Pylorex

Uzman
Selam 15 yaşındayım. Boyum 178 ve kilo olarak 54 kiloyum. En kısa sürede kilo almak istiyorum. Hedefim 65 70'lere kadar çıkmak. Açıkçası öyle çeşit çeşit yemekler yapmıyorum. Zaten yemekleri ailem yaptığı için ellemiyorum. Gainer önerir misiniz? 1.5 aydır spora gidiyorum ve bu yüzden hızlı ve verimli şekilde kilo almak istiyorum.

Gainer alma XXX şekilde daha hızlı kilo alırsın tarzında önerileriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vitaminlerini kontrol ettir. Eksikse vitamin/multivitamin takviyeleri al. Ben de senin kadar olmasada 185'e 70-71 kiloydum. Bir türlü kilo alamıyordum. Bende genel olarak B12 ve D vitamini düşük çıkıyordu ve bunlar odaklı yemekler yememe rağmen bir türlü artmıyordu. Aynı yemeklerden kardeşimin yemesiyle onda B12 yüksekliği çıktı öyle düşün. Ondan sonra günlük değerin üstünde multivitaminler almaya başladıktan sonra anladım ki vitamin emilimim düşükmüş, ondan kilo alamıyormuşum. Bundan sonra bayağı kilo almaya başladım. Şu anda ise 91 kiloyum, kilo vermeye uğraşıyorum :D.

Mide yemek almayıp 1 tabak yemekte dolma sinyali çakıyorsa spor yapman/arttırman lazım. Bu spor ağırlık kaldırma değil, vücut ağırlığı ile yapılan hareketler veya en basitinden koşmak bile yemek yemene sebep veriyor. Zaten yapıyormuşsun ancak yemek yemeni tetikleyecek kadar evde de bir şeyler yapman iyi olur.
16 yaşlarında benzer kilolardaydım bana da oldu. Spora başlayınca bir anda 65 kiloya fırlamıştım.
Bu kilolardayken 2 çiğ köfte, 1 paket cips, 1 litre kola ve ikili snickers ı tekte gömüyordum. 1-2 ay önce 1 tabak makarna bana yetiyordu.
He şu an neyim... 185-190 boy, 80-85 kiloyum. (PP deki kadar olmasa da göbek var -_-)

Söyledikleriniz için teşekkürler. Anladığım kadarı ile gördüğümü yemem gerekiyor. Peki doyduğumu hissedersem ne yapmalıyım? Birisi içebildiğin kadar su iç miden genişlesin bir süre sonra yemek yiyebilme kapasiten artacak demişti.