Bütçe
130.000 TL

barış55

Uzman
Yer
Ankara
Selam Sosyal.

Benim için bu cuma yeni bir devir başlıyor. Uzun zamandır söylediğim "PC alacağım." sözü artık gerçek oluyor. Dün gece kuzenime gittim. PC konusunda şu an kararsızım. 130 bin TL bütçem var, bir ay daha beklersem daha da artabilir ama bilmiyorum, alsam mı?

Dün gece kuzenimin PC'sine LoL yükledim ve çok eğlendim. 20 dakika Forza 5 oynadım. Ya, sadece PC başında oturmayı bile özlemişim. Ama bilmiyorum; 130 bin TL bence büyük para. Kısa dönem için köyde 6 tane kuzu alsam, bir de yemlerini alsam bu para yeter. Hayvancılık yaparım; her erkeğin hayali. Dedem de bakar, kış geliyor.

Bir yandan da Steam'de oynamak istediğim yüzlerce oyun var. Daha Minecraft'ı hiç shader ile oynamadım. En çok özlediğim şey de izin günlerimde sabaha kadar takılmak. Şu an alırsam sistemi, 3 yıl sonra sadece ekran kartı değişimi yapacak şekilde almak istiyorum.

Ya da ulaşım için iş yerinde bir abi motor satıyor, güzel de bir motor. Ehliyetini ve motoru alıp ulaşım sorunumu azaltabilirim. Ya da ne bileyim, ne yapayım? Sizce?

Kasım'da 19 yaşıma gireceğim. İçimden bir ses "Al, al." diyor, diğeri ise "Farklı şeyler yap." diyor. Şu an kendime bakıyorum; lise bitti, muhtemelen üniversiteye gitmeyeceğim. Elimde iki meslek var ve şu an kalıcı çalışabileceğim bir iş yerindeyim, rahatım. Ehliyet aldım. Lisede B1 İngilizce sertifikası da almıştım ama şu an kullanmıyorum.

Ne yapmam gerektiğini biliyorum gibi ama doğru mu, yanlış mı bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yaparsan yap motor alma. Gerçekten her gün haberlere cesedi spatula ile asfalttan kazınıp ailesine verilen gençler ile ilgili haberler görüyoruz. Siz ne kadar dikkatli olursanız olun, ne kadar güvenlik önlemi alırsanız alın, ne kadar yavaş gideceğim derseniz deyin bütün hayatınız direksiyon başındaki IQ'su 70'i aşmayan birisinin elinde olur. Kendinizi umursamıyorsanız ailenizi umursayın.

Bence bütün paranızı bilgisayara yatırmak yerine 70-80K'ye gayet iyi bir PC alabilirsiniz. Kalan parayı da atın kenarda dursun, ihtiyaç halinde kafanız rahat olur. Atın faize her ay yükselmesini izleyin, mis gibi.

İkinci elden 30-40k ya setup dizebilirsin illa bilgisayar ile oyun oynamak istiyorsan geri kalan parayı da kuzuya yatırabilirsin, veya motor alabilirsin sana kalmış.

Ne yaparsan yap motor alma. Gerçekten her gün haberlere cesedi spatula ile asfalttan kazınıp ailesine verilen gençler ile ilgili haberler görüyoruz. Siz ne kadar dikkatli olursanız olun, ne kadar güvenlik önlemi alırsanız alın, ne kadar yavaş gideceğim derseniz deyin bütün hayatınız direksiyon başındaki IQ'su 70'i aşmayan birisinin elinde olur. Kendinizi umursamıyorsanız ailenizi umursayın.

Bence bütün paranızı bilgisayara yatırmak yerine 70-80K'ye gayet iyi bir PC alabilirsiniz. Kalan parayı da atın kenarda dursun, ihtiyaç halinde kafanız rahat olur. Atın faize her ay yükselmesini izleyin, mis gibi.

Evet, motor konusunda doğru ve kenara para atsan, ben biraz yufka yürekliğim. Aileden birine lazım olsa, böyle naz yapıyor ya, diyorum şu an ihtiyacım yok, ver diye. Zaten ondan bu kadar bekledim, verdiklerimi alma konusunda:⁠^⁠) ama 4K RDR2 oynamak istiyorum, bundan kaynaklı ya hep ya hiç.

İkinci elden 30-40k ya setup dizebilirsin illa bilgisayar ile oyun oynamak istiyorsan geri kalan parayı da kuzuya yatırabilirsin, veya motor alabilirsin sana kalmış.

İkinci el yerine 60 bine sıfır dizerim, kafam rahat olur. Koyun konusunda geceleri arada kafama takılıyor; ulan acaba devam eder mi diye ama kuzuların hepsi helak olabilir, kış geliyor, risk var onda ve bir sorun olsa orada olmayacağım, dedem bakacak ve yaşlı, biraz huysuz. Ona yeterince güvenemem.

Motor yerine bilgisayar al, motoru oturduğun yerden dünyanın dört köşesinde istediğin gibi gazlayarak sür. Hem ailenin içi rahat eder hem sen uzun yaşarsın. Motor yıllarca sürmüş birisi olarak sen dikkatlisin belki ama insanlar çok umursamaz. Bile bile üstüne sürenler olacak. Kısacası arkadaşlar da yazmış, paran azsa tüm sermayeni harcamak istemiyorsan 2. el al, kalanı faize at. Yok, canavar gibi PC istiyorum dersen, uysal minik bir canavarın olur o paraya. Ama her türlü mutlu olursun.

Motor yerine bilgisayar al, motoru oturduğun yerden dünyanın dört köşesinde istediğin gibi gazlayarak sür. Hem ailenin içi rahat eder hem sen uzun yaşarsın. Motor yıllarca sürmüş birisi olarak sen dikkatlisin belki ama insanlar çok umursamaz. Bile bile üstüne sürenler olacak. Kısacası arkadaşlar da yazmış, paran azsa tüm sermayeni harcamak istemiyorsan 2. el al, kalanı faize at. Yok, canavar gibi PC istiyorum dersen, uysal minik bir canavarın olur o paraya. Ama her türlü mutlu olursun.

Doğru, ben ne yaparsam yapayım mutlu olacağım zaten ve muhtemelen iki hafta içinde RDR2 4K huzur diye buraya konu açacağım.

Bir uzaktan akrabam çiğköftecide çalışıyordu, motor kurye olarak paket yetiştireyim derken arabanın altında kaldı 2 hafta komada kaldı sonuç ölümle sonuçlandı. Yine ölüm kurtuluş. Sakat kalırsan o zaman sıkıntı.

Hangisine ihtiyac duyuyorsan onu al, motorda ise paran çöp olmasın diye japon alman lazım.

İkinci el sıfır ayarında dio, activa, rayzr, bulursun ama ben almışken biraz daha fazla verip pcx al derim.

Mesajlarda hayatı boyunca bisiklet bile sürmemiş tayfa sana fikir veriyor ben onların arasına katılma derim, 125-250cc aralığında vitesli motor sürmek amelelik.