Olur. 10W istiyor cihaz minimum zaten.
Keenetic Hero ve Challenger alsam olur mu, siz iyi performans alıyorsanız tabii. @Liguori
Gereksiz. Ben eskiden SFP kullandığım için Hero almıştım. Hero ile Challenger tıpa tıp aynı, tek farkı daha fazla LAN portu var.

Bir tane Challenger, bir tane Buddy 6 en mantıklısı.

Olur. 10W istiyor cihaz minimum zaten.

Gereksiz. Ben eskiden SFP kullandığım için Hero almıştım. Hero ile Challenger tıpatıp aynı, tek farkı daha fazla LAN portu var.

Bir tane Challenger, bir tane Buddy 6 en mantıklısı.

Hocam peki gerçekten benim gibi bir kullanıcı için mini PC almak mantıklı mı? Tek bilgisayar var sadece ben ve televizyon kablolu bağlanıyor. Diğer cihazlar görüntülü görüşme, dizi film izleme gibi basit işlemler yapıyor. Bütçem var fakat forumda TurkNet'in verdiği router ile A skor alanları görünce bir düşündüm.

Özellikle kablosuz performansı önemli benim için, çünkü görüntülü görüşme ve film izleme sırasında sürekli kopma ve donma sorunu yaşıyorum.

Normalde 2. el Lenovo alırdım 3-4 bin TL'ye fakat fazladan ek parça alıp takmam gerektiği için beceremeyeceğimi düşünüyorum, ve Switch'te alacağım için koyduğum alan bayağı kısıtlanacak ve bakımını yapmam zor olacak.

Eğer şart değil derseniz ve düzgün performans alabilirsem bu bütçeyi mesh kurmak için kullanabilirim.

Aslında benim evim için tek kaliteli routerın yeterli olacağını düşünüyorum fakat işimi garantiye almak istiyorum, BE230 ile yaşadıklarımdan sonra.

Bu arada Buddy 6 kullananlarda geç bağlanma ve bazen kopma sorunu var mış, bu sorun hakkında bilginiz var mı?

@Liguori Keenetic Hero alıp onu ana router olarak kullansam, yetmezse Hopper alsam olur mu?

@Liguori @NYTMARE Tekrardan merhabalar, ikinci el mini PC almak istiyorum fakat az ek parça almam gereken mini PC var mı? Lenovo olana mesela çok fazla ek parça almam gerekiyordu.

Son düzenleme:
@Liguori Keenetic Hero alıp onu ana router olarak kullansam, yetmezse Hopper alsam olur mu?
Hero'nun iki çekirdeği var ve güçlü değil. Ben GigaFiber ile şahsen memnun değilim. Download ve Upload'da 10ms bufferbloat sorunu var. Tabii bu bana göre sorun, normalde çok iyi bir sonuç, çoğu kişi memnun olur.

Sonra BE230 gibi memnun olmama ihtimalin var.

@Liguori @NYTMARE Tekrardan merhabalar, ikinci el mini PC almak istiyorum fakat az ek parça almam gereken mini PC var mı? Lenovo olana mesela çok fazla ek parça almam gerekiyordu.
Benim tek bulduğum bu.

Amazon ve diğer yerlere de baktım ama N150'li cihazlar ya yok ya da çok daha pahalı.

Senin için en önemli olan şey işlemci ve iki adet RJ45 portu olması. O yüzden illa Lenovo olmasına gerek yok. NanoPi modelleri stokta olsa o da çok mantıklı bir çözüm. Onların çünkü 2.5G portu var.

Aslında benim evim için tek kaliteli routerın yeterli olacağını düşünüyorum fakat işimi garantiye almak istiyorum, BE230 ile yaşadıklarımdan sonra.
Bence sen sadece mini PC (router), switch ve Challenger (WiFi AP) al şimdilik. Eğer çekim gücünden memnun olmazsan yanına Buddy 6 alırsın. Boşuna şimdiden Buddy 6 almaya gerek yok, bir yere gitmiyor o. Fiyatı çok artacak bir şey değil.

