İkisi arasından PTM Pro. Aşağı yukarı aynı kalitede modeller ama PTM Pro 2000 TL daha ucuz. ASUS her zamanki gibi aşırı pahalı, almak için hiçbir sebep yok. Rekabette de çoğu noktada geride kalıyor zaten.

Corsair düşünüyorsanız da şu:

Buna da gerek yok bence ama bütçe konusunda sorun olmadığı varsayımında öneriyorum bunu.

Şuna da ezbere pek takılmayın, ne yaptığınızı bilerek almadığınız sürece son kullanıcı için boş muhabbet. Siz konu açın, burada bilgili arkadaşlar zaten yardımcı olurlar fiyat/performans oranına göre en iyisini.

Tierlist olayı temelde faydalı bir şey ama sürekli güncel tutulması lazım, üstüne metodolojisini okuyup hakim olmak da lazım. Son kullanıcı da bunlara pek bakmadığı için ezberden seçmek iyi değil.

Çok teşekkür ederim öncelikle.

Bu A segment , B segment olayına çok kafayı takmıştım. Fakat gereksiz bir takıntıymış öğrenmiş oldum saolun hocam.

Corsair 1500 olan mükemmel duruyor. Hem atx 3.1 hem de 1500 watt. Fiyatı benim için sorun değil aslında lakin bu kadar fantaziye kaçmaya gerek yok sanırım.

Diğer 2 psu'ya dönersek , madem ki Asus'a değmez diyorsunuz , ohalde Fsp olana yönelecem. Lakin öncesinde birkaç sorum olacaktı. Sırayla sorayim.

Bu psu Atx 3.0 olduğu için ve 12-2x6 girişi olmadığı için acaba ekran kartı pin erimesi sorunu yaşar mıyım ? Sizce atx 3.1 psu almak önemli bir detay mı ?

İkinci sorum , Ben marka olarak Asus , fsp , corsair üçlüsünden alacağım demiştim. Haliyle siz de bu üçlü arasında öneride bulunup FSP ptm pro olanı önerdiniz. Fakat hata yapmıyorum dimi hocam ? Şuan piyasada alabileceğim en kaliteli psu'lardan biri yani dimi bu ?

@Krmm,

Rog strix:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 182031 12v

Eki Görüntüle 182032 5v

Eki Görüntüle 182033 3.3v

Eki Görüntüle 182034

Ripple:

Eki Görüntüle 182029

Hold_UP PW_OK:

Eki Görüntüle 182035

Eki Görüntüle 182036

Zaten bunu söylemiştim önceki karşılaştırmada. Power_OK yanlış ayarlı. Anakart kapanma komutunu düzgün olarak almıyor.

FSP:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 182039

Ripple:

Eki Görüntüle 182038

Hold_UP PW_OK:

Eki Görüntüle 182040

Burada bir sıkıntı yok. Doğru ayarlı. Power_OK süresi Hold_UP süresinden 2ms daha geride.

Birbirlerine çok yakınlar. Rog strix regulasyon ve ripple performansı olarak biraz daha önde. Yalnız onda Power_OK yanlış ayarlı. İç bileşen olarak FSP full bridge LCC kullanıyor. Rog strix'de half bridge. FSP daha verimli. Fan türü daha iyi. Rog strixdeki bulk kondansatörler teorik olarak daha uzun ömürlü.

FSP:

Hitachi HU – 450V, 560µF, toplam 1120µF, 2000h @ 105°C.

Rog:

1x Rubycon MXK – 420V, 470µF, 3000h @ 105°C
1x Rubycon MXT – 420V, 820µF, 3000h @ 105°C

İkincil taraf benzer.

FSP tercih ederdim ben. Oreki hocamda yazmış zaten.
Yusuf hocam sizi de etiketlicektim konuya. Lakin siz zaten bir ara konuştuğumuzda nzxt c1200 önermiştiniz. O yüzden tekrardan sizi yormayim dedim. Önereceğiniz model belli çünkü :D

Çok teşekkür ederim ayrıca bu detaylı karşılaştırmanız için. Bir üst mesajımda Oreki hocama sorduğum soruyu size de sorabilirim bu arada. Yanıtlarsanız siz de çok sevinirim.

