Bütçe
140.000 TL
BIOS Flashback Rear I/O koymamaya and içmiş firma. :)

Eki Görüntüle 248033

Gigabyte kart alacaklara 2 tavsiye, First Boot problematik olabilir. Clear CMOS ya da Flashback yapacaksınız öyle bir durumda. Sonrasında Dual kanal Boot edecektir. @balistis

ATX şartı yoksa B850M-K ya da B850M Force 1 DPC kartlar uygundur. O kararı siz verin. ROG B850-A'lar vs. de olabilir.

Bu kartlarda Clear CMOS butonu da yok, CLR_CMOS pinlere kasa Reset SW ya da ayrı bir tuş tayin edin. Diğer türlü pil vs. sökmek ile uğraşmayın.

Bu butonu CLR_CMOS pinlere takacaksınız, tuşsuz kart alırsanız eğer. Daha rahat olur.
Gözümden kaçmış kusura bakmayın aslında B850M Force ekleyecektim fakat bunun RAM slotu 4 olduğu için buna bakmıştım.

Gözümden kaçmış kusura bakmayın aslında B850M Force ekleyecektim fakat bunun RAM slotu 4 olduğu için buna bakmıştım.

2 RAM slot, 1 DPC olması daha iyidir. 4 RAM slotunun da ama 6000 MT/s kullanılacaksa bir zararı olmaz. 6400 MT/s Lexar kiti alırsa 1 DPC kart harici diğerlerinde sıkıntı yaşar. 6400 1:1 mod IMC limiti. Bellek kontrolcü üzerini göremiyor.

B850M Force ekleyecektim fakat bunun RAM slotu 4 olduğu için buna bakmıştım.

Sence 4 slotlu B650 mi iyi çalışır, yoksa 1DPC B850M Force mi? 4 slot sizi yanıtlmasın, ya da anakart teknik özelliğinde yazan 7200MHz gibi yüksek rakamlara aldanmayın, biraz daha detaylara girin.

Patriot H-die DR ve plastik Heatsink. Aslında fiyatlandırması böyle olmasa son tercih olurdu benim için. Düz EXPO dahi ısınıyor ciddi bu kitte.

Sence 4 slotlu B650 mi iyi çalışır, yoksa 1DPC B850M Force mi?

Editörler her daim 4 slot 4x64 GB en iyi çalıştığını söylüyor. İnsanlar buna inanıyorsa onları suçlamak saçma olur, bunun için bir rehber yazdım. Onu okurlarsa ancak öğrenebilirler.

Patriot H-die DR ve plastik Heatsink. Aslında fiyatlandırması böyle olmasa son tercih olurdu benim için. Düz EXPO dahi ısınıyor ciddi bu kitte.
Yapacak bir şey yok fiyatlandırması çok iyi.
2 RAM slot, 1 DPC olması daha iyidir. 4 RAM slotunun da ama 6000 MT/s kullanılacaksa bir zararı olmaz. 6400 MT/s Lexar kiti alırsa 1 DPC kart harici diğerlerinde sıkıntı yaşar. 6400 1:1 mod IMC limiti. Bellek kontrolcü üzerini göremiyor.
Bende attığım RAM ile düşünmüştüm.

Unun için bir rehber yazdım. Onu okurlarsa ancak öğrenebilirler.

Editörlerin stub durumundan haberi yok, bir de 25 000 TL'lik X870 gereksiz, 7.000 TL'lik B650 alıp geçin diyenler var. Bizim toplumun genel sorunu okumak ve incelemek zaten hocam. Tembeliz. Kitap okuma alışkanlığımız yok. Bazı kitleler hariç tabii.

Yapacak bir şey yok fiyatlandırması çok iyi.

Bende attığım RAM ile düşünmüştüm.

Bir de ek tavsiye, mATX anakart önerilecekse kasa da mATX seçilmeli. Öteki türlü görselliği bozuyor. Eğer konu sahibi mATX anakart ve kasa tarafını da bu şekilde tercih ederse sorun olmaz. ATX kasada mATX herkes beğenmez, akvaryumda ve görselliğin ön planda olduğu Setup'larda özellikle.