Challenger yerine Hero da alabilirsin. Biraz daha pahalı ama WiFi ve router olarak tıpa tıp aynılar. Tek farkları Hero'da daha fazla RJ45 portu var.

Hatta şimdilik sadece Hero'yu alıp, router olarak kullanmayı deneyebilirsin. Beğenmezsen mini PC alırsın ve mini PC'yi router yaparsın, Hero'yu ise WiFi AP yaparsın. Halen beğenmezsen ileride Challenger veya Buddy 6 alırsın. Böylece switch almana da gerek kalmaz. Hero'nun portlarını kullanırsın.

Hero'nun iki çekirdeği var ve güçlü değil. Ben GigaFiber ile şahsen memnun değilim. Download ve Upload'da 10ms bufferbloat sorunu var. Tabii bu bana göre sorun, normalde çok iyi bir sonuç, çoğu kişi memnun olur.

Sonra BE230 gibi memnun olmama ihtimalin var.

Benim tek bulduğum bu.

Amazon ve diğer yerlere de baktım ama N150'li cihazlar ya yok ya da çok daha pahalı.

Senin için en önemli olan şey işlemci ve iki adet RJ45 portu olması. O yüzden illa Lenovo olmasına gerek yok. NanoPi modelleri stokta olsa o da çok mantıklı bir çözüm. Onların çünkü 2.5G portu var.

Bence sen sadece mini PC (router), Switch ve Challenger (Wi-Fi AP) al şimdilik. Eğer çekim gücünden memnun olmazsan yanına Buddy 6 alırsın. Boşuna şimdiden Buddy 6 almaya gerek yok, bir yere gitmiyor o. Fiyatı çok artacak bir şey değil.

Challenger yerine Hero da alabilirsin. Biraz daha pahalı ama Wi-Fi ve router olarak tıpatıp aynılar. Tek farkları Hero'da daha fazla RJ45 portu var.

Hatta şimdilik sadece Hero'yu alıp, router olarak kullanmayı deneyebilirsin. Beğenmezsen mini PC alırsın ve mini PC'yi router yaparsın, Hero'yu ise Wi-Fi AP yaparsın. Halen beğenmezsen ileride Challenger veya Buddy 6 alırsın. Böylece Switch almana da gerek kalmaz. Hero'nun portlarını kullanırsın.

İlk olarak tüm sorularıma detaylı bir şekilde cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Buddy 6 güzel gibi geldi fakat internette kopma ve geç bağlanma sorunu yaşayanları gördüm. Aralarında çok fark olmadığı için Challenger veya Hopper almak daha mantıklı olur mu? Buddy 6'nın tek avantajı az alan kaplaması ve fiyatı sanırsam.

Normalde Lenovo gözüme güzel geldi ikinci el olarak satan yer bulmuştum fakat fazladan ek parça alacağım için neyi nereye takacağım, kurulum nasıl olacak diye düşünüyorum.

3-4 bin TL'lik bilgisayar bile Hero'dan daha iyi performans verecek muhtemelen fakat sizin dediğiniz 10ms benim için çok iyi, şu an 100 ms falan cıkıyor. İlk Hero alıp denerim, kablolu performansı memnun eder kablosuzu etmezse mesh sistem kurarım. Tam tersi olursa mini PC alırım.

Bu arada konudan bağımsız mesh konuma bakabilir misiniz, acelesi yok müsait olduğunuz zaman.

Mevzu sadece SQM, DNS resolver, AdBlock ise Pi 5 2 GB alıp ucuza mal edip istediğini alabilirsin elindeki routerı AP yapıp Ethernet çıkışı alıp Wi-Fi'yi yayabilirsin.

Şimdilik Hero alıp router olarak kullanabilirsin. NanoPi stoklara gelene kadar Hero ile idare edersin. Sonra yanına Challenger alırsın ve NanoPi + Hero + Challenger bir sistem kurmuş olursun. Kısa-orta vadeli en mantıklı çözüm gibi senin için.

En sonda böyle olur.

1767622088046.webp

@25457

Ama NYTMARE ve benim x86 (Lenovo) veya ARM (NanoPi) gibi ayrı bir cihazı router olarak kullanmanı tavsiye etmemizin sebebi SQM ve PPPoE konusunda piyasadaki her router'dan bin kat daha iyi ve sağlıklı bir kurulum olması. O yüzden ne yaparsan yap en sonunda bir PC al ve router yap. Aksatma.