Son düzenleme:
Yusuf hocam sizi de etiketlicektim konuya. Lakin siz zaten bir ara konuştuğumuzda NZXT C1200 önermiştiniz. O yüzden tekrardan sizi yormayim dedim. Önereceğiniz model belli çünkü :D

Çok teşekkür ederim ayrıca bu detaylı karşılaştırmanız için. Bir üst mesajımda Oreki hocama sorduğum soruyu size de sorabilirim bu arada. Yanıtlarsanız siz de çok sevinirim.

Erime yaşanacağını sanmıyorum. Evet 12VHPWR kablosu ile 12x6 kablosu arasında ufak tefek farklar var. Fakat siz kabloyu tam anlamıyla yerine oturtursanız bir şey olmaz yüksek ihtimalle. Erimelerin çoğu konnekterü yanlış oturtmaktan veya kabloyu aşırı bükmekten kaynaklanıyor. Ha ama tabii ki 12x6 daha güvenli olur. Pinlerin tasarımı değiştirildi onda. Sense pinleri kısaltıldı. Hem de 6000 serisi geldiğinde daha iyi olabilir belki.

Son düzenleme:
@Oreki Hocam beğeni atmışsınız da 2 sorum olmuştu. Müsait mi değildiniz o sıra?

Evet. Sonradan da bakmayı unutmusum.

Bu psu Atx 3.0 olduğu için ve 12-2x6 girişi olmadığı için acaba ekran kartı pin erimesi sorunu yaşar mıyım ? Sizce atx 3.1 psu almak önemli bir detay mı ?

Şu an hangi bağlantıyı alırsanız alın, erime yaşamayacağınızın garantisini kimse veremez. 3.1'in girişinde de erimeler yaşandı ihtimal daha düşük de olsa. İyice oturttuğunuzdan emin olun yeterli.

Şuan piyasada alabileceğim en kaliteli psu'lardan biri yani dimi bu ?

Türkiye piyasasında fiyatına göre en kaliteli 2-3 modelden birisi evet. Dünyada dersek o zaman işler değişir.

Evet. Sonradan da bakmayı unutmusum.

Şu an hangi bağlantıyı alırsanız alın, erime yaşamayacağınızın garantisini kimse veremez. 3.1'in girişinde de erimeler yaşandı ihtimal daha düşük de olsa. İyice oturttuğunuzdan emin olun yeterli.

Türkiye piyasasında fiyatına göre en kaliteli 2-3 modelden birisi evet. Dünyada dersek o zaman işler değişir.
Çok teşekkür ederim hocam.

Dünya genelinde daha iyileri elbet vardır fakat türkiye piyasasında satışta olmadıkları için , yani ulaşamayacağımız için onları direkt eledim zaten.

Bu arada normalde forumda epeydir aktif biriyim. Genel olarak insanlar ne öneriyor diye baktığım zaman 3 adet markayı görüyorum.

Birisi nzxt c1200 , diğeri Enermax Revolution D.F. X , diğeri de rajintek cratos veya ampere sanırım. Sizin bu psu'lar hakkındaki düşünceleriniz neler?

Ayrıyeten Türkiye'de satışı olan psu'lar içerisinde TOP 1-2-3 şeklinde ilk üçünüz ne şuanda? Bunu merak ediyorum aslında. Çünkü şu Fsp ptm pro olanı alacağım zaman stok olmazsa eğer alternatif olarak aklımda birkaç model daha bulunsun istiyorum.

Çok teşekkür ederim hocam.

Dünya genelinde daha iyileri elbet vardır fakat türkiye piyasasında satışta olmadıkları için , yani ulaşamayacağımız için onları direkt eledim zaten.

Bu arada normalde forumda epeydir aktif biriyim. Genel olarak insanlar ne öneriyor diye baktığım zaman 3 adet markayı görüyorum.

Birisi nzxt c1200 , diğeri Enermax Revolution D.F. X , diğeri de rajintek cratos veya ampere sanırım. Sizin bu psu'lar hakkındaki düşünceleriniz neler?

