14 yaş için antrenman program önerisi

Mert166

Çalışkan
Selam arkadaşlar, spora başlamak istiyorum ama elimde güzel bir program yok, ChatGPT'den bir program yapayım dedim kötü oldu. 14 yaşındayım, boyum 177cm ve kilom 76. sizce kendimi nasıl geliştirebilirim? Spor salonuna gidemem şu anlık. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Sağlıksız beslenmekten kaçın, düzenli uyu ve yürüyüşler yap. Günde ortalama 10 bin adım atmak yeterli olacaktır.

Kas grupları için vücut ağırlığı ile çalışabilirsin. Şınav, barfiks, veya diğer mekik varyasyonları işini görecektir. Daha fazlası için calisthenicsi araştırabilirsin.

Tamamdır hocam teşekkür ederim, peki spor için bir antrenman verme şansınız var mı acaba?

5kg dumbell alabiliyorsan al bayağı götürür.

Hocam 6kg varda evde kaldı ya şimdi tatildeyim, tatilde de spor yapmak istiyorum maalesef bir eşyam yok eve gelene kadar gelişmek istiyorum ondan sonra ise de dumbel ile çalışırım.

Tamamdır hocam teşekkür ederim, peki spor için bir antrenman verme şansınız var mı acaba?
Antrenman veremem ama zaten yapabileceğin hareket sayısı kısıtlı. Aşağı yukarı yapabileceğin hareketler belli. Ortalama 3-4 set, tekrar sayısını ise kasın yanmaya başladığını hissedene kadar yapsan yeter. Her kas grubundan 2-3 hareket yapman yeterli. İstikrarın olsun zaten geliştiğini görürsün.

Sırt için barfiks barı edin mutlaka. Omuz, sırt, kollar, postür gibi vücudun birçok noktasına dokunuyor.

Tamamdır teşekkürler önerileriniz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…