Mevzu sadece SQM, DNS resolver, AdBlock ise Pi 5 2 GB alıp ucuza mal edip istediğini alabilirsin elindeki routerı AP yapıp Ethernet çıkışı alıp Wi-Fi'yi yayabilirsin.
Hocam dediğiniz şeylerin yarısını bilmiyorum, ben düz bir kullanıcıyım ve Wİ-Fİ performansı ile kablolu performansının iyi olmasını istiyorum.

Şimdilik Hero alıp router olarak kullanabilirsin. NanoPi stoklara gelene kadar Hero ile idare edersin. Sonra yanına Challenger alırsın ve NanoPi + Hero + Challenger bir sistem kurmuş olursun. Kısa-orta vadeli en mantıklı çözüm gibi senin için.

En sonda böyle olur.

Eki Görüntüle 216077

@25457

Kablo kanalının içinden 2 tane flat kablo geçirmeyi başarırsam Challenger ile Hero birbirine kablolu bağlanabilir.

Ama NYTMARE ve benim inatla X86 (Lenovo) veya ARM (NanoPi) gibi ayrı bir cihazı router olarak kullanmanı tavsiye etmemizin sebebi SQM ve PPPoE konusunda piyasadaki her Router'dan bin kat daha iyi ve sağlıklı bir kurulum olması. O yüzden ne yaparsan yap en sonunda bir PC al ve router yap. Aksatma.
Hocam aslında bende öyle istiyorum fakat dediğim gibi ek parça almak benim için sorun. Ayrıca benim gibi bir kullanıcı için fazla mı diye merak ettim ondan sordum. Teşekkürler.

Hocam aslında bende öyle istiyorum fakat dediğim gibi ek parça almak benim için sorun. Ayrıca benim gibi bir kullanıcı için fazla mı diye merak ettim ondan sordum. Teşekkürler.
Maalesef bizim ülkemizde böyle mini PC'ler bile çok pahalı. Yoksa normalde olması gereken ve yabancı herkesin 1Gbps hızlarda yaptıkları kurulumlar böyle.

Şimdilik dediğim gibi sadece Hero ile yapabilirsin ama muhtemelen bu dediğin ve BE230 ile yaşadıklarının benzeri olabilir.

Hero alıp denerim, kablolu performansı memnun eder kablosuzu etmezse mesh sistem kurarım. Tam tersi olursa mini PC alırım.
Tam tersi olması büyük ihtimal. Çünkü aynı BE230 bende de var ve benzeri sorunları yaşamadım. Hero da GigaFiber adresimde 10ms bufferbloat veriyordu. Yani iki cihazda olması gerektiği gibi çalışıyordu. Ama ben gene de PC topladım ve router yaptım. Şimdi 0ms download ve upload.

Vallahi benden bu kadar ama istediğini almak istiyorsan biraz uğraşman lazım Pi 5 alıp ona OpenWrt kurarsan en ucuz şekilde istediğini almış olursun.

Ekipmanlar bunlar ve YouTube'da bu cihaza nasıl OpenWrt kurulumu yapman gerektiği ile ilgili videolar mevcut ama cihazı alırsan kurulum için buraya yazabilirsin yardımcı olurum.

Son düzenleme:
Vallahi benden bu kadar ama istediğini almak istiyorsan biraz uğraşman lazım Pi 5 alıp ona OpenWrt kurarsan en ucuz şekilde istediğini almış olursun.

Ekipmanlar bunlar ve YouTube'da bu cihaza nasıl OpenWrt kurulumu yapman gerektiği ile ilgili videolar mevcut ama cihazı alırsan kurulum için buraya yazabilirsin yardımcı olurum.
Hocam fazla ek parça almak istemediğimden Lenovo almak istememiştim, eğer hepsi böyleyse Lenovo alabilirim.

Veya Raspberry Pi 5 2 GB yeterliyse onu alabilirim fiyatı uygunmuş.​

Son düzenleme: