Kronik bir sıkıntı olup olmadığını söyleyebilmemiz için üretici tarafından resmi bir açıklama gelmesi lazım. Örneğin Enermax'ın fan problemini raporlaması gibi. Reddit'de ölen ROG 1200'ler de görüyorum veya farklı modeller.

Hatta ölü gelmiş fabrikadan bu mesela. Böyle ararsanız karşınıza illaki çıkar. Özellikle incelemelerde raporlanmadığı veya firma tarafından bir açıklama gelmediği sürece çok ciddiye almaya gerek yok. (C1200 ATX 3.0 için varsa da haberim yok, öğrenmek isterim)

Burada da kullanıcı deneyimini yabana atmıyorum elbette. Ancak bazı kullanıcılar illaki memnun olamayacaklar, bu işin kanunu böyle.

Buralarda da bayağı bahsedilmiş. Yorumlarda da yazanlar var. Ama evet dediğiniz doğru Kronik bir problem olsaydı toplatılırdı yüksek ihtimalle. Belki de kalite kontrolde bir sıkıntı vardır.

Belki de kalite kontrolde bir sıkıntı vardır.

Olabilir, ben incelemesine baktığımda Aris bir sorunla karşılaşmadığını belirtmiş, sonrasında ATX 3.1 incelemesi için coil whine sorunları düzeltildi mi yazmış bir iki kullanıcı. Ona da bir fikrim yok diyor. Karman çorman iş.

Olabilir, ben incelemesine baktığımda Aris bir sorunla karşılaşmadığını belirtmiş, sonrasında ATX 3.1 incelemesi için coil whine sorunları düzeltildi mi yazmış bir iki kullanıcı. Ona da bir fikrim yok diyor. Karman çorman iş.

Kalite kontrolde sıkıntı var gibi geliyor bana. Sonuçta ATX 3.0 modelini çok fazla kişi almıştır. Tek tük bazı kişilere sorunlu ürünler gitmiştir.

ATX 3.1 versiyonundan coil whine yüzünden şikayetçi olan birisi vardı.

Tabii bu 1 kişi.

Son düzenleme:
O modeli arkadaşım da kullanıyor, CW veya ses konusunda problemi yok. Sessiz çalışıyor.

Testlerde de öyle çıkmış zaten.

1757107651289.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
C1200'ün ATX 3.1 versiyonu piyasada şu an. Fiyatının anlık olarak en iyi güç kaynağı. Cratos ve Revolution zaten aynı üreticinin aynı platformunu kullanan iki model, dolayısı ile kaliteleri hemen hemen aynı. Testlerde ufak tefek değişiklikler var ama teknik detaylar ile kafanızı boğmak istemiyorum.

C1200'ün ATX 3.0 sürümü ile alakalı coil whine sorunları rapor edilmişti, hatta benzer platformu kullanan Thermaltake GF3 için de benzer sorunlar mevcuttu. 3.1 sürümü için böyle bir sorun şu anlık görünmüyor, zaten güncellenen bir platform üzerine inşa edilmiş bir PCB var karşımızda. Harika bir model yani.

Bazı kullanıcılar, bu problemin bir süre sonra geçtiğini, bazıları ise resmen sistem bileşenlerini değişince sorunun ortadan kalktığını belirtmiştilerdi (örneğin farklı bir marka-model ekran kartı kullanımı ile).

Enermax ve Cratos'dan çok çok üstün bir model, aynı kulvarda modeller değiller zaten. FSP ve Asus'un düşündüğünüz modeli ile arasındaki performans uçurumu elbette daha az ama hala daha kayda değer derecede üstün bir model C1200.

Geçen başka bir yerde size, yine pek çok konuda başka arkadaşlara da bol bol öneriyorum.

