y-crunch vt3 testinde.

Ayarları yapıp tekrar bakmamayı düşünüyorum, FLCK 2200 şu anda. 2000'e çekmem daha stabilite sağlar mı?
Ben yanlış yazmışım 2200 olacaktı şundan diyorum ramleriniz o anlık eğitimi haya aldırmayabilir ama sonrasında size hata aldırabilir bunu belki farkedemezsiniz ama stabilite kaybı yaşayabilirisiniz bunu kontrol etmek için ara ara test yapmak mantıklı. 2133'e düşebilirsin bi anlık düşürmek mantıklı olmaz. Bu iş sabır işi deneme ze zaman isteyen bir durum işin sonunda bittiğinde mutlu olacaksın ama.

Ben yanlış yazmışım 2200 olacaktı şundan diyorum ramleriniz o anlık eğitimi sonrasında size hata aldırabilir bunu belki farkedemezsiniz ama stabilite kaybı yaşayabilirisiniz. 2133 e düşebilirsin bi anlık düşürmek mantıklı olmaz. Bu iş sabır işi deneme ze zaman isteyen bir durum işin sonunda bittiğinde mutlu olacaksın ama.
Anladım, şu anlık bu şekilde kalsın o zaman. Boş vakit bulduğumda ara sıra kontrol ederim. Teşekkürler cevaplar için.