Alpologi
Uzman
- ASUS Dual RX 6600
- R5 5600 OC 4.7 1.2v - DeepCool AK400
- MSI B450M Pro- M.2 Max Anakart
- G.Skill 3200 MHz 8x2
- 650W PSU Cooler Master MB520 Kasa
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilemedim hocam, bende ilk öyle düşündüm de sonra DDR5e mi geçirmeye çalışsam diye düşündüm vesaire.Acil olan ekran kartı sonrasında 32 GB RAM 3600 MHz veya üstü ve SSD boyutunu bilmiyorum 1 TB M.2 olması lazım en az bu sıralamayla gitmeni tavsiye ederim.
Bilemedim hocam, bende ilk öyle düşündüm de sonra DDR5e mi geçirmeye çalışsam diye düşündüm vesaire.
500GB M.2 var 2 tane SSD var 500 500 onlarda bayağı yetiyor şu an.
Büyük konuşmak istemiyorum hocam ama AMD kullanmak istemiyorum ekran kartında artık. 5060Tİ 16GB düşünmüştüm.DDR5'e geçmeye acele etme hala DDR4 dünyada en çok kullanılan şey bütçe zorlarsan ikinci el 6950 XT bulabilirsin 6600'ü satıp biraz da bütçe esnetip R5 5600 hala iyi depolaman yeterli 16 GB'de kanımca çok üst düzey AAA oyunlar harici yeterli ben hala 8 GB kullanıyorum ona bakarsan.
Büyük konuşmak istemiyorum hocam ama AMD kullanmak istemiyorum ekran kartında artık. 5060 Ti 16 GB düşünmüştüm.
2 Yıl kadar idare edecek bi ekran kartı çözsem, işlemci de idare ederse 2 yıl sonra zaten sıfırdan çok iyi bir sistem toplamak istiyorum tam keyifçi işi.DDR5'e geçişte en azından biraz daha biriktirip uzun süre götürecek bir işlemci/anakart almanızı öneririm. İlle de upgrade olacak ise 2. elden 3070/ti bakılabilir, sıfırda 8gb vramli RTX xx60 serileri olması lazım bu fiyatlara, çok önereceğim kartlar değiller. En azından 5060ti 16gb olması lazım diye düşünüyorum. Elinizdeki kartı da sattığınız senaryoda aslında hemen hemen bütçe denk gelecektir.
Biraz daha ileriye yönelik olsun ve uğraşırım derseniz 2. el 3070 alıp 2k monitöre geçebilirsiniz. Sonrasında am5 geçişte 3070 çok üzmeyecektir, en son ekran kartını güncelleyip 2k da oynayabilirsiniz. Ben de buna benzer bir yol izlemiştim.
R7 5700 işlemci ve 6750 XT veya 6800 GPU bakabilirsiniz.2 Yıl kadar idare edecek bi ekran kartı çözsem, işlemci de idare ederse 2 yıl sonra zaten sıfırdan çok iyi bir sistem toplamak istiyorum tam keyifçi işi.
O zaman dediğim gibi 2k iyi bir monitör alırsanız sistem toplarken tekrar monitöre de para vermemiş olursunuz, büyük ihtimalle 2 sene sonra alacağınız donanımda 2k monitör isteyeceksiniz. 3070 idare edebilecek bir kart. 5600-3070 ikilisini 2k da 4-5 ay kadar kullandım. Fena bir performans göstermiyor, 2k olduğu için DLSS açtığınızda çok büyük farklar da hissetmiyorsunuz.2 Yıl kadar idare edecek bi ekran kartı çözsem, işlemci de idare ederse 2 yıl sonra zaten sıfırdan çok iyi bir sistem toplamak istiyorum tam keyifçi işi.