Moza aşırı kaliteli. Ve fiyatı da biraz tuzlu. Moza R3 26k var, en ucuzu bu benim bildiğim. T300RS bir aralar 20k idi fiyatı uçmuş. Pxn direksiyon setini çok duymadım ama incelemelerine bakıp alabilirsin. Onun dışında G29 da iyidir. Fakat Direct Drive değil. Dişli sistem kullanıyor. Direct Drive direksiyona göre hissiyatı kötü. Ve ses sorunu yaşayabilirsiniz.

G29 da dişli sistem ve ses sorunu var dediğiniz gibi biraz araştırdım. Pxn V10 serisini beğenmeyen oldukça kişi var biraz baktım inceleme videolarından ama Pro versiyonu değil gerçi. Bilemedim en mantıklısı V10 Pro gibi ya.

Moza aşırı kaliteli. Ve fiyatı da biraz tuzlu. Moza R3 26k var, en ucuzu bu benim bildiğim. T300RS bir aralar 20k idi fiyatı uçmuş. Pxn direksiyon setini çok duymadım ama incelemelerine bakıp alabilirsin. Onun dışında G29 da iyidir. Fakat Direct Drive değil. Dişli sistem kullanıyor. Direct Drive direksiyona göre hissiyatı kötü. Ve ses sorunu yaşayabilirsiniz.
Hocam Moza aşırı kaliteli değil 😄 özellikle R9 modelinin altı. Kendilerini premium marka sanıyorlar o ayrı. Premium denilince Simucube, Simagic, Asetek ve en altlarında Fanatec gelir. Maalesef bunlardan sadece Simagic ülkemizde resmi olarak satılıyor ve giriş seviyesi modelleri olmadığı için herkes Moza'yı premium bir marka sanıyor. Moza bundan 5-6 sene öncesine kadar yalnızca gimble, selfie çubuğu fln satan bir firmaydı 😄

Hocam moza aşırı kaliteli değil 😄 özellikle R9 modelinin altı. Kendilerini premium marka sanıyorlar o ayrı. Premium denilince simucube, simagic, asetek ve en altlarında Fanatec gelir. Maalesef bunlardan sadece simagic ülkemizde resmi olarak satılıyor ve giriş seviyesi modelleri olmadığı için herkes Moza'yı premium bir marka sanıyor. Moza bundan 5-6 sene öncesine kadar yalnızca gimble, selfie çubuğu falan satan bir firmaydı 😄

Moza SIM işlerinde çok güzel işler yapıyor aslında, Force feedback joystickler mükemmel. Tabii pahalı.

G29 da dişli sistem ve ses sorunu var dediğiniz gibi biraz araştırdım. Pxn V10 serisini beğenmeyen oldukça kişi var biraz baktım inceleme videolarından ama Pro versiyonu değil gerçi. Bilemedim en mantıklısı V10 Pro gibi ya.
Düz V10 dişli sistem. Dişli hangi markayı alırsan al sorunla karşılaşma ihtimalin çok yüksek. G29 ve türevleri dahil. V10 Pro'da yeni bir Direct Drive servo motor kullanıyorlar ve Pc yazılım desteği var. Desteklemediği oyun yok diyebilirim.

Uçuş simlerinden bahsediyorum bu arada.

Düz V10 dişli sistem. Dişli hangi markayı alırsan al sorunla karşılaşma ihtimalin çok yüksek. G29 ve türevleri dahil. V10 Pro'da yeni bir Direct Drive servo motor kullanıyorlar ve PC yazılım desteği var. Desteklemediği oyun yok diyebilirim.

Anladım, aynı bütçede başka alabileceğim bir şey yok gibi. En mantıklı seçenek V10 Pro sanırım. Bir şekilde VR ı satmam lazım acilen almak istiyorum.

@AdvocateD bu tarz direksiyonlara örnek veriyorum V10 Pro gibi sinyal kolu vs takılıyor mu?

Düşük mozalar tercih edilemez bence de. Mesela R3 modeline o fiyatı vermem. Çok daha iyileri var.

Karşıma Logitech reklamı çıktı onda vardı modifikasyon ile sinyal kolu takmışlardı.

Şu tabloya baktım biraz, ilgi çekici.

Dosya Ekleri

• IMG-20251029-WA0026.webp
    IMG-20251029-WA0026.webp
    519,2 KB · Görüntüleme: 31
@AdvocateD bu tarz direksiyonlara örnek veriyorum V10 Pro gibi sinyal kolu vs takılıyor mu?

Karşıma Logitech reklamı çıktı onda vardı modifikasyon ile sinyal kolu takmışlardı.
Hocam biraz fazla şey istiyosunuz sanki 16k ya :D Moza'nın sadece kamyon direksiyonu 20k :)

Modifikasyonla fln takılır belki ama hiç sanmıyorum.

Instagramda bu tarz mod yapan yerler var ama bir sormak lazım.
Screenshot_20251029-220416.webp

Şu tabloya baktım biraz, ilgi çekici.
Evet fiyat performans tablosu. VD6'ya Moza R5 e göre daha yüksek vermişler. Para için yapılan bir inceleme olduğunu düşünmüyorum. Para için olsa Moza'da daha çok para var PXN gariban şuan 🤣

Hocam biraz fazla şey istiyosunuz sanki 16k ya :D Moza'nın sadece kamyon direksiyonu 20k :)

Modifikasyonla falan takılır belki ama hiç sanmıyorum.

Instagram'da bu tarz mod yapan yerler var ama bir sormak lazım.Eki Görüntüle 197181

İlerisi için sordum bunu ya, yoksa hemen almayacağımm.

V10 Pro'nun direksiyonu çıkabiliyor değil mi sanırsam? Yani istesem kamyon direksiyonu alıp değiştirebiliyorum?

Modifikasyonla fln takılır belki ama hiç sanmıyorum.

Instagramda bu tarz mod yapan yerler var ama bir sormak lazım.Eki Görüntüle 197181

Evet fiyat performans tablosu. VD6'ya Moza R5 e göre daha yüksek vermişler. Para için yapılan bir inceleme olduğunu düşünmüyorum. Para için olsa Moza'da daha çok para var PXN gariban şuan 🤣
Bir tık öyle 😂

Şöyle bir video izledim şimdi, kendisi önermemiş çok fazla titriyor demiş videoda da öyle aslında. Ancak bu atarsan kaynaklı bir şeydir diye düşünüyorum değil mi?

Son düzenleme: