Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Sanalda herkese kendini abi olarak tanıtan bir kardeşimiz, kız kardeşime mesaj atıyor ve garip cinsel mesajlar yazıyor, ben yazdığımda ise abi affet diye yalvarmaktan başka bir şey yapmıyor, üzgünüm ben tanrı değilim affetmem. Ben bu çocuğa dava açabilir miyim? Uzun süre sürünsün ailesi ile uğraşsın istiyorum, ben de zamanında 15 yaşındaydım böyle garip şeyler yapmadım, yeni nesilden iyice tiksinmeye başladım var ya.

Çözüm
Merhaba,

15 yaş, cezai sorumluluğu ortadan kaldıran bir yaş değildir. Bu yaştaki kişilerin de cezai sorumluluğu bulunmaktadır, dolayısıyla bir yargılamada suçu sabit görülürse bu yaştaki bir kişi de ceza alacaktır.

Kız kardeşiniz veya anne/babanız bulunduğunuz bölgedeki en yakın adliyedeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olabilirsiniz. Polise giderek de şikayetçi olabilirsiniz elbette ama işlemlerin daha hızlı ilerlemesi adına Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitmeniz daha iyi olacaktır.

Geçmiş olsun.
Ulan bende 15 yaşındayım kendi kuşağımdan utandım. Bu nasıl andavallıktır arkadaş milletin kızına göz dikmeler biri laf attı/yan baktı diye öldürmeler vs. Resmen canavar gibi anasını satayım bu nesil. İyiki de yalnızlığı seçmişim. Bu arada hocam davayı açmanızı şiddetle öneririm.

Açılır açılmasına ama tacizin cezası pek yok. Kişi kaç doğumlu? Kız kardeşin kaç yaşında? Eğer 15 yaşını tamamlamadıysa bin çeşit ceza indirimi alır. Suçlu bulunursa da cezası ertelenir. Açtığın davayla kalırsın. Git döv