Top 1: https://www.vatanbilgisayar.com/nzxt-c1200-1200w-80-plus-gold-full-moduler-siyah-guc-kaynagi.html

Top 2: https://www.amazon.com.tr/ASUS-STRIX-1200G-Modüler-Uyumlu/dp/B0C65T6F8N

Top 3: https://www.gaming.gen.tr/urun/4304...i-ert1200ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Şimdi ASUS olanın normalde 1000W olanı mükemmele yakın ama 1200W olanı yine çok başarılı ve evet... 40 yılın başında eli yüzü düzgün bir fiyata ASUS ürünü. Eh, eli yüzü düzgün fiyata kaliteli bir model olduğu sürece önermemek için bir sebep var mı? Yok. Bonus:

Bu da 10000 TL altı (pardon 9000)*, 6000 TL üstü için favori modelim anlık. Buradan da aldırdıklarım var, iki tane yakınıma da 750W versiyonunu aldırdım. İncelemem de var zaten.

Şurayı görmemişim, rica ederim.
Tam da şu redditteki c1200 vakalarıyla alakalı bir yorum ekleyecektim ki Yusuf hocam belirtmiş zaten. Bu arada c1200'ün Atx 3.1 olanıyla da sorun yaşayanlar mevcut hocam. Birkaç konu okumuştum , adamların psu'su resmen patlamış. Anakartı zarar görenler falan da olmuş. Hatta bir konu vardı , konuya 3 yorum gelmiş, üçünde de nzxt c1200 kullanıp 10-12 ay sonra ölmüş adamların psu'su.

Yani kısacası bu tarz çok fazla konu okuduğum için c1200 almaya elim varmadı. Yoksa normalde 1 ay öncesine kadar ben de c1200 alacaktım. Fakat dediğim gibi aşırı derecede şikayet bolluğu var redditte.

Ben normalde Asus , fsp , Corsair üçlüsünde karar kılmıştım. Fakat tekrardan c1200 düşünecem gibi. Çünkü yani şu forumda psu konusunda güvendiğim 3 kişi var. Birisi sizsiniz , birisi Yusuf hocam , birisi de Andarhan hocam. Sizler bu psu'yu top 1'e koyduysanız zaten üzeceğini sanmıyorum.

Sadede gelelim ,

Fsp Ptm pro ile asus rog atx 3.1 arasından Fsp olanı önerdiniz. Şimdi bir de nzxt c1200 olanı tekrardan düşünmeye başladım.

Şimdi son olarak hocam sizlere şunu sorayim ve kararımı vereyim.

- Yeni toplayacağım sistemde anakart , sıvı soğutucu , ekran kartı falan komple Asus rog olma ihtimali var. Kendime 2 ayrı sistem taslağı oluşturdum. Birisi komple asus rog ekosistem. Diğeri de karma markalardan oluşan bir sistem. Diyelim ki Asus Ekosistem'de karar kıldım ve psu'yu da asus rog atx 3.1 olanı aldım. Çok bir şey kaybeder miyim kalite anlamında , üzer mi yani uzun vadede?

- Lakin yeni toplayacağım sistemi karma markalardan seçersem şayet o halde psu olarak Asus'a değil Fsp PTM pro Veyahut Nzxt c1200'e yöneleceğim. Bu iki psu arasında karar vereceğim. Muhtemelen de sizlerin önerisiyle nzxt olanı alırım gibi duruyor.

Tam da şu Reddit'teki C1200 vakalarıyla alakalı bir yorum ekleyecektim ki Yusuf hocam belirtmiş zaten. Bu arada C1200'ün ATX 3.1 olanıyla da sorun yaşayanlar mevcut hocam. Birkaç konu okumuştum, adamların PSU'su resmen patlamış. Anakartı zarar görenler falan da olmuş. Hatta bir konu vardı, konuya 3 yorum gelmiş, üçünde de NZXT C1200 kullanıp 10-12 ay sonra ölmüş adamların PSU'su.

Yani kısacası bu tarz çok fazla konu okuduğum için C1200 almaya elim varmadı. Yoksa normalde 1 ay öncesine kadar ben de C1200 alacaktım. Fakat dediğim gibi aşırı derecede şikayet bolluğu var Reddit'te.

