Depo'da yanlışlık olmuş, yanlış ürün gönderilmiş bu başka, bilerek iade alınmaması başka. Amazon konuyu uzun süre incelemiş belli ki, müşteriyi de oyalamış. Bu yine de Amazon'u kötü yapmaz. Hepsiburada'dan daha iyi oldukları gerçeğini de değiştirmiyor.![]()
11 şubat 2026 amazon rezaleti
üst düzeltme: destek veren tüm ekşi sözlük ailesine teşekkür ederim. tüketici hakem heyeti'nin istediği savunma, bazı arkadaşların yönlendirmesiyle jeff bezos, andy jassy gibi kişilere attığım e-mai…eksisozluk.com
Bence Amazon'a o kadar guvenmeyin. Pahali cihazlari fiziksel magazadan almaya bakın.
Hepsiburada'yi yillardan beri kullanmiyorum. Tavsiye etmiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Amazon musteriyi magdur etmis ve cevap verilmeyeceginiz yazmis. Mahkemelik olmadqn bu sorun duzelmeyecek. Körü körüne neden bir firmayi savunuyorsun?Depo'da yanlışlık olmuş, yanlış ürün gönderilmiş bu başka, bilerek iade alınmaması başka. Amazon konuyu uzun süre incelemiş belli ki, müşteriyi de oyalamış. Bu yine de Amazon'u kötü yapmaz. Hepsiburada'dan daha iyi oldukları gerçeğini de değiştirmiyor.
Amazon Türkiye de sağlam değil, çok mağduriyet yaşattılar ve dalga geçtiler resmen benle. Ölümüne "Amazon babadır" "Amazon ne derse odur" gibi savunmaniza gerek yok babanızın firması gibi yani. Amazon UK, US olsa anlarım, TR'de iyi değiller. Hizmet kaliteleri çok düşük diğer Amazon'lara göre.
TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
Kısacası al şu kusurlu ürünü kullan demek istiyorlar. Bu olayı geçtim aynısını bir kez daha yaşadım şu konuda:
techolay.net
Çevremde de bu sorunu yaşayanlar var Amazon'da. Amazon'un o iyi müşteri desteği artık maalesef bitmiş. Eski...
Kısacası al şu kusurlu ürünü kullan demek istiyorlar. Bu olayı geçtim aynısını bir kez daha yaşadım şu konuda:
Amazon tarafından dolandırıldım!
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...
Çevremde de bu sorunu yaşayanlar var Amazon'da. Amazon'un o iyi müşteri desteği artık maalesef bitmiş. Eski...
- Toby Fox
- amazon eski
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi açık halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi.
İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor ki, 83 TL iade yaparız ürünü bize gönderdiğiniz takdirde, değişim yapamayız. Ben ürünü iade ettikten sonra tekrar satın alamayacağım. 3 gün önce yazdığımda bana "ürünü bize gönderin size 83 TL iade yapılınca aradaki farkı iade edelim, ancak bunun için önce bir talep açalım, talebin...
İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor ki, 83 TL iade yaparız ürünü bize gönderdiğiniz takdirde, değişim yapamayız. Ben ürünü iade ettikten sonra tekrar satın alamayacağım. 3 gün önce yazdığımda bana "ürünü bize gönderin size 83 TL iade yapılınca aradaki farkı iade edelim, ancak bunun için önce bir talep açalım, talebin...
- Toby Fox
- amazon
Hepsi aynı bunların doğru dürüst firma yok bugün HB'den aradılar yine iade için değişim raporu vs lazım yardımcı olamıyoruz dediler incehesabı aradım biz dün iadeyi yaptık diyor şaka gibi. Bu arada R10 gibi yüksek ziyaretcili yerde bu konuyu taşırsanız böyle tiplerle muhatap oluyorsunuz bilginiz olsun, ben bir önceki mesajda satıcıya mesaj atıp ona göre alıyorum dememe rağmen böyle cevaplar geliyor.
Son düzenleme:
Amazon Türkiye de sağlam değil, çok mağduriyet yaşattılar ve dalga geçtiler resmen benimle. Ölümüne "Amazon babadır" "Amazon ne derse odur" gibi savunmaniza gerek yok babanızın firması gibi yani. Amazon UK, US olsa anlarım, TR'de iyi değiller. Hizmet kaliteleri çok düşük diğer Amazon'lara göre.
TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
![]()
Amazon tarafından dolandırıldım!
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...techolay.net
- Toby Fox
- amazon eski
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi açık halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi.
- Toby Fox
- amazon
Bende az daha mahkemelik olacaktım parami geri yatirmamislardı ve arastirmalarim sonucunda harcama itirazı olarak alabilecegimi ögrenmistim yani bankadan aliyorsunuz Amazon'dan degil ve harcama itirazi yaptim internet uzerinden kabul edildi sonucunda parami geri alabildim 2-3 ay sonra. Alamasaydim para buyuk miktar oldugu icin adliye koridorlarinda gezecektim... Adliyeyi hic sevmiyorum. xD Neyse istw bundan dolayi bundan sonra buyuk miktarda alisververis yapacaksam fiziksel mağaza tercih etmeye calisacagim. Amazon tamamen robot bir kurulus yani haksizliginizi giderecsk bir müdürleri yok yani demiyorlar bu kullanicinin sorununu cozun diye. Tamamen otomasyonla calisiyor.
Thanos
Üstün
Firmaların müşteri hizmetleriyle mürkün mertebede iletişime geçmemek gerek, mesela 1 1.5 ay önce telefon iade ettim, iade süreci devam ederken müşteri hizmetlerine bağladım biri hakkın var dedi öbürü sim kart takılan ürün kesinlikle iade alınmaz, geri gönderilir dedi. Sonuç iade oldu. Müşteri hizmetleri genel olarak tüketiciyi caydırmak için varlar ben olumsuz bir durum olmadığı müddetçe aramıyorum, insanın içini karartmakta üsterine yok.
Firmaların müşteri hizmetleriyle mürkün mertebede iletişime geçmemek gerek, mesela 1 1.5 ay önce telefon iade ettim, iade süreci devam ederken müşteri hizmetlerine bağladım biri hakkın var dedi öbürü SIM kart takılan ürün kesinlikle iade alınmaz, geri gönderilir dedi. Sonuç iade oldu. Müşteri hizmetleri genel olarak tüketiciyi caydırmak için varlar ben olumsuz bir durum olmadığı müddetçe aramıyorum, insanın içini karartmakta üsterine yok.
Dün zorda olsa iadeyi gerçekleştirdiler.