ATX anakart olarak B650 çok sorun değil ama bu saatten sonra B850 alınması çok daha iyi olur bütçe de hayli yüksekken. ROG B850-A'lar vs. tercih edilebilir. MSI'lerden Carbon ve Ace harici uzak durmak lazım şu anda AM5'te. ASUS ve Gigabyte tercih etmek lazım. Gigabyte Aorus'lar da olabilir ama CMOS sıfırlama düğmesi yok. First Boot problemli, BIOS güncellemesi gerekecek. Böyle bir ihtimal var. Rear I/O'da BIOS düğmesi de yok, Board üzerinde konumlandırılmış bu kartlarda.

Bir de ek tavsiye, mATX anakart önerilecekse kasa da mATX seçilmeli. Öteki türlü görselliği bozuyor. Eğer konu sahibi mATX anakart ve kasa tarafını da bu şekilde tercih ederse sorun olmaz. ATX kasada mATX herkes beğenmez, akvaryumda ve görselliğin ön planda olduğu Setup'larda özellikle.

ATX anakart olarak B650 çok sorun değil ama bu saatten sonra B850 alınması çok daha iyi olur bütçe de hayli yüksekken. ROG B850-A'lar vs. tercih edilebilir. MSI'lerden Carbon ve Ace harici uzak durmak lazım şu anda AM5'te. ASUS ve Gigabyte tercih etmek lazım. Gigabyte Aorus'lar da olabilir ama CMOS sıfırlama düğmesi yok. First Boot problemli, BIOS güncellemesi gerekecek. Böyle bir ihtimal var. Rear I/O'da BIOS düğmesi de yok, Board üzerinde konumlandırılmış bu kartlarda.
Hocam daha çok sistem topladığımda ve öneri yaptığımda F/P odaklı bakıyorum o yüzden görüntü ikinci planda kalıyor tabii isteyen kasayı kendisi seçebilir
MSI anakartlar neden sorunlu arkadaşım MSI B760M Project Zero kullanıyor ve memnun olduğunu söyledi geçen sene kullanmakta olduğum B650M-E indirime girmeseydi B650M Gaming Plus alacaktım.

Hocam daha çok sistem topladığımda ve öneri yaptığımda F/P odaklı bakıyorum o yüzden görüntü ikinci planda kalıyor tabii isteyen kasayı kendisi seçebilir
MSI anakartlar neden sorunlu arkadaşım MSI B760M Project Zero kullanıyor ve memnun olduğunu söyledi geçen sene kullanmakta olduğum B650M-E indirime girmeseydi B650M Gaming Plus alacaktım.

Intel tarafına LGA 1700 harici hakim değilim, orada da bir tek ASUS kullandım. AM5 sistemler özelinde ciddi tecrübe sahibiyim, forumda açılan konular da istatistiki olarak net şekilde belli ve söylediklerimi doğrular nitelikte. 1 yıldır forumlar arası sorunu çözülememiş MSI Tomahawk kart kullanıcısı 2 kişinin bu forumda sorununu çözdüm, kendilerinden bir süredir haber alamıyorum. Muhtemelen forumu terk ettiler MSI yüzünden. @crystallreed ve @STama örnekleri var aklımda. MSI'de sadece AM5 özelinde model seçimine dikkat edilmesi lazım, Boot sorunları var. Stabil değil kartlar, yazılımsal sorunlar var. Donanım olarak çok bir sorunu yok gibi görünse de BT/Wi-Fi ve M.2 sorunları mevcut. KC3000 ile BIOS Update mesela yapılamıyor, SSD'yi sökmen lazım.

Globalde az araştırmak lazım, şikayetlerin %90'ı MSI şu anda. Sonrasında bu durum düzelir BIOS Update ile ama şu an için Carbon altı uygun değil. Tomahawk'lar en problematiği, B850 Gaming Plus kullanıp da memnun kalanlar var. MSI Pro serisi kullanıp da kartını hususi olarak ayarladığım birkaç kişi bile memnun değil, anakart öneri konularına gelip MSI tavsiye etmediklerini söylüyorlar. Kendim X870 Tomahawk 15 Beta BIOS deneyim ettim, hiç Official çıkmadı. Kartı 3 ay mücadele sonucunda ancak iade edebildim. ServisPoint gibi bir firma ile uğraşacaksınız bir de, onu da hesaba katmak lazım. Herkesin harcı değil.