Son 4 ay kaldı ama tutamıyorum işte abimlerin müsaitliğide olmuyor kullandırmak için. Bu yılın başlarında mayıs aylarında gece uyumayıp 5-6 gibi kaçırmıştım. Almanya da falan görüyorum 16 yaşından küçük çocuklar araba bile kullanabiliyorken bizler neden bu kadar gerideyiz. Yaşa bağlı olmamalı bence yapabiliyorsa ehliyetini alması daha mantıklı değil mi? Mesela zayn daha bebek ama mükemmel kullanabiliyor. Trafiğe ehliyetiyle çıkanlardan çok daha iyi kullanabilen binlerce çocuk var. Küçüklükten beri sevince insan duramıyor cidden.
Dostum yaşadığın ülkenin yasaları böyle, Almanya'da yaşamadığın için yapabileceğin bir şey yok. Zayn Sofuoğlu zaten trafiğe çıkamıyor ve o bile 16 yaşına kadar bekleyecek. Trafiğe çıkmanın tek gerekliliği yetenek değil, ani durumlarda olayı kontrol edebilme yeteneği, kaza gibi durumlarda duygu-durum kontrolü yeteneği gibi şeyler de gerekiyor. Bunlar için de belli bir olgunluğa ulaşmak gerekiyor haliyle. Trafiğe çıkmayı pistteki yarışlarla karıştırmamanız sizin için daha iyi olur. Şunun şurasında 4 ayın kalmış zaten, kendini ve başkalarını riske atmaman daha iyi olur.