pandabey

Uzman
Dostlar ben masaüstü PC alacağım ama pek bilgim yok, darbogaz yapar mı, hangi parçaları değişmem lazım?
  • İşlemci: Intel i5 12400F
  • Anakart: MSI Pro H610M
  • RAM: Goodram 2x8 = 16 GB
  • Ekran kartı: RTX 4060 Ventus
  • Kasa: Game Booster GB-G205BB
  • Sıvı soğutma: Game Booster titan 240
  • Power Supply: Power Boost brio 80+ 600W
  • SSD: MSI 500GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar ben masaüstü PC alacağım ama pek bilgim yok, darbogaz yapar mı, hangi parçaları değişmem lazım?
  • İşlemci: Intel i5 12400F
  • Anakart: MSI Pro H610M
  • RAM: Goodram 2x8 = 16 GB
  • Ekran kartı: RTX 4060 Ventus
  • Kasa: Game Booster GB-G205BB
  • Sıvı soğutma: Game Booster titan 240
  • Power Supply: Power Boost brio 80+ 600W
  • SSD: MSI 500GB

RAM yetersiz gelebilir (kullanıma bağlı) onun haricinde sorun yok.

Sıvı soğutma gereksiz ve açıkçası güven vermeyen bir model. İlle de sıvı soğutma gerektiren bir işlemci olsa hadi kalitesinden emin olmasan bile anca bu var diye alsan ama gerek yok. 12400F stok fanla da kullanılır veya kule tipi soğutucularla. Güç kaynağı da güven vermeyen bir model, MSI SSD de gözüme çok garip göründü büyük ihtimalle pahalı ama fiyatı kadar kaliteli olmayan bir üründür. Haricinde anakart H610M G ise PCIE4 var sorun çıkmaz o açıdan, işlemci de yeterli gelir.

Sıvı soğutma gereksiz ve açıkçası güven vermeyen bir model. İlle de sıvı soğutma gerektiren bir işlemci olsa hadi kalitesinden emin olmasan bile anca bu var diye alsan ama gerek yok. 12400F stok fanla da kullanılır veya kule tipi soğutucularla. Güç kaynağı da güven vermeyen bir model, MSI SSD de gözüme çok garip göründü büyük ihtimalle pahalı ama fiyatı kadar kaliteli olmayan bir üründür. Haricinde anakart H610M G ise PCIE4 var sorun çıkmaz o açıdan, işlemci de yeterli gelir.
Pek anlamiyorum PC'den, ilk olacak. Sıvı sogutma gereksiz mi yani hocam?

Sistem güzel gözüküyor, @Big Boss dediği gibi sıvı soğutma şüpheli ama bana kalırsa.
Sıvı sogutma olmadan da olur mu veya önerebilecegin bir sıvı sogutucu var mi?