Bütçe
15.000-20.000 TL

SunseTTime

Uzman
Makaleler
1
Yer
Fethiye
Herkese iyi akşamlar,

Çözüme kavuşan konumla karışmaması adına yeni konu açmam uygun görüldü. Eski konumda sistem detaylarım mevcut, incelemek isteyenler için bırakıyorum:
https://techolay.net/sosyal/konu/as...hala-monitor-kaynakli-mi.150288/#post-1394918

Kısaca özet geçeyim; oynadığım oyunlar Dead by Daylight, Battlefield 1, Battlefield 6 ve Rainbow Six Siege. Artık daha çok rekabetçi oynadığım için benim için en önemli şey sağ-sol dönüşlerde görüntüde hiçbir şekilde tekleme, bozulma veya titreme olmaması. Bunun yanında renklerin de canlı ve doğal olmasını istiyorum. İki senedir stuttering, frame pacing, frametime derken gözüm inanılmaz hassaslaştı. Hangi monitörü araştırsam illa ki bir kronik problem (flicker, ghosting, scanline vs.) çıkıyor. Teknoloji biraz şans işi ama ben o konuda pek şanslı sayılmam. Bu yüzden mümkün olduğunca risksiz, stabil ve temiz görüntü veren bir monitör arıyorum.

Bilgili arkadaşlar 15K bütçeye kadar G65B’yi önermişti fakat şu an biraz bütçemi arttırabildim, gerekli olduğu takdirde 20K civarına kadar çıkabilirim. Ancak açık konuşmak gerekirse G65B konusunda kararsızım; flickering, scanline gibi konularda çokça konu açılmış. İşi şansa bırakma aşamasını çoktan geçtik diye düşünüyorum.

@2254 @BerkayZ87 @20424 @Ayhan Dönmez @michaelscofield

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS servis monitörün tamirinin mümkün olmadığı gerekçesi ile iade/değişim hakkı tanıdılar. Yani monitör arızalı çıktı. Bundan sonraki süreçte düzgün bir monitör alıp sistemi tekrardan test etmek gerekecek. Videodaki sorunlar yeni monitörde de devam ederse sistemden şüphelenmemiz gerekebilir diye düşünüyorum. Umarım artık buna gerek kalmaz tabii.

Yeni alacak olduğum monitöre gelecek olursak 15K'yı pek geçmek istemiyorum. Oynayacağım oyunlar; Dead by Daylight, Rainbow Six Siege, BF1 ve BF6 olacak. Harici olarak dizi, film izlerim. Oynadığım oyunlar rekabetçi ağırlıklı olduğundan 1080p 24.5'' normalde tercihim olurdu, fakat G65B bu bütçeye yönelik çokça önerildiği için 27'' 2K olmasına rağmen mantıklı gelmeye başladı. Yeter ki artık oyunlarda sağ sol dönerken görüntü bozulmasın, akıcı olsun. Sizdeyim? :)

@2254 @BerkayZ87 @20424 @Ayhan Dönmez @michaelscofield
G65B alın geçin direkt.

Son düzenleme:
Mini LED alirim dersen G Pro 27i ve MSI E16M'e bakilabilir. Bunlarin disinda G65B'den iyisi yok.
Teşekkürler hocam inceleyeceğim.

AOC Q27G4ZR, ASUS TUF VG27AQML1A ve SAMSUNG G65B arasında kalıp @2254 hocamın detaylı bilgilendirmeleri doğrultusunda AOC Q27G4ZR aldım. Sebebi ise TUF'ta IPS glow ve panel kaynaklı ışık sızması, G65B'de ise scanline/flicker sorunu ve ölü piksel çok sık raporlanmıştı. Zaten yıpratıcı bir süreç oldu genel beklentilerim doğrultusunda 20K'yı aşmadan bu ürünü almam önerildi. Geldiği zaman sorunlarıma fayda olursa ürünü detaylıca incelerim. Başkalarına da faydası olmuş olur.

Son düzenleme:
@SunseTTime, sık raporlanma sebebi, Q27G4ZR'nin iki ürüne nazaran da daha yeni olmasından kaynaklı daha az satın alıma sahip olması. Ayrıca bir ürün ne kadar çok satın alınırsa, o kadar kötü yorum çok olur. İnsanlar şikayetlerini dile getirmekten çekinmezken memnun oldukları ürün hakkında pek laf söylemezler. Yani 100.000 kişinin aldığı üründe gördüğün kötü 5.000 yorum, 10.000 kişinin aldığı üründe gördüğün 500 kötü yorumdan daha fazla karşına çıkıyor diye o monitör daha sorunlu olmuyor.

@SunseTTime, sık raporlanma sebebi, Q27G4ZR'nin iki ürüne nazaran da daha yeni olmasından kaynaklı daha az satın alıma sahip olması. Ayrıca bir ürün ne kadar çok satın alınırsa, o kadar kötü yorum çok olur. İnsanlar şikayetlerini dile getirmekten çekinmezken memnun oldukları ürün hakkında pek laf söylemezler. Yani 100.000 kişinin aldığı üründe gördüğün kötü 5.000 yorum, 10.000 kişinin aldığı üründe gördüğün 500 kötü yorumdan daha fazla karşına çıkıyor diye o monitör daha sorunlu olmuyor.
Doğru diyorsun hocam sadece bir şey çok dile getiriliyorsa insan alırken tedirgin olabiliyor. Yoksa dediğinize katılıyorum.