Bütçe
350.000-400.000 TL

oğuz sasi

Bilgin
Yer
çılgın_kurye34
İyi sosyaller. Hep bir eski kasa BMW araca sahip olmak istemişimdir. Bir gün ileride para toplarsam da almak istiyorum. Fakat haliyle her ne kadar eski olsa da kilometresi de o kadar fazla oluyor ve aracın başından neler geçtiğini bilemiyoruz bazı durumlarda. Mantıklı bir hareket olur mu sizce?

Ne gibi tamir hocam? Basit işlerden anlarım dip mekanikten anlamam.
Şimdi yaşından dolayı elektrik aksamları çok iyi olmayabilir. Ayrıca çürüğü de fazla olma ihtimali de var. Tamir genellikle motor tamiri veya yağ kaçağı tamiri olabilir. Unutmayın ne kadar bilgi edinirseniz o kadar sanayiye gitme ihtimaliniz azalır.

Motor tamirinden kastım genellikle kayış değişimi,yağ değişimi veya buji değişimi.

Şimdi yaşından dolayı elektrik aksamları çok iyi olmayabilir. Ayrıca çürüğü de fazla olma ihtimali de var. Tamir genellikle motor tamiri veya yağ kaçağı tamiri olabilir. Unutmayın ne kadar bilgi edinirseniz o kadar sanayiye gitme ihtimaliniz azalır.
Anladım hocam. Kısacası bütçe ne kadar artarsa aynı arabanın daha temizini alma şansım yükseliyor. E36 severim ama korkutuyor haliyle.

Anladım hocam. Kısacası bütçe ne kadar artarsa aynı arabanın daha temizini alma şansım yükseliyor. E36 severim ama korkutuyor haliyle.
Aynen öyle hocam. Bende E36 severim hatta hastasıyım. Ama "Barzo" dediğimz tayfa bu arabaları keyif için kullandığından dolayı haşat olabilir. Gerçi bu şeyi neredeyse çoğu eski araba için demek gerekiyor, bakarsanız Palio'lar bile artık keyif için kullanılıyor bu devirde.

Ama almak istiyorsanız soğutma sistemini değiştirmeniz, M50-M52 swaplı motorlu veya 320i veya üstü almanız, çoğu bakımını kendiniz yapmanız, çürüklerden elinizden geldiği kadar kurtulmanız, aldıktan sonra almakla yetmeyip üstüne bujileri ve kayışı veya diğer basit değişebilen parçaları değiştirmeniz gerekebilir.

Aynen öyle hocam. Bende E36 severim hatta hastasıyım. Ama "Barzo" dediğimz tayfa bu arabaları keyif için kullandığından dolayı haşat olabilir. Gerçi bu şeyi neredeyse çoğu eski araba için demek gerekiyor, bakarsanız Palio'lar bile artık keyif için kullanılıyor bu devirde.
E36 hak ediyor ama ya çok yakışıklı ve asi bir araba bence. Kullanırken sıkıntı yok fakat satın alırken sorun oluyor işte :D

Alınmaz. Neye göre alınmaz? O para aldığın E30'un muhtemelen kasası düzgün olmaz, çürükleri olabilir, kazadan boyadan bahsetmiyorum zaten. E36 baksan çoğunun ön 3 parça değişen, her yeri oynanmış, farı tamponu yamuk yumuk arabalar dolu. Bu arabaları alıp masraf yapmaman da zaten çok mümkün değil. Ben de çok severim ama bu arabaların temizlerine 1 milyona yakın para istiyolar artık, saçma.