Bütçe
15.000 TL (Çok daha mantıklı bir seçenek varsa daha çıkabilirim)
Bende şu an Android 13 kullanıyorum, her çıkan yeni sürümde senin kullancağın özelik olmuyor zaten. S22'de hala güvenlik güncellemesi alıyor, ayrıca ben güvenlik güncellemelerini de çok önemsemiyorum pazarlama hilesi gibime geliyor, düzgün bir antivirüs kullanırsan zaten güvenlik güncellemesinin yapacağı işi yapıyor.
Antivirüsler androidin çalışma şeklini değiştirmiyor bir fotoğraf açıp da telefonun brick olduğu zamanlar vardı buna antivirüs ne yapabilir fotoğraf diye engelleyecek hali yok. Güvenlik güncellemeleri çok önemli.

Bende şu an Android 13 kullanıyorum, her çıkan yeni sürümde senin kullancağın özelik olmuyor zaten. S22'de hala güvenlik güncellemesi alıyor, ayrıca ben güvenlik güncellemelerini de çok önemsemiyorum pazarlama hilesi gibime geliyor, düzgün bir antivirüs kullanırsan zaten güvenlik güncellemesinin yapacağı işi yapıyor.
Sadece büyük özellikler olarak bakmamak lazım. Performans iyileştirmeleri, pil ömrü optimizasyonları, uygulama uyumluluğu... Bunların hepsi güncellemeyle geliyor. Bir süre sonra uygulamalar "bu sürümde çalışmıyorum" demeye başlayacak. Ayrıca sıfır gün açıkları normal virüslerden değil. Kapıdan değil pencereden giriyor gibi :D. Siz bir şey yapmasanız dahi antivirüs olsa bile girebilir sisteme.

Bence de Honor mantıklı. Sadece ROM atılmıyor o biraz sıkıntı 😅

Salla gitsin, güncelleme o kadar da önemli değil.

Bir cihaz verilen güncellemeyi kaldıramayacaksa o güncellemeyi almaması daha iyi.

Honor 400 özellikle ekran paneli anlamında çok başarılı bir cihaz. MagicOS da hafiflik ve akıcılık konusunda One UI'dan daha başarılı :).

Olabilir. A36 alternatifi var mıdır bu arada? A36'ya pek sıcak bakamadım niye bilmiyorum. One UI çok hantal geliyor a serilerinde sanki.

Yani A55 bütçe artarsa Honor 400 var.
Güncelleme önemliyse Samsung bakacaksın.

Salla gitsin, güncelleme o kadar da önemli değil.

Bir cihaz verilen güncellemeyi kaldıramayacaksa o güncellemeyi almaması daha iyi.

Honor 400 özellikle ekran paneli anlamında çok başarılı bir cihaz. Magicos da hafiflik ve akıcılık konusunda One UI'dan daha başarılı :).

Magicos tasarımsal anlamda EMUI ve HarmonyOS'e benzesede hafiflik ve akıcılıkta onlar kadar değil şahsen.
Özelleştirmeside iyi değil bence. Ama yine de hafif yazılım denilebilinir üzmez.