Ben normalde ASUS, FSP, Corsair üçlüsünde karar kılmıştım. Fakat tekrardan C1200 düşüneceğim gibi. Çünkü yani şu forumda PSU konusunda güvendiğim 3 kişi var. Birisi sizsiniz, birisi Yusuf hocam, birisi de Andarhan hocam. Sizler bu PSU'yu top 1'e koyduysanız zaten üzeceğini sanmıyorum.

Sadede gelelim,

FSP PTM Pro ile ASUS ROG ATX 3.1 arasından FSP olanı önerdiniz. Şimdi bir de NZXT C1200 olanı tekrardan düşünmeye başladım.

Şimdi son olarak hocam sizlere şunu sorayim ve kararımı vereyim.

- Yeni toplayacağım sistemde anakart, sıvı soğutucu, ekran kartı falan komple ASUS ROG olma ihtimali var. Kendime 2 ayrı sistem taslağı oluşturdum. Birisi komple ASUS ROG ekosistem. Diğeri de karma markalardan oluşan bir sistem. Diyelim ki ASUS Ekosistem'de karar kıldım ve PSU'yu da ASUS ROG ATX 3.1 olanı aldım. Çok bir şey kaybeder miyim kalite anlamında, üzer mi yani uzun vadede?

- Lakin yeni toplayacağım sistemi karma markalardan seçersem şayet o halde PSU olarak ASUS'a değil FSP PTM Pro Veyahut NZXT C1200'e yöneleceğim. Bu iki PSU arasında karar vereceğim. Muhtemelen de sizlerin önerisiyle NZXT olanı alırım gibi duruyor.

ASUS Aura 1200W kötü değil. O seçilebilir. NZXT C1200'e performans olarak yakın sayılır. Tabii bazı konularda daha kötü ama NZXT almak istemiyorsanız o seçilebilir. Fakat C1200 en iyisi.

Son düzenleme:
ASUS Aura 1200W kötü değil. O seçilebilir. NZXT C1200'e performans olarak yakın sayılır. Tabii bazı konularda daha kötü.
Oreki hocam da Aura'yı önerdi evet fakat şöyle düşünüyorum , atx 3.1 olan modeliyle Aura modeli arasında güvenlik konusunda bir fark var. Ekran kartını takarken atx 3.1 olanda kafam en azından daha rahat olacak. Fakat kalite anlamında Aura olan açık ara farkla daha mı iyi ? Eğer öyle bir durum varsa Atx 3.1 olandan tabiki feragat ederim. Ama ikisi de üzmeyecekse o halde eski teknoloji olanı almaktansa atx 3.1 olanı alıp kafam rahat şekilde ekran kartını montajlayıp stressiz bir şekilde kullanırım diye düşünüyordum.

Oreki hocam da Aura'yı önerdi evet fakat ATX 3.1 olan modeli dururken ATX 3.0 olanı almaya gerek var mı?

Şöyle düşünüyorum, ATX 3.1 olan modeliyle Aura modeli arasında güvenlik konusunda bir fark var. Ekran kartını takarken ATX 3.1 olanda kafam en azından daha rahat olacak. Fakat kalite anlamında Aura olan açık ara farkla daha mı iyi? Eğer öyle bir durum varsa ATX 3.1 olandan tabii ki feragat ederim. Ama ikisi de üzmeyecekse o halde eski teknoloji olanı almaktansa ATX 3.1 olanı alıp kafam rahat şekilde ekran kartını montajlayıp stressiz bir şekilde kullanırım diye düşünüyordum.

Açık ara demek doğru olmaz. Ama çoğu konuda ROG STRIX modelinden önde. Örneğin ripple performansı NZXT C1200'den bile iyi. 12v kanalı dışında regulasyonda da ROG STRIX'in önünde.

Transient response performansı olarak Aura daha önde duruyor.

İnrush Current'de de ROG STRIX geride.

Power_OK yanlış ayarlı ROG STRIX'de zaten.

Devasa fark yok ama Aura daha önde.