Ses kalitesini duyduktan sonra kabloyu dert etmemeye başladım. Apple dongle gibi bir 3.5 mm to Type-C donusturucuyle telefona baglaniyor.
ANC olmasa ben de aynı şeyi yapardım muhtemelen, ancak toplu taşıma kullanırken şarkıyı duymuyor gibi hissediyorum. Evde IEM dışarıda AirPods yapıyorum.

Ben de birkaç gündür Buds 2 Plus kullanıyorum. Bazı sorularım olacak. Bilenler cevaplarsa sevinirim.
1- Sağ kulaklığın şarjı 1-2dk farkla daha hızlı düşüyor. Bu normal mi?
2- Kulaklığı çıkarınca müzik 5sn sonra duruyor. Ama geri takarken hemen devam ediyor. Ve bu özellik sadece sağ kulaklıkta çalışıyor. Sol kulaklıkta bu özellik yok mu?

Kulaklık hakkındaki düşüncelerime gelecek olursak en sevdiğim yanı pil ömrü oldu. Benim testlerimde %100'den %20'ye 8 saat 40 dakika gibi bir kullanım sundu. Test sırasında kulaklıklar çoğunlukla açık kaldığı için müzik çalmasa da bir miktar şarj kaybı oldu. Bu yüzden muhtemelen bu süre daha uzun olacaktır. Onun dışında uygulamasındaki ayarlar bana da bir fark hissettirmedi. Ayrıca bende şarj kablosu çıkmadı. ANC benim için çok da önemli değil ama önceki kulaklığım P30i'ye göre biraz daha kötü bir ANC'si var. Ama P30i kulağımda bir basınç/tıkanıklık hissi uyandırıyordu. Bunda öyle bir şey yok, bu yönden iyi. Son olarak ses kalitesi güzel ama benim beklentimi karşılamadı.

Kulaklık olarak güzel ve uygun fiyatlı Bluetooth kulaklıklarda ses karakterini nadiren beğeniyorum ve CMF Buds serisinde gerçekten bayağı beğendim. Ancak Bluetooth alıcısı aşırı kötü ve AAC kodeğinde iğrenç bir ses kalitesi var 16 KHz üstü hiçbir şekilde duyulmuyor. Ayrıca uygulaması da iOS için bayağı buglu açıkçası Android nasıldır bilemiyorum da.

Ayrıca bilgisayarda kulaklıkları yönetmek için ear (web) baya güzel.

Buds 2'yi bende kullanıyorum bazen sanki ses sol taraftan az geliyor gibi siz böyle bir sorunla karşılaştınız mı?

Ellerinize sağlık.
Plus modelini kullanıyorum. Hangisi olduğunu anlayamadım ama bana da sanki bir kulaklıktan az ses geliyor gibi geldi. Sesi mono moda alıp test yaptım. Ama bir şey fark edemedim. Bence kulaklığın genel ses seviyesi biraz düşük.

Kulaklık olarak güzel ve uygun fiyatlı Bluetooth kulaklıklarda ses karakterini nadiren beğeniyorum ve CMF Buds serisinde gerçekten bayağı beğendim. Ancak Bluetooth alıcısı aşırı kötü ve AAC kodeğinde iğrenç bir ses kalitesi var 16 KHz üstü hiçbir şekilde duyulmuyor. Ayrıca uygulaması da iOS için bayağı buglu açıkçası Android nasıldır bilemiyorum da.
Android'de de öyle. Fotoğraftaki gibi beyaz olması gerekirken bazen hepsi siyah oluyor. Üzerine tıklayınca seçiliyor ve fotoğraftaki gibi beyaz oluyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-03-23-18-36-18-563_com.nothing.smartcenter.webp
    Screenshot_2026-03-23-18-36-18-563_com.nothing.smartcenter.webp
    356,7 KB · Görüntüleme: 28
1- sağ kulaklığın şarjı 1-2dk farkla daha hızlı düşüyor. Bu normal mi?

Genel kablosuz kulaklıklar öyle hocam.

2- kulaklığı çıkarınca müzik 5sn sonra duruyor. Ama geri takarken hemen devam ediyor. Ve bu özellik sadece sağ kulaklıkta çalışıyor. Sol kulaklıkta bu özellik yok mu?

Var hocam sol kulaklığımda çalışıyor.

Kulaklık olarak güzel ve uygun fiyatlı Bluetooth kulaklıklarda ses karakterini nadiren beğeniyorum ve CMF Buds serisinde gerçekten bayağı beğendim. Ancak Bluetooth alıcısı aşırı kötü ve aac kodeğinde iğrenç bir ses kalitesi var 16 KHz üstü hiçbir şekilde duyulmuyor. Ayrıca uygulaması da iOS için bayağı buglu açıkçası Android nasıldır bilemiyorum da.

Ayrıca bilgisayarda kulaklıkları yönetmek için ear (web) bayağı güzel.

Android uygulamasını beğendim ben. Sorunu yok benim açımdan.

ANC olmasa ben de aynı şeyi yapardım muhtemelen, ancak toplu taşıma kullanırken şarkıyı duymuyor gibi hissediyorum. Evde IEM dışarıda AirPods yapıyorum.

Açıkçası IEM kulaklıklarda bu kulaklıklar gibi ANC, uygulama desteği gibi özelliklere sahip olsalardı. Bir firmanın aklına gelmedi mi acaba?

@Aakons Bass ayarı çalışıyor aslında. Geliştirici seçeneklerinden Mutlak Sesi Devre Dışı Bırak ayarını değiştirmeyi deneyin. Realme telefonumda aşağıdaki ayarı açarak çözdüm. Bluetooth ayarlarına da göz atın.
Screenshot_2026-04-14-13-07-43-00_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.webp