Bütçe
15.000 TL
Team T-Force Vulcan Black 16GB (2x8GB) 5600Mhz DDR5 Gaming Ram.

Bunlar var bende şuan.
İlerleyen zamanda RAM'leri değiştirin. Pek iyi bir model diyemem.

Olur hocam, elinizdeki soğutucu iyiymiş. 7800X3D için de yeterli olur. Performansa alıp, kendinize göre bir PBO ve altta arkadaşın bahsettiği Curve Optimizer'la daha da serin çalışıtırırsınız. Ram slotunuz 4 mü değil mi bilmiyorum ama hayatımda hiç aynı ram'den farklı zamanlarda satın alıp denemedim. O yüzden bir 2x8 daha ekleyin demek yerine; satın, 2x16 alın bence Ram'leri. İşlemciyi de 7800X3D yerine 9700x yapın. Ama ekran kartını değiştirmek bence daha makul olur ya. 6000 serisi kullandım ve acayip stutter, yazılım problemleri oluşan bir seri. Kendim şu an 7700XT kullanıyorum ve HAGS yüzünden yeni driver'ları yükleyemiyorum bile. Tarayıcıda sorun yaşıyorum. 9000 serisiyle baya yeni bir beyaz sayfa açtı AMD kendine. Aslında CS oyuncususunuz 8 GB bile yeterli olacaktır ama karar size kalmış tabii ki.
4 slot RAM, DDR5 6000MHz'de stabil değil. 5600 civarı ideal.
En iyisi, yazdığınız gibi 2x16.

Normal şartlarda muhtemelen hepimiz 9700X önerirdik, ancak konu sahibi daha çok FPS oyunları oynadığını belirtmiş. Bu sebeple 7800X3D daha mantıklı.

Aynı şekilde FPS oyunları için işlemci daha önemli olduğu için ekran kartı bir süre daha bekleyebilir.

9000 serisi her ne kadar iyi gözüküyor olsa bile ak kaşık değil. Aynı şekilde NVIDIA 50 seriside öyle.

Son düzenleme:
İlerleyen zamanda RAM'leri değiştirin. Pek iyi bir model diyemem.

4 slot RAM, 6000MHz'de stabil değil. 5600 civarı ideal.
En iyisi, yazdığınız gibi 2x16.

Normal şartlarda muhtemelen hepimiz 9700X önerirdik, ancak konu sahibi daha çok FPS oyunları oynadığını belirtmiş. Bu sebeple 7800X3D daha mantıklı.

Aynı şekilde FPS oyunları için işlemci daha önemli olduğu için ekran kartı bir süre daha bekleyebilir.

9000 serisi her ne kadar iyi gözüküyor olasa bile ak kaşık değil. Aynı şekilde NVIDIA 50 seriside öyle.

Haklısınız hocam. Profesyonel oyuncu değilse bana yine de X3D abartı geliyor biraz ya. 9700x de yeteri kadar işini görür, hatta OC'li 7500f de iş görür bence. Katılıyorum NVIDIA da fena çuvalladı bence 5000 serisinde. Yeni sürücüleri rezalet. 6600'ün XT olmayanını kullandım ben ve gerçekten stutterdan geçilmiyordu kart. Belki benim şansıma da olabilir bu. 7800X3D baya güçlü bir işlemci evet, CS için daha iyi olacaktır. Ben biraz kendim için de yorum yaptım benim hatam. X3D işlemcilerde yanlış hatırlamıyorsam PBO yapılmıyordu, Curve Optimizer yapılıyor mu bilmiyorum. Turbo mode ve Eco mode olarak kullanım sunuyorlardı sanırım. Ben biraz işlemciyle oynamayı da seviyorum.