C1200'ün ATX 3.1 versiyonu piyasada şu an. Fiyatının anlık olarak en iyi güç kaynağı. Cratos ve Revolution zaten aynı üreticinin aynı platformunu kullanan iki model, dolayısı ile kaliteleri hemen hemen aynı. Testlerde ufak tefek değişiklikler var ama teknik detaylar ile kafanızı boğmak istemiyorum.

C1200'ün ATX 3.0 sürümü ile alakalı coil whine sorunları rapor edilmişti, hatta benzer platformu kullanan Thermaltake GF3 için de benzer sorunlar mevcuttu. 3.1 sürümü için böyle bir sorun şu anlık görünmüyor, zaten güncellenen bir platform üzerine inşa edilmiş bir PCB var karşımızda. Harika bir model yani.

Bazı kullanıcılar, bu problemin bir süre sonra geçtiğini, bazıları ise resmen sistem bileşenlerini değişince sorunun ortadan kalktığını belirtmiştilerdi (örneğin farklı bir marka-model ekran kartı kullanımı ile).

Enermax ve Cratos'dan çok çok üstün bir model, aynı kulvarda modeller değiller zaten. FSP ve Asus'un düşündüğünüz modeli ile arasındaki performans uçurumu elbette daha az ama hala daha kayda değer derecede üstün bir model C1200.

Geçen başka bir yerde size, yine pek çok konuda başka arkadaşlara da bol bol öneriyorum.

TOP 1-2-3 şeklinde ilk üçünüz ne şuanda?

Top 1: https://www.vatanbilgisayar.com/nzxt-c1200-1200w-80-plus-gold-full-moduler-siyah-guc-kaynagi.html

Top 2: https://www.amazon.com.tr/ASUS-STRIX-1200G-Modüler-Uyumlu/dp/B0C65T6F8N

Top 3: https://www.gaming.gen.tr/urun/4304...i-ert1200ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Şimdi ASUS olanın normalde 1000W olanı mükemmele yakın ama 1200W olanı yine çok başarılı ve evet... 40 yılın başında eli yüzü düzgün bir fiyata ASUS ürünü. Eh, eli yüzü düzgün fiyata kaliteli bir model olduğu sürece önermemek için bir sebep var mı? Yok. Bonus:

Bu da 10000 TL altı (pardon 9000)*, 6000 TL üstü için favori modelim anlık. Buradan da aldırdıklarım var, iki tane yakınıma da 750W versiyonunu aldırdım. İncelemem de var zaten.

Şurayı görmemişim, rica ederim.

Son düzenleme:
C1200'ün ATX 3.0 sürümü ile alakalı coil whine sorunları rapor edilmişti, hatta benzer platformu kullanan Thermaltake GF3 için de benzer sorunlar mevcuttu. 3.1 sürümü için böyle bir sorun şu anlık görünmüyor, zaten güncellenen bir platform üzerine inşa edilmiş bir PCB var karşımızda. Harika bir model yani.

Coil Whine'a ek olarak Reddit'de çoğu kullanıcı 2 3 ayda öldüğünü söylemiş. 2023 modelinde kronik bir sıkıntı var gibi geldi bana.

Coil Whine'a ek olarak Reddit'de çoğu kullanıcı 2 3 ayda öldüğünü söylemiş. Kronik bir sıkıntı var.

Kronik bir sıkıntı olup olmadığını söyleyebilmemiz için üretici tarafından resmi bir açıklama gelmesi lazım. Örneğin Enermax'ın fan problemini raporlaması gibi. Reddit'de ölen ROG 1200'ler de görüyorum veya farklı modeller.

Hatta ölü gelmiş fabrikadan bu mesela. Böyle ararsanız karşınıza illaki çıkar. Özellikle incelemelerde raporlanmadığı veya firma tarafından bir açıklama gelmediği sürece çok ciddiye almaya gerek yok. (C1200 ATX 3.0 için varsa da haberim yok, öğrenmek isterim)

Burada da kullanıcı deneyimini yabana atmıyorum elbette. Ancak bazı kullanıcılar illaki memnun olamayacaklar, bu işin kanunu böyle.