Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NoiccEz

Üyecik
Riot Games dışında Steam, Epic Games vs. gibi platformlardan oyun indirip açmaya çalışınca işlemci kullanımı çok artıyor ve PC mavi ekran veriyor veya kendini yeniden başlatıyor. Bu yaklaşık 8 9 aydır oluyor driver güncelledim format attım Windows 10'dan 11e geçtim her türlü şeyi yaptım ama nafile. Sıcaklıklarda gayet normal.

Sistem:
  • i7 13700KF.
  • 3070 Ti 8 GB.
  • 32 GB RAM.
  • Z790 anakart.

Minidump dosyalarını paylaşır mısın?

Son düzenleyen: Moderatör:

Minidump dosyalarını paylaşır mısın?

Hocam dün PC'yi sıfırladım sadece 1 kere aldım mavi ekran diğerleri Full yeniden başlatma.

Büyük ihtimal üretimden kaynaklı ya da voltajdan kaynaklı oluşan degredasyon probleminden kaynaklanıyor. Çözüm olarak voltaj veya güç limiti koyabilirsin. Intel'in resmi açıklaması aşağıdaki gibi.

Intel Core 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerde yaşanan kararsızlık sorunları nedeniyle tarafımıza iade edilen işlemciler üzerinde yaptığımız kapsamlı analizler sonucunda, yüksek çalışma voltajının bazı 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerde kararsızlığa neden olduğunu belirledik. İade edilen işlemciler üzerinde yaptığımız analizler, bu yüksek voltajın, işlemciye yanlış voltaj taleplerinde bulunan bir mikro kod algoritmasından kaynaklandığını doğrulamaktadır.

Intel, yüksek voltaj maruziyetinin temel nedenini gideren bir mikro kod güncellemesi sunmaktadır. Intel'e 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerle ilgili bildirilen kararsızlık senaryolarının çözüme kavuşmasını sağlamak için doğrulama çalışmalarını sürdürmekteyiz. Tam doğrulama sürecinin ardından, Intel, bu güncellemeyi iş ortaklarına Ağustos ayı ortalarında sunmayı hedeflemektedir.

Intel, 13. ve/veya 14. Nesil masaüstü işlemcilerinde kararsızlık semptomları yaşayan tüm müşterilerin destek sürecinde yardımcı olmaya kararlıdır.

Destek sürecinin daha verimli ilerlemesi için Intel’in yönlendirmesi şu şekildedir:

13. veya 14. Nesil işlemcili masaüstü sistemleri bir OEM veya Sistem Entegratöründen satın alan kullanıcılar, destek almak için sistem satıcısının müşteri destek ekibiyle iletişime geçmelidir.
  1. Kutulu veya tray tipi 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemciler satın alan kullanıcılar, destek için Intel Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmelidir.

Son düzenleme:
Sınırsız erişim izni verip tekrar paylaşır mısın? İsteğe bağlı erişim linki vermişsin.

https://drive.google.com/file/d/1gFJ2t55q7DBm86-38ZsudlzeNv0z1MpL/view?usp=sharing pardon hocam düzelmiş olması lazım

Büyük ihtimal üretimden kaynaklı ya da voltajdan kaynaklı oluşan degredasyon probleminden kaynaklanıyor. Çözüm olarak voltaj veya güç limiti koyabilirsin. Intel'in resmi açıklaması aşağıdaki gibi.

Intel Core 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerde yaşanan kararsızlık sorunları nedeniyle tarafımıza iade edilen işlemciler üzerinde yaptığımız kapsamlı analizler sonucunda, yüksek çalışma voltajının bazı 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerde kararsızlığa neden olduğunu belirledik. İade edilen işlemciler üzerinde yaptığımız analizler, bu yüksek voltajın, işlemciye yanlış voltaj taleplerinde bulunan bir mikro kod algoritmasından kaynaklandığını doğrulamaktadır.

Intel, yüksek voltaj maruziyetinin temel nedenini gideren bir mikro kod güncellemesi sunmaktadır. Intel'e 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerle ilgili bildirilen kararsızlık senaryolarının çözüme kavuşmasını sağlamak için doğrulama çalışmalarını sürdürmekteyiz. Tam doğrulama sürecinin ardından, Intel, bu güncellemeyi iş ortaklarına ağustos ayı ortalarında sunmayı hedeflemektedir.

Intel, 13. ve/veya 14. Nesil masaüstü işlemcilerinde kararsızlık semptomları yaşayan tüm müşterilerin destek sürecinde yardımcı olmaya kararlıdır.

Destek sürecinin daha verimli ilerlemesi için Intel'in yönlendirmesi şu şekildedir:

1. Veya 14. Nesil işlemcili masaüstü sistemleri bir OEM veya Sistem Entegratöründen satın alan kullanıcılar, destek almak için sistem satıcısının müşteri destek ekibiyle iletişime geçmelidir.
  2. Kutulu veya tray tipi 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemciler satın alan kullanıcılar, destek için Intel Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçmelidir.

Voltaj sınırlamasını BIOS'tan mı yapmam gerekiyor?

Tamamdır teşekkürler, denedikten sonra geri yazacağım.

BIOS'u güncelledim ve iş tamam, çok teşekkürler. iyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör: