buramk12

Çalışkan
Merhaba,

Telefonumu sattım. Şu an elimde 13K kadar para var. iPhone 11 almayı düşünüyorum, tanıdığım bir telefoncuda 12.000 TL'ye ekranı çıkma ekran ile değişmiş bir cihaz buldum, ekran dışında hiçbir değişeni yok ve Face ID, True Tone aktif; pil sağlığı ise %84. babama söyledim içi açılmış cihaz alınmaz falan filan dedi, sıfır Android alırız dedi. Bu paraya işimi görecek sıfır telefon yok zaten, kaçak Xiaomi falan da almak istemiyorum. 15K civarında Nothing Phone 1 var ama nasıldır hiçbir fikrim yok.

Bu fiyatta ikinci el ne alabilirim?

Baban cok hakli. Babani dinle.

Oneri olarak Phone 1 15k etmez. Sifir istersen a35. ıkinci elde ise Samsung A55/A56 bulabilirsin. Bu butcede s serisi Samsung alma bu arada. Bütçe cikarsa S23 FE alabilirsin.

Baban daha bilgili nothing veya A36 modellere bak ikinci ele girme bütçen sıfır için uygun.

Babalar Samsung'un a serisinden nefret ediyorum, normalde S10 kullanıyordum bir süre A55 kullandım S10 kadar bile tatmin etmedi, ve tuğla gibi oldukları için almak istemiyorum. S21 FE düşündüm sıfır ama ona o parayı verene kadar S23 FE alırım, tabii taksit imkanı varsa. Hocam bir de bütçen sıfır için uygun demişsiniz ama 13K civarında görebildiğim telefonlar Redmi Note14 ve benzeri şeyler, çöpten kötü Note serisine para verene kadar IP11 daha mantıklı olmaz mı?

Bütçen çok yetersiz arttırıp daha iyi şeyler alabilirsin. Ayrıca Nothing Phone 1 kullanıyorum pişmanım sakın alma. Ama kamerası, ekranı iyi olsun diyorsan alabilirsin onun dışında çok hızlı bir telefon değil. Birde baban haklı.

Babalar Samsung'un a serisinden nefret ediyorum, normalde S10 kullanıyordum bir süre A55 kullandım S10 kadar bile tatmin etmedi, ve tuğla gibi oldukları için almak istemiyorum. S21 FE düşündüm sıfır ama ona o parayı verene kadar S23 FE alırım, tabii taksit imkanı varsa. Hocam bir de bütçen sıfır için uygun demişsiniz ama 13K civarında görebildiğim telefonlar Redmi Note14 ve benzeri şeyler, çöpten kötü Note serisine para verene kadar IP11 daha mantıklı olmaz mı?

6 yıllık telefon iyi değil sürekli ısınan elinde mini ısıtıcı taşırsın baban biraz daha eklesin iyi telefon alsın bu sefer değer.

Bütçen çok yetersiz arttırıp daha iyi şeyler alabilirsin. Ayrıca Nothing Phone 1 kullanıyorum pişmanım sakın alma. Ama kamerası, ekranı iyi olsun diyorsan alabilirsin onun dışında çok hızlı bir telefon değil. Bir de baban haklı.

Babamın haklı olduğu nokta ne hacı ya bütçeyi artırma imkanım yok bu fiyata gidip de tuğla gibi devasa telefonlar almak istemiyorum, o yüzden IP11 daha cazip geliyor yanlış mı düşünüyorum. Bir de eğer taksit olayı varsa S23 FE alabilirim.

6 yıllık telefon iyi değil sürekli ısınan elinde mini ısıtıcı taşırsın baban biraz daha eklesin iyi telefon alsın bu sefer değer.
ısınması pek umrumda değil ve s10 kadar ısınacağını da sanmıyorum, babam para da eklemiyor. taksit oluyorsa anneme s23fe aldırırım.

Xiaomi istemiyorsun Samsung'da istemiyorsan geriye bütçeni arttırmak kalır.

Xiaomi ile POCO aynı şey zaten ama bakarım dersen X7 Pro server kayıtlı modellere bakabilirsin, kronik şebeke sorunu vardı ama son güncellemelerle çözüldü.

Marka takıntınız yoksa sıfır olarak Realme 12+ modeline bakabilirsiniz. Bütçe çıkarsa Honor 400 iyi bir seçenek. Kompakt bir cihaz aranıyorsa ve pili sorun olmazsa 2. elde S22 düşünebilirsiniz.

Xiaomi istemiyorsun Samsung'da istemiyorsan geriye bütçeni arttırmak kalır.

Xiaomi ile POCO aynı şey zaten ama bakarım dersen X7 Pro server kayıtlı modellere bakabilirsin, kronik şebeke sorunu vardı ama son güncellemelerle çözüldü.
x7 pro düşündüm ama kaçağa sıcak bakmıyor babam

Marka takıntınız yoksa sıfır olarak Realme 12+ modeline bakabilirsiniz. Bütçe çıkarsa Honor 400 iyi bir seçenek. Kompakt bir cihaz aranıyorsa ve pili sorun olmazsa 2. elde S22 düşünebilirsiniz.
maalesef ki marka takıntım var, s22 düşündüm ama hiçbir telefoncuda bulamadım sarı siteden param güvende ile almakla da pek uğraşasım yok.