Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Sanalda herkese kendini abi olarak tanıtan bir kardeşimiz, kız kardeşime mesaj atıyor ve garip cinsel mesajlar yazıyor, ben yazdığımda ise abi affet diye yalvarmaktan başka bir şey yapmıyor, üzgünüm ben tanrı değilim affetmem. Ben bu çocuğa dava açabilir miyim? Uzun süre sürünsün ailesi ile uğraşsın istiyorum, ben de zamanında 15 yaşındaydım böyle garip şeyler yapmadım, yeni nesilden iyice tiksinmeye başladım var ya.

Çözüm
Merhaba,

15 yaş, cezai sorumluluğu ortadan kaldıran bir yaş değildir. Bu yaştaki kişilerin de cezai sorumluluğu bulunmaktadır, dolayısıyla bir yargılamada suçu sabit görülürse bu yaştaki bir kişi de ceza alacaktır.

Kız kardeşiniz veya anne/babanız bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olabilirsiniz. Polise giderek de şikayetçi olabilirsiniz elbette ama işlemlerin daha hızlı ilerlemesi adına Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitmeniz daha iyi olacaktır.

Geçmiş olsun.
Sanalda herkese kendini abi olarak tanıtan bir kardeşimiz, kız kardeşime mesaj atıyor ve garip cinsel mesajlar yazıyor, ben yazdığımda ise abi affet diye yalvarmaktan başka bir şey yapmıyor, üzgünüm ben tanrı değilim affetmem. Ben bu çocuğa dava açabilir miyim? Uzun süre sürünsün ailesi ile uğraşsın istiyorum, ben de zamanında 15 yaşındaydım böyle garip şeyler yapmadım, yeni nesilden iyice tiksinmeye başladım var ya.

Dava açmazsan sorun sendedir. Diğer bir seçenek direkt kendin de halledebilirsin.

Kardeşinizin soyadını bilmiyorsa boş verin hata yapabilir.

Öyle hata yapan başka birini görürsen getir biz ailesinin yaptığı hatayı düzeltiriz.

Elinde kanıt varsa açabilirsin.

Evine dava kağıdı gelince zaten o süreç ömrü boyunca ona yetecektir :)

Organize suç örgütü gibi bir şey yav, numarayı kardeşime okuldan bir arkadaşı veriyor, hiç başımda dert yok gibi gidip onun da ailesi ile görüşeceğim aldığım bilgiye göre babası duysa öldürürmüş, annesine söyleyeceğim ben, Candy Crush ile beynini eriteceğine çocuğu ile ilgilensin. Zekasını Instagram Reels ve K-Pop ile eritmiş kardeşime ne yapsam diye düşünüyorum.