Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selam,

Çok eski bir anakart kullanmaktayım, üstündeki RAM 16 GB. Uzun zamandır standart ayarı neyse o şekilde kullandım, görev yöneticisinde görüldüğü üzere 2400 MT/s hızda çalışıyor. Üzerindeki RAM tek modül bir RAM, biraz BIOS'u kurcaladım bununla ilgili ama RAM ayarlarını göremedim. Ufak da olsa bu RAM'e OC yapılabilir mi?

@Ayhan Dönmez

CPU Z'de Memory ekranı bu şekilde;

Ekran Alıntısı.webp

Ekran Alıntısı.webp

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez

Ben en son laptopa UV atılamıyor diye BIOS dump edip GRUB efix64 ile OC kilidi kodlarını bulup Turbo çarpan ve UV ayarlamayı açmıştım. Ne yaptığını bilmen lazım, bir de bu tip işlemi BIOS'a yedirmiyorsun aslında paste diye geçiyor. BIOS pili gümledi mi clear CMOS oldu mu hop sil baştan, laptopta mesela temizlik yaparken pil kablosunu anakarttan ayırıyorsun hop gene işlem siliniyor. Windows 11'de Secure Boot kapatıp falan yapılması gerekiyor. Bununla uğraşacak kadar bilgisi olan adam bilgisayarcıda 3-5 sök tak çıraklık yapıp para kazanması daha hayırlı.

İleri seviye bilgiler ile ufak tefek eski sisteme RAM OC işlerine falan kalkışmayın yazıktır.

Video atayım örnek bir bios kilit kaldırma işlemi :

Bunun sadece uv-turbo tarafı bu, diğer özelliklerinde de kilit var mı anakart ne destekliyor vs de bilmek lazım.

Uzaktan olacak iş değil, ayrıca değmez.

Son düzenleme: