3. seçeneği yapmak zorundayım maalesef. Son olarak sizce XD5 alıp 3'lü mesh mi kursam yoksa XD6 alıp 2'li mi?
Ev eğer malikane değilse iki tanesi en sağlıklısı. Müstakil evlerde bile 3 tane kullanan az oluyor.

Çok fazla AP olunca cihazlar hangisine bağlanması gerektiğine zor karar veriyor. Uzaktaki bir AP'ye halen bağlı kalıyor yakında daha güçlü sinyal varken. Sıkıntı iş yani. Doğru kurulum için çok iyi konumlandırılmaları ve sinyal seviyelerinin doğru ayarlanması gerekiyor ikiden fazla olunca. Boşuna uğraştırır.

Ev eğer malikane değilse iki tanesi en sağlıklısı. Müstakil evlerde bile 3 tane kullanan az oluyor.

Çok fazla AP olunca cihazlar hangisine bağlanması gerektiğine zor karar veriyor. Uzaktaki bir AP'ye halen bağlı kalıyor yakında daha güçlü sinyal varken. Sıkıntı iş yani. Doğru kurulum için çok iyi konumlandırılmaları ve sinyal seviyelerinin doğru ayarlanması gerekiyor ikiden fazla olunca. Boşuna uğraştırır.
Ev aslında çok büyük değil, tek kaliteli routerın yeteceğini düşünüyorum fakat işimi garantiye alıp mesh kuracağım. BE230'un THH sonucunun açıklanmasını bekliyorum, olmazsa 2. elde satacağım muhtemelen onu.

Çok teşekkür ederim sorularıma cevap verdiğiniz için.

@Liguori Özellikle kablosuz bağlantıda kopma ve düşük hız sorunum çözülür değil mi, BE230 gibi olmasın da.

Son düzenleme:
@Liguori Özellikle kablosuz bağlantıda kopma ve düşük hız sorunum çözülür değil mi, BE230 gibi olmasın da.
Kablosuz deneyimin tabii ki çok daha iyi olur böyle.

NanoPi ile tam gigabit SQM+PPPoE yapabilirsin. Harika olur.

Benim şahsi tercihim Keenetic'ten yana olurdu Mesh için.

İki tane Challenger veya iki tane Buddy 6 alsan (veya bir tane Challenger, bir tane Buddy 6) hem ASUS'la aynı olur hatta daha iyi, hem de üçte biri fiyatı olur.

Ben öyle yapıyorum kendim. Salon'da Keenetic Hero, odamda ise Keenetic Challenger var. İkisi de Mesh ve sadece WiFi AP görevi görüyor. İkiside switch'e bağlı, switch ise OpenWRT x86 bilgisayarıma bağlı. Opsiyon #1 fotosu gibi.

@25457 Recep Baltaş iki hafta önce buna ait video çekmişti.

Böyle yaparsan ileride ekstra Buddy 6 alabilirsin. İstediğin kadar büyütebilirsin.

@25457 Ben olsam iki tane Buddy 6 alırdım. 5400 TL toplam. ASUS ile aynı hatta daha iyi performans. Küçük ve direkt prize takılıyor. Challenger'ın tek farkı 2.5G portu var. Ama senin alacağın switch zaten 1G olacağı için hiçbir faydası olmaz.

Son düzenleme:
@25457 Ben olsam iki tane Buddy 6 alırdım. 5400 TL toplam. ASUS ile aynı hatta daha iyi performans. Küçük ve direkt prize takılıyor. Challenger'ın tek farkı 2.5G portu var. Ama senin alacağın Switch zaten 1G olacağı için hiçbir faydası olmaz.
Birbirine kablosuz bağlayabiliyor muyum? Yoksa hepsine internet kablosu çekmem mi lazım?

Birbirine kablosuz bağlayabiliyor muyum? Yoksa hepsine internet kablosu çekmem mi lazım?
Evet aynı opsiyon 3 fotosu gibi.

Buddy 6'nın bir tanesini switch'e direkt bağlarsın. Diğerini ise kablosuz olarak ilk Buddy 6'ya bağlarsın. Bu kadar basit. Kesinlikle Recep Baltaş'ın videosunu izle derim.

Evet aynı opsiyon 3 fotosu gibi.

Buddy 6'nın bir tanesini switch'e direkt bağlarsın. Diğerini ise kablosuz olarak ilk Buddy 6'ya bağlarsın. Bu kadar basit. Kesinlikle Recep Baltaş'ın videosunu izle derim.
1 adet Challenger 1 adet Buddy 6 alırsam daha iyi performans alır mıyım? Yoksa 2 tane Buddy 6 yeterli olur mu? Bu arada doğru anladım değil mi, ONT'den çıkan kabloyu R6C'ye, oradan çıkanı switch'e, ordan da cıkanı Buddy 6'ya baglayacagım ve 2. Buddy 6 kablosuz baglanacak.

1 adet Challenger 1 adet Buddy 6 alırsam daha iyi performans alır mıyım? Yoksa 2 tane Buddy 6 yeterli olur mu?
Çok bir farkları yok. Aynı işlemci. Challenger'da daha fazla anten ve alıcı/verici var. İstersen öyle yapabilirsin.

Bu arada doğru anladım değil mi, ONT'den çıkan kabloyu R6C'ye, oradan çıkanı switch'e, ordan da cıkanı Buddy 6'ya baglayacagım ve 2. Buddy 6 kablosuz baglanacak.
Evet aynen öyle. Opsiyon 3 fotosuna tekrar bak.

Çok bir farkları yok. Aynı işlemci. Challenger'da daha fazla anten ve alıcı/verici var. İstersen öyle yapabilirsin.

Evet aynen öyle. Opsiyon 3 fotosuna tekrar bak.
İlk R6C'den çıkanı Challenger olana takacağım, daha sonrasında evdeki bir prize Buddy takıp kablosuz bağlayacağım. Evin tavanına yakın yerde de priz var, oraya takarsam daha iyi performans alırım diye düşünüyorum.

Umarım bu sefer BE230 gibi olmaz.

NanoPi R6C için adaptör önerebilir misiniz? @Liguori

Son düzenleme:
Son düzenleme: