Bütçe
15.000 TL

carrytexas

Uzman
Marmaray'da her gün 2 buçuk saat geçirdiğimden dolayı el konsolu almayı düşünüyorum. Sıfır cihazların fiyatları gereksiz uçuk olduğundan dolayı ikinci ele kaymayı düşündüm. Tam bir bütçe belirtemiyorum; taksitle alabilirsem 30'a kadar çıkabilirim ama peşin 15-20K arası diyebilirim. Her ne kadar pek performans veremeyeceğini bilsem de arada AAA oyunlara da girişmek isterim. Önerilerinizi beklerim.

Marmaray'da her gün 2 buçuk saat geçirdiğimden dolayı el konsolu almayı düşünüyorum.
Toplu taşımada Steam Deck gibi cihazlar kullanılmıyor. Şehirler arası yolculukta mantıklı bu cihazlar. Switch OLED hem daha kompakt, hem bataryası efsane hem de gayet keyifli bi makine. İkinci le temiz bir Switch OLED denk getirin derim.

Belki Switch 2 değerlendirilebilir. Pili Switch OLED kadar iyi gitmese de tabi.

Switch Lite veya OLED öneririm lakin evde kullanmam ve taşınabilirlik önemli diyorsa Lite daha mantıklı üstelik zamanla joyconların kendi çıkması gibi mekanik arızalardan da uzak olursun.

Pil süresi de iyidir en azından 3 saati var.

Zelda gibi ağır oyunlarda bile Switch V1 2.5-3 saat pil ömrü verebiliyor. Lite yeni çipi kullandığından v2'nin biraz gerisinde ama genel ortalama da 5 saat pil ömrü var.

Hocam cebe sığmasına hiç gerek yok çanta taşıyorum ağırlığı da pek önemli değil. Pil ömrü çok kısaysa biraz problem olabilir ama idare eder ise powerbank ve adaptör de taşıyorum yanımda bu yüzden o konuda da aman aman problem çekmem. Kararsız kaldığım konu performans. Switch lite bakınıyordum başta ama oyunlarına da ayrıyeten para vereceğimden dolayı fiyatı aşağı yukarı aynı seviyelere gelir diye düşündüm.

Hocam cebe sığmasına hiç gerek yok çanta taşıyorum ağırlığı da pek önemli değil. Pil ömrü çok kısaysa biraz problem olabilir ama idare eder ise powerbank ve adaptör de taşıyorum yanımda bu yüzden o konuda da aman aman problem çekmem. Kararsız kaldığım konu performans. Switch Lite bakınıyordum başta ama oyunlarına da ayrıyeten para vereceğimden dolayı fiyatı aşağı yukarı aynı seviyelere gelir diye düşündüm.

Zaten Türkiye de Nintendo oyunlarına para vermek baştan hata. Çipli cihaz alırsan (çip taktırması 2.5-3 civarı bir şey) istediğin herhangi bir oyunu SD kart üzerinden oynayabilirsin. Switch'in performans sorunu yaşayacağını düşünmüyorum çünkü cihazın ana hedefi optimizasyon yani çıkan oyunların çoğu hele ki Nintendo yapımıysa donma kasma yapmaz.

He illa diyorsan X86 olsun PC'de ki AAA oyunları oynarım. Eğer ROG Ally X gibi bataryası arttırılmış bir cihaz almazsan genelde 2-2.5 saat genel sınırın olur. Bu arada çok rahat da olmuyor ki ben Marmaray'a da güvenip o cihazı çıkarmazdım zaten içerisi tıkış tıkış.