Aeronight 17

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Selamlar. Arabamı paraya ihtiyacım olduğu için sattım. Şimdi yeni bir araba almak istiyorum ve gönlüm uzun zamandır F10'dan yana. Dizel kullanmayı pek sevmediğim için benzinlisini tercih edeceğim. LCI 2016 bir Executive M Sport bakıyorum. 1.6 motorun o kasayı çekmesi zor olacağından RSA'da yazılım attırmayı planlıyorum. 150bin kilometre sınırım var ve uzun süre boyunca binmeyi planlıyorum. Gözüme birkaç tane ilan çarptı. N20B16 motorlular. Bakımını aksatmadan bineceğim ve aldığımda zincir + su tesisatına para harcamayı da göze alıyorum bu arada. M Decoder'dan orijinal M Sport almaya çalışacağım.

Ben alınmaz demezdim ama 150 bin km civarında N20 alıp direkt yazılım yaptırma konusunda biraz temkinli olurdum. Zincir ve su tesisatını zaten göze almışsınız, onun dışında yağ kaçakları, yağ eksiltme ve turbo/wastegate tarafına da iyi baktırmak lazım.

Yazılımı da aracı alır almaz yaptırmak yerine önce bir süre stok kullanırdım. Motor yağ eksiltiyor mu, soğutma sisteminde sıkıntı var mı, turbo ne durumda bunlar ortaya çıksın. Motor sağlıklıysa sonrasında yazılım yaptırmak daha mantıklı.

1.6 F10’u hiç çekmiyor gibi bir durum da yok bence. Çok performanslı değil ama günlük kullanımda işini yapıyor. Uzun süre binecekseniz kilometreden çok aracın geçmişine odaklanırdım. Bakımları belli, düzgün kullanılmış bir N20 bulursanız alınır; geçmişi belirsiz bir araçta zinciri değiştirmek tek başına bütün riskleri ortadan kaldırmıyor.

Ben alınmaz demezdim ama 150 bin km civarında N20 alıp direkt yazılım yaptırma konusunda biraz temkinli olurdum. Zincir ve su tesisatını zaten göze almışsınız, onun dışında yağ kaçakları, yağ eksiltme ve turbo/wastegate tarafına da iyi baktırmak lazım.

Yazılımı da aracı alır almaz yaptırmak yerine önce bir süre stok kullanırdım. Motor yağ eksiltiyor mu, soğutma sisteminde sıkıntı var mı, turbo ne durumda bunlar ortaya çıksın. Motor sağlıklıysa sonrasında yazılım yaptırmak daha mantıklı.

1.6 F10’u hiç çekmiyor gibi bir durum da yok bence. Çok performanslı değil ama günlük kullanımda işini yapıyor. Uzun süre binecekseniz kilometreden çok aracın geçmişine odaklanırdım. Bakımları belli, düzgün kullanılmış bir N20 bulursanız alınır; geçmişi belirsiz bir araçta zinciri değiştirmek tek başına bütün riskleri ortadan kaldırmıyor.
Attığım iki ilan da ilk bakışta sağlıklı görünüyor. Geçmişini elbette tamamen bilemeyiz ancak bu iki ilan bence alınabilir durumda. Ne dersin?

Attığım iki ilan da ilk bakışta sağlıklı görünüyor. Geçmişini elbette tamamen bilemeyiz ancak bu iki ilan bence alınabilir durumda. Ne dersin?
İki aracın da servis bakımlı olması büyük avantaj. Servis kayıtlarından bakım geçmişlerini kontrol edip bakımların düzenli yapılıp yapılmadığını görebilirsiniz. İlanlardan bakıldığında ikisi de temiz duruyor. Almadan önce iyi bir ekspertize sokup detaylıca kontrol ettirirseniz, alınabilecek araçlar gibi görünüyor.

@Eagles hocam sen ne diyorsun bu konuya ?

2.0 turbo-benzin seçeneğim var mı peki? Varsa N20 kadar randımanlı mıdır motoru? 520Li'den bahsetmiyorum bu arada onu eleyelim.