Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

2012 model Renault Megane 1.5dCi aracım var, EDC şanzımanlı. Aracım 140 bin kilometrede. Şanzımanın hiçbir problemi yok şu an. Yalnızca çok dur kalk trafikte 1-2 arasında sarsıyor, o da her zaman değil. 2. sahibiyim aracın ve şanzımana bir bakım yapıldı mı bilmiyorum.

Sizce, yağ değişimi yaptırayım mı şanzımana?

Merhaba arkadaşlar,

2012 model Renault Megane 1.5dCi aracım var, EDC şanzımanlı. Aracım 140 bin kilometrede. Şanzımanın hiçbir problemi yok şu an. Yalnızca çok dur kalk trafikte 1-2 arasında sarsıyor, o da her zaman değil. 2. sahibiyim aracın ve şanzımana bir bakım yapıldı mı bilmiyorum.

Kuru kavrama Edc şanzımanlarda titretme durumu yaygın, ancak sizin şanzıman bakımı geçmişi hakkında bilginiz olmadığından dolayı yakın bir zamanda yetkili serviste veya puanlaması yüksek tercih edilen bir özel renault servisi ile görüşmeniz daha doğru olacaktır.

Merhaba arkadaşlar,

2012 model Renault Megane 1.5dCi aracım var, edc şanzımanlı. Aracım 140 bin kilometrede. Şanzımanın hiçbir problemi yok şu an. Yalnızca çok dur kalk trafikte 1-2 arasında sarsıyor, o da her zaman değil. 2. sahibiyim aracın ve şanzımana bir bakım yapıldı mı bilmiyorum.

Hocam servise götürün durumu söyleyin kontrol yapıp ona göre değişim vs olup olmayacağını söylerler.

Servisler, yağ ömürlüktür diyip değişim yapmıyor diye duymuştum, yoksa ben de servise gidecektim ancak emin olamadım.

Her şanzımanın yağı değişir. Değiştirecek imkanınız varsa değiştirin. Sarsıntı vs. kavramadan kaynaklı sorunlar olabilir, yağ değişimi bu sorunları çözmeyebilir ama değiştirmek şanzıman ömrünü uzatır.

Araç üreticileri genelde araca biçtikleri 10-15 senelik ömür için yağ değişimini gerekli görmedikleri için bunu periyodik bakım tablosuna eklemezler ve "ömürlük yağ" olarak nitelendirirler. Dedikleri gibi aracı 1-2 sene içinde hurdaya çıkaracaksanız değiştirmeye gerek yok.