cartel

Yetkin
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce BMW 520i G30 2017 model araç aldık. Arabayı aldığımızda yağ bakımını yaptırdık. O günden beri 3000-4000 km yaptık. Bugün yoldayken 'yağ seviyesi minimumda' uyarısı çıktı. Aracı bundan sonra 200-300 km daha kullandık. Ardından 'yağ seviyesi minimumun altında' uyarısı çıktı. Bu yol sonucu normal olduğunu düşündüm ama yine de merakımdan soruyorum. Sizce yağ tüketimi fazla mı?

Yağ tüketimi mi yoksa kaçağı mı önce ondan emin olmalısınız. Benzinli araçlarda elbette bir miktar yağ eksiltme olur zamanla, atmosferik de olsa turbo ünite de olsa.

Ayrıca 3 bin kilometrede minimum yağ uyarısı almanız hiç normal değil. Bu motorlarda triger zincirliyse zincir kapağını kontrol edin.

Aracın altına ve kaputun altına bakıp anlayabilir miyim olup olmadığını?
Anlarsınız. Zincirliyse zincir kapağının olduğu bölgeyi kontrol edin. Egzoz manifolduna yakın bölgedeyse yanık yağ kokusu da gelir.

Ayrıca turbo hortumlarını da kontrol edin. Ek olarak 5 serisinde motor muhafazası tamamen kapalı mı bilmiyorum ama, olur da açıksa altına bir karton/bez serin aracın motor kısmının altına. Yağ lekesi varsa kaçak var demektir.

Aracınızı düz bir zemine park edin geceden sabah vakti altına bakın yüksek ihtimalle kaçak vardır.

Arkadaşların dediği gibi hiç normal değil. Belki de ince yağ da kullanılmış olabilir önceden. Belirli bir kilometre aralığında zaten yağ azaltması çok normal. Siz bir kontrol edin yine arkadaşların dediği gibi ama bir detaylı kontrol de ettirin derim. Araba yağsız kalmasın.