Detaylar
Kim cevapladı?2K çözünürlükte 16 GB RAM bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı bana.
- Makaleler
- 62
Günlük işler için 16 yeter. Oyun tarafında da bir süre yeterli olacağını düşünüyorum.
2K çözünürlükte 16 GB RAM bugüne kadar hiçbir sorun yaşatmadı bana.
1080p daha rahat gibi.
Günlük işler için 16 yeter. Oyun tarafında da bir süre yeterli olacağını düşünüyorum.
Hocam öyle de 1080p kullanacağım, yine de kafamı çok karıştırıyor.
Yani pek bir fark olmuyor, ama bir süre daha yeterli.
Stormweaver
Uzman
Hâlâ yeterli. Anakartınız DDR5 ise tek modül alın, performans olarak pek bir farkı yok belki ileride yükseltirsiniz.İleride yükseltmem zor gibi gözüküyor, o yüzden 1x16 yerine 2x8 daha mantıklı geliyor, bazı kişiler standart 32 diyor ama AAA oyunlarla işim yok, sadece FPS oynuyorum.
Beyazıt
Üstün
Kendim 16 GB DDR5 RAM kullanıyorum benim için gayet yetiyor. Genelde FPS oyunları oynuyorum 12-14 GB arasında geziyor. İleriye dönük olması için 32 GB tercih edilebilir.
SpeedBeast34
Üstün
İleride yükseltmem zor gibi gözüküyor, o yüzden 1x16 yerine 2x8 daha mantıklı geliyor, bazı kişiler standart 32 diyor ama AAA oyunlarla işim yok, sadece FPS oynuyorum.
16 GB hâlâ yeterli. FPS oyunları için 32 GB gereksiz. En doğru seçim: 2x8 GB Dual channel olduğu için daha performanslı.
32 GB şu an senin kullanımında gereksiz. Ancak sistemini 5–6 yıl hiç değiştirmem diyorsan o zaman düşünülür yoksa şart değil.
Son düzenleyen: Moderatör:
16 GB hâlâ yeterli. FPS oyunları için 32 GB gereksiz. En doğru seçim: 2x8 GB Dual channel olduğu için daha performanslı.
32 GB şu an senin kullanımında gereksiz. Ancak sistemini 5–6 yıl hiç değiştirmem diyorsan o zaman düşünülür yoksa şart değil.
Yeni toplayacağım hocam ve dediğin gibi 5-6 yıl hiç değiştirmem ondan korkuyorum zaten.
Kendim 16 GB DDR5 RAM kullanıyorum benim için gayet yetiyor. Genelde FPS oyunları oynuyorum 12-14 GB arasında geziyor. İleriye dönük olması için 32 GB tercih edilebilir.
Teşekkür ederim.
Yani pek bir fark olmuyor ama bir süre daha yeterli.
Teşekkürler hocam.
1080p için yeterli fakat 2K için çok stutter yapıyor.