Intel tarafına LGA 1700 harici hakim değilim, orada da bir tek ASUS kullandım. AM5 sistemler özelinde ciddi tecrübe sahibiyim, forumda açılan konular da istatistiki olarak net şekilde belli ve söylediklerimi doğrular nitelikte. 1 yıldır forumlar arası sorunu çözülememiş MSI Tomahawk kart kullanıcısı 2 kişinin bu forumda sorununu çözdüm, kendilerinden bir süredir haber alamıyorum. Muhtemelen forumu terk ettiler MSI yüzünden.
@crystallreed ve
@STama örnekleri var aklımda. MSI'de sadece AM5 özelinde model seçimine dikkat edilmesi lazım, Boot sorunları var. Stabil değil kartlar, yazılımsal sorunlar var. Donanım olarak çok bir sorunu yok gibi görünse de BT/Wi-Fi ve M.2 sorunları mevcut. KC3000 ile BIOS Update mesela yapılamıyor, SSD'yi sökmen lazım.
Globalde az araştırmak lazım, şikayetlerin %90'ı MSI şu anda. Sonrasında bu durum düzelir BIOS Update ile ama şu an için Carbon altı uygun değil. Tomahawk'lar en problematiği, B850 Gaming Plus kullanıp da memnun kalanlar var. MSI Pro serisi kullanıp da kartını hususi olarak ayarladığım birkaç kişi bile memnun değil, anakart öneri konularına gelip MSI tavsiye etmediklerini söylüyorlar. Kendim X870 Tomahawk 15 Beta BIOS deneyim ettim, hiç Official çıkmadı. Kartı 3 ay mücadele sonucunda ancak iade edebildim. ServisPoint gibi bir firma ile uğraşacaksınız bir de, onu da hesaba katmak lazım. Herkesin harcı değil.