Bütçe
15.250 TL
İşlemci: Ryzen 5 5600 (3000 TL)
Ekran kartı: RX 6600 (5000 TL)
RAM: 16 GB DDR4 (1150 TL, sıfır)
Anakart: AM4 anakart (1500 civarı)
SSD: 500 GB NVMe SSD (1150 TL, sıfır)
PSU: 700W 80+ (600 TL, sıfır, cashback ile)
Kasa: ARGB kasa (1400 TL, sıfır)
CPU fan: ARGB dijital kule soğutucu (1000 TL, sıfır, cashback ile)

Parolapara ve Iyzico'nun cashback kampanyalarıyla gayet iyi bir sistem toplanır bu bütçeye. Düşük bütçede NVIDIA önermiyorum, AMD tercih etmelisiniz eğer paranızın karşılığınızı istiyorsanız.

Adam AMD işlemci istemiyormuş ona göre yapmayı deneyin.

İşlemci: Ryzen 5 5600 (3000 TL)
Ekran Kartı: RX 6600 (5000 TL)
RAM: 16 GB DDR4 (1150 TL, sıfır)
Anakart: AM4 anakart (1500 civarı)
SSD: 500 GB NVMe SSD (1150 TL, sıfır)
PSU: 700W 80+ (600 TL, sıfır, cashback ile)
Kasa: ARGB kasa (1400 TL, sıfır)
CPU fan: ARGB dijital kule soğutucu (1000 TL, sıfır, cashback ile)

Parolapara ve Iyzico'nun cashback kampanyalarıyla gayet iyi bir sistem toplanır bu bütçeye. Düşük bütçede NVIDIA önermiyorum, AMD tercih etmelisiniz eğer paranızın karşılığınızı istiyorsanız.

Sistem güzel ancak arkadaş ileride yayın veya RT içeren oyunlar için kullanacak ise RX 6600 yerine ne kadar güçsüzde olsa RTX 2060S tercih etmeli. Zira zorunlu olarak RT açık gelen oyunlar var. Indiana Jones gibi. Bunun dışında eğer kayıt, yayın veya RT ile işi yoksa bu sistem bu haliyle gayet olmuş. Bende bu şekilde bir sistem önerecektim.

Adam AMD işlemci istemiyormuş ona göre yapmayı deneyin.
İşlemci ile ilgili bir şey göremedim konuda?

Sistem güzel ancak arkadaş ileride yayın veya RT içeren oyunlar için kullanacak ise RX 6600 yerine ne kadar güçsüzde olsa RTX 2060S tercih etmeli. Zira zorunlu olarak RT açık gelen oyunlar var. Indiana Jones gibi. Bunun dışında eğer kayıt, yayın veya RT ile işi yoksa bu sistem bu haliyle gayet olmuş. Bende bu şekilde bir sistem önerecektim.
Aynen öyle.

Yemişim 2060S'nin RT'sini. 2060 ile anca lowda oynar Indiana'yı.

Yemişim 2060S'nin RT'sini. 2060 ile anca Low'da oynar India'yı.

Bari yanlış bilgi verme gömeceğim derken.

Evet mantıksız gibi gözüküyor olabilir ama AMD RT ve yayın konusunda NVIDIA ekran kartlarına göre geride. İleri zamanlarda oyunların çoğu RT ile çıkınca 6600 diye bir şey bile kalmayabilir.

Bari yanlış bilgi vermeyin gömeceğim derken.

Evet mantıksız gibi gözüküyor olabilir ama AMD RT ve yayın konusunda NVIDIA ekran kartlarına göre geride. İleri zamanlarda oyunların çoğu RT ile çıkınca 6600 diye bir şey bile kalmayabilir.

2060S'in RT'si bir halta yaramaz. Indiana Jones'ı bir şekilde kurtarır belki ama yeni çıkacak oyunlarda şansı yok. 6600 de alınmaz zaten, para biriktirip 4060 alsın.