@Ethem Efe ben sizin zihniyetinize zaman ayırmam. Tek diyeceğim gidin biraz dışarıya bakın. Yurt dışında örneğin oyunların yasak olmadığı ve suç oranının daha düşük olduğu ülkeler de var. Sosyal medyanın yasak olmadığı ve çok daha sağlıklı ve iyi çocukların yetiştiği ülkeler de var. Çünkü aileleri bir işe yarıyor. "PUBG dehşet saçtı" diyen bir yönetimin herhangi bir kararı doğru olmaz bana göre.
Detaylar
Kim cevapladı?@Ethem Efe ben sizin zihniyetinize zaman ayırmam. Tek diyeceğim gidin biraz dışarıya bakın. Yurt dışında örneğin oyunların yasak olmadığı ve suç oranının daha düşük olduğu ülkeler de var. Sosyal medyanın yasak olmadığı ve çok daha sağlıklı ve iyi çocukların yetiştiği ülkeler de var. Çünkü aileleri bir işe yarıyor. "PUBG dehşet saçtı" diyen bir yönetimin herhangi bir kararı doğru olmaz bana göre.
Oyunlar hakkında bir şey demedik bu kanıya nereden vardın?
yusufumm07
Üstün
Ders mi çalışacak? Yasaklarsan daha'da ilgisini çektirirsin .Ne güzel çözüm yasakla gitsin.Ne güzel işte klavye delikanlılığı yapamaz kimse, 15 yaş altı da gider dersine çalışır. Bakacak olan her şekilde VPN'le bir şekilde bakacak zaten![]()
Beni bağlamıyor vallahi hiç umurumda değil yasak mıymış giremiyormuymuş
Oyunlar hakkında bir şey demedik bu kanıya nereden vardın?
Yasakların bomboş şeyler olduğu hakkında örnek veriyorum ve zihniyetin ne olduğunu söylüyorum.
Ders mi çalışacak? Yasaklarsan Daha'da ilgisini çektirirsin. Ne güzel çözüm yasakla gitsin.
Alacak annesinin telefonundan izleyecek çocuk yine. Çözüm yok da işte anlamıyorlar, özgürlüklerinin elinden alınmaları hoşlarına gidiyor.
NqrkOz
Yetkin
- Makaleler
- 6
Hangi platformları kullanıyorsun?
25 yıllık AKP hükümeti 14 yaşında bir çocuğa bunu söyletecek duruma getirdiye artık yorum yok. 10-20 yıl sonra Türkiye'nin T'si kalır mı bilmiyorum. Al sana toplumsal ve sosyal çöküş.
"Tek isteğim, bu ülkeden çıkmak"
25 yıllık AKP hükümeti 14 yaşında bir çocuğa bunu söyletecek duruma getirdiye artık yorum yok. 10-20 yıl sonra Türkiye'nin T'si kalır mı bilmiyorum. Al sana toplumsal ve sosyal çöküş.
Son düzenleme:
Ethem Efe
Üstün
Bak, senin kaçırdığın nokta şu: Ben bu düzenlemenin kusursuz olduğunu iddia etmiyorum. Ama mevcut durumun daha iyi olduğunu söylemek de gerçekçi değil.@Ethem Efe ben sizin zihniyetinize zaman ayırmam. Tek diyeceğim gidin biraz dışarıya bakın. Yurt dışında örneğin oyunların yasak olmadığı ve suç oranının daha düşük olduğu ülkeler de var. Sosyal medyanın yasak olmadığı ve çok daha sağlıklı ve iyi çocukların yetiştiği ülkeler de var. Çünkü aileleri bir işe yarıyor. "PUBG dehşet saçtı" diyen bir yönetimin herhangi bir kararı doğru olmaz bana göre.
Şu an zaten kişisel veriler ortalıkta dolaşıyor ve bunu sadece “büyük hackerlar” değil, 13-14 yaşındaki çocuklar bile panel üzerinden yapabiliyor. İnsanların açık adresine ulaşıp tehdit savurabilen bir ortamdan bahsediyoruz. Bunun normalleştirilmesi asıl tehlikeli olan şey.
Ben de diyorum ki: Evet, aşmak isteyen yine aşar. VPN kullanır, başka yol bulur. Zaten hiçbir sistem %100 engel koyamaz. Ama mesele bu değil. Mesele, bu işlerin bu kadar kolay ve erişilebilir olmaması. Şu anki durumda neredeyse hiçbir bariyer yok ve bu da özellikle bilinçsiz yaş gruplarını bu işlere itiyor.
Özgürlük diyorsun ama özgürlük sınırsız bir şey değil. Bir başkasının güvenliğini, huzurunu tehdit edecek noktaya geldiğinde orada bir sınır olması gerekiyor. Şu an o sınır pratikte yok gibi bir şey.
“Devlet zaten bulabiliyor” argümanı da teoride doğru olabilir ama pratikte işlemiyor. İnsanlar rahat rahat tehdit ediyorsa, doxxing yapıyorsa ve çoğu zaman ciddi bir yaptırım görmüyorsa, burada sorun sadece “bulabilmek” değil, caydırıcılık eksikliği.
