Merhaba, işlemci ekran kartı ve rame overclock yapan biri olarak psu bakıyorum en az 1200 w şeklinde. Ne önerirsiniz acaba? Şu an radarımda c1200 ve fsp ptm pro 1200 plat psular var. c1200'de de sornadan görülen cw veya sistemi yakma sorunları biraz korkuttu açıkçası. @Andar Han @Yusuf7878 @Oreki @Krmm
Hocam NZXT C1200 ATX 3.1 alacaksınız.

CW biraz şans işi. Yanma olayı ise tamamen deneysel bir gösteri. O da tek bir youtube videosuyla dezenformasyon. Sizin bireysel kullanıcı olarak endişeleneceğiniz bir şey değil. Ayrıca NZXT'nin Türkiye desteği muhteşem.

Hocam NZXT C1200 ATX 3.1 alacaksınız.

CW biraz şans işi. Yanma olayı ise tamamen deneysel bir gösteri. O da tek bir youtube videosuyla dezenformasyon. Sizin bireysel kullanıcı olarak endişeleneceğiniz bir şey değil. Ayrıca NZXT'nin Türkiye desteği muhteşem.
Hocam sadece onla kalsa bi nebze ama sadece bu reddit konusunda bile birçok kişi psunun bozulduğunu hatta anakarta bile zarar verdiğini tazmış. Koskoca NZXT bunları dikkate alıp bir revize yapmıyor mu onu anlamadım.

Son düzenleme:
Hocam sadece onla kalsa bi nebze ama sadece bu reddit konusunda bile birçok kişi psunun bozulduğunu hatta anakarta bile zarar verdiğini tazmış. Koskoca NZXT bunları dikkate alıp bir revize yapmıyor mu onu anlamadım.

Eğer böyle bir endişeniz varsa başka marka alabilirsiniz tabii. Ancak ben kendi deneyimim olarak çok memnunum. Hatta garanti süreci ile ilgili şu konuyu açmıştım. Oradan da inceleyebilirsiniz.

Bu güç kaynağını Reyzen 7 908 X3D ve GeForce RTX 5080'li ve oldukça pahalı bir sistemde kullanıyorum. Son derece titiz bir insan olarak bu konuda NZXT'ye güveniyorum. Son karar sizin...

Not: PSU şu anda Amazon.tr 'de indirimde 10809 TL. Düşünüyorsanız hiç kaçırmayın.

Eğer böyle bir endişeniz varsa başka marka alabilirsiniz tabii. Ancak ben kendi deneyimim olarak çok memnunum. Hatta garanti süreci ile ilgili şu konuyu açmıştım. Oradan da inceleyebilirsiniz.

Bu güç kaynağını Ryzen 7 908 X3D ve GeForce RTX 5080'li ve oldukça pahalı bir sistemde kullanıyorum. Son derece titiz bir insan olarak bu konuda NZXT'ye güveniyorum. Son karar sizin...

Not: PSU şu anda Amazon.tr'de indirimde 10809 TL. Düşünüyorsanız hiç kaçırmayın.

Evet 3.1 versiotnda yanma vb gibi durmlar gömredim ben de ama 3.1 versiyonu lttlabs testinde bir aşamada başarısız olmuş. O kafama takıldı. Çünkü ben işlemci RAM ekran kartı hep uv/oc yaparak kullanıyorum. Siz ne diyorsunuz bu konu hakkında?

"
  • Protections Failures
    We tested two units and they both failed during OCP testing of the 12V rail. Consequently, we cannot recommend it.
  • Component Failure
    While our protections testing is more onerous than typical use, failure of a component caused sparks to escape the enclosure."

Evet 3.1 versiotnda yanma vb gibi durmlar gömredim ben de ama 3.1 versiyonu lttlabs testinde bir aşamada başarısız olmuş. O kafama takıldı. Çünkü ben işlemci RAM ekran kartı hep uv/oc yaparak kullanıyorum. Siz ne diyorsunuz bu konu hakkında?

"
  • Protections Failures
    We tested two units and they both failed during OCP testing of the 12V rail. Consequently, we cannot recommend it.
  • Component Failure
    While our protections testing is more onerous than typical use, failure of a component caused sparks to escape the enclosure."
Ben OC yapmadığım için bir şey diyemem. Ancak internette gördüğünüz her bilgiye şüpheyle yaklaşmanızı öneririm. Aynı test almak istediğiniz diğer PSU'ya aynı koşullarda yapılmış mı örneğin?

Benim bildiğim bugünün koşullarında Türkiye'de alabileceğiniz en iyi PSU'lardan biridir. Ama hala kararsızsanız bunun yerine MSI MPG A1250GS (1250W) önerebilirim. O da Amazon.tr de indirimde.

PTTAVM: FSP MEGA TI 1650W 80+ TITANIUM ATX 3.1 GEN5.1 Güç kaynağı

Bu ürüne ne dersiniz almışken böyle bir şey alsam wattan ziyade kalite vb anlamında mantıklı mi sizce? @Yusuf7878

Ben OC yapmadığım için bir şey diyemem. Ancak internette gördüğünüz her bilgiye şüpheyle yaklaşmanızı öneririm. Aynı test almak istediğiniz diğer PSU'ya aynı koşullarda yapılmış mı örneğin?

Benim bildiğim bugünün koşullarında Türkiye'de alabileceğiniz en iyi PSU'lardan biridir. Ama hala kararsızsanız bunun yerine MSI MPG A1250GS (1250W) önerebilirim. O da Amazon.tr de indirimde.
Amazon’dan 9800x3d ile beraber NZXT c1200 de aldım. Ama aynı günün sabahına güç kaynağının fiyatı 400 tl düştü. Banka kampanyasından dolayı iptal de edemiyorum.
Sağlık olsun

Son düzenleme:
PTTAVM: FSP MEGA TI 1650W 80+ TITANIUM ATX 3.1 GEN5.1 Güç kaynağı

Bu ürüne ne dersiniz almışken böyle bir şey alsam wattan ziyade kalite vb anlamında mantıklı mi sizce? @Yusuf7878

Amazon’dan 9800x3d ile beraber NZXT c1200 de aldım. Ama aynı günün sabahına güç kaynağının fiyatı 400 tl düştü. Banka kampanyasından dolayı iptal de edemiyorum.
Sağlık olsun
Güzel günlerde kullanın. Çok memnun kalacaksınız.

Amazon maalesef yapıyor öyle şeyler. Ama sonradan size indirim karşılığında sonraki alışverişinizde kullanabileceğiniz kupon hediye ediyorlar. Merak etmeyin.

Valla ben ne görüştüm ne ettim. Ama hesabıma otomatik tanımlamışlardı. Uygulama değişmiş olabilir. Yine de çok iyi fiyata aldınız. Güle güle kullanın.
Teşekkürler hocam. NE zaman olmuştu bu kupon oalyı ve profilde nerde görüyorduk? Açıkçası ekran kartı işlemci ve ram takma dışında dieğrlerini takmayı bilmiyorum. Psuyu sizce bilgisayrcıya mı taktırayım kablolar vb sorun olmasın yoksa kendim mi takayım acaba