Ayrıca çocuk meselesini küçümsemek de doğru değil. 12-13 yaşındaki birinin bu kadar kolay şekilde bu tarz şeylere erişebilmesi sağlıklı bir durum değil. Bu noktada “aile ilgilensin” demek yeterli olmuyor çünkü ortada sistemsel bir açıklık var.
Kısacası, bu tür düzenlemeler mükemmel olmayabilir ama en azından kontrolsüzlüğü azaltır, erişimi zorlaştırır ve özellikle bilinçsiz kullanımın önüne bir set çeker. Şu anki tamamen başıboş durumdan daha mantıklı olduğunu düşünmemin sebebi bu. İyi günler, daha fazla tartışmayacağım.
Ha birde, “Yurt dışında böyle değil” diyorsun ama oradaki sistemi eksik örnekliyorsun. O ülkelerde veri güvenliği daha sağlam, yaptırımlar daha hızlı ve caydırıcı, sistem gerçekten işliyor.
Sen sadece “özgürlük” kısmını alıp, denetim ve sorumluluk kısmını görmezden geliyorsun. Bizde ise veri sızıntısı var, denetim zayıf, yaptırımlar çoğu zaman etkisiz.
Aynı altyapı ve sistem yokken birebir özgürlük kıyası yapmak mantıklı değil.
Maalesef, buna yol açan çok şey var ama saysam mesaj inanılmaz uzun olacak, söylenmesi gereken çok şey var...
Instagram (4 hesabım var, biri main, biri yan hesap, biri shitpost, biri Minecraft.), YouTube (kanalım var Minecraft) ya klasik sosyal medya işte.
Kafaya takma kanka babalarının telefonundan günlük 1 saat youtube shorts ihtiyaçlarını giderir onlar skibidi toiletlerini izlerlerBak, senin kaçırdığın nokta şu: Ben bu düzenlemenin kusursuz olduğunu iddia etmiyorum. Ama mevcut durumun daha iyi olduğunu söylemek de gerçekçi değil.
Şu an zaten kişisel veriler ortalıkta dolaşıyor ve bunu sadece “büyük hackerlar” değil, 13-14 yaşındaki çocuklar bile panel üzerinden yapabiliyor. İnsanların açık adresine ulaşıp tehdit savurabilen bir ortamdan bahsediyoruz. Bunun normalleştirilmesi asıl tehlikeli olan şey.
Ben de diyorum ki: Evet, aşmak isteyen yine aşar. VPN kullanır, başka yol bulur. Zaten hiçbir sistem %100 engel koyamaz. Ama mesele bu değil. Mesele, bu işlerin bu kadar kolay ve erişilebilir olmaması. Şu anki durumda neredeyse hiçbir bariyer yok ve bu da özellikle bilinçsiz yaş gruplarını bu işlere itiyor.
Özgürlük diyorsun ama özgürlük sınırsız bir şey değil. Bir başkasının güvenliğini, huzurunu tehdit edecek noktaya geldiğinde orada bir sınır olması gerekiyor. Şu an o sınır pratikte yok gibi bir şey.
“Devlet zaten bulabiliyor” argümanı da teoride doğru olabilir ama pratikte işlemiyor. İnsanlar rahat rahat tehdit ediyorsa, doxxing yapıyorsa ve çoğu zaman ciddi bir yaptırım görmüyorsa, burada sorun sadece “bulabilmek” değil, caydırıcılık eksikliği.
Ayrıca çocuk meselesini küçümsemek de doğru değil. 12-13 yaşındaki birinin bu kadar kolay şekilde bu tarz şeylere erişebilmesi sağlıklı bir durum değil. Bu noktada “aile ilgilensin” demek yeterli olmuyor çünkü ortada sistemsel bir açıklık var.
Kısacası, bu tür düzenlemeler mükemmel olmayabilir ama en azından kontrolsüzlüğü azaltır, erişimi zorlaştırır ve özellikle bilinçsiz kullanımın önüne bir set çeker. Şu anki tamamen başıboş durumdan daha mantıklı olduğunu düşünmemin sebebi bu. İyi günler, daha fazla tartışmayacağım.
Ha birde, “Yurt dışında böyle değil” diyorsun ama oradaki sistemi eksik örnekliyorsun. O ülkelerde veri güvenliği daha sağlam, yaptırımlar daha hızlı ve caydırıcı, sistem gerçekten işliyor.
Sen sadece “özgürlük” kısmını alıp, denetim ve sorumluluk kısmını görmezden geliyorsun. Bizde ise veri sızıntısı var, denetim zayıf, yaptırımlar çoğu zaman etkisiz.
Maalesef, buna yol açan çok şey var ama saysam mesaj inanılmaz uzun olacak, söylenmesi gereken çok şey var...
Bak, senin kaçırdığın nokta şu: Ben bu düzenlemenin kusursuz olduğunu iddia etmiyorum. Ama mevcut durumun daha iyi olduğunu söylemek de gerçekçi değil.
Ha bir de, “yurt dışında böyle değil” diyorsun ama oradaki sistemi eksik örnekliyorsun. O ülkelerde veri güvenliği daha sağlam, yaptırımlar daha hızlı ve caydırıcı, sistem gerçekten işliyor.
İleride gideceğim. TR den kat kat daha iyi.