Bütçe
150000
Tekrar teşekkürler. Bir gelsin parçalar yavaş yavaş çözeceğim :)

Ram konusunda da anakartın sitesinden baktım benimkiler SK hynix A gözüküyordu. O sebeple aldım. Umarım doğrudur.
A ise güzel. HWiNFO'dan da bakarsın, en iyisi A overclock için ve alt zamanlar için. 1.4v 6000 CL30 için fazla vermişler ama A-Die için. Corsair garip bir firma. 1.4'te çoğu kit CL28 yapar aslında. 1.43v falan verip CL28 bile deneyebilirsin, 6000 üstüne çıkmadıkça çok problem olmaz. 6200-6400 zor biraz bilmeyen adama stabilite için.

Herkese merhaba,

Yaklaşık 8 yıl önce son sistemini toplamış ve uzun süredir bu sektörden uzak biriyim. 150.000 TL bütçeyi, kasa ve monitör dahil olarak planladım. Fikir vermesi açısından ne tarz oyunlar oynayacağımı da belirtmek istiyorum. Ağırlıklı olarak Battlefield V'e Counter-Strike gibi rekabetçi FPS oyunları oynamak istiyorum. Zaman zaman da Destiny ve New World tarzı yine online oyunlarla ilerleyeceğim. Kesinlikle Single Player ve hikayeli oyunlar oynayan biri değilim, olmayacağım.

Oyun dışında hiçbir şey için kullanmayacağım bu sistemde, tek amacım oynadığım oyunlarda 3-4 yıl gerçekten yüksek FPS alabilmek. marka takıntım yok. Fakat ciddi bir bütçe ayırdığım için çok bilinmeyen veya servis sıkıntısı olan hiçbir markayı kullanmak istemiyorum. Bunun aksine bir düşünceniz varsa tabii ki dinlemek ve incelemek isterim.

Aşağıda sizinle 1 haftalık süreçte edindiğim fikirleri ve yorumlarımı iletiyorum:
  • CPU: AMD öneriliyor ama 9800X3D mi yoksa farklı bir şey mi emin olamıyorum.
  • işlemci soğutucu: patlar, çatlar diye sıvı soğutucu kullanmak istemiyorum ama onlar eskide kaldı bakım gerekmiyor diyorsanız tercih edebilirim. Eğer aynıysa kule tipi hava soğutma tercihim.
  • GPU: daha önce AMD kullandım. Bu sefer NVIDIA ile ilerlemek istiyorum. AMD konusunda farklı fikirleriniz varsa duymak isterim.
  • anakart: Type-C ve Wi-Fi mutlaka içermeli. Gelecekte geliştirmeye açık olmalı.
  • SSD: En az 2TB alan olmalı ve marka olarak daha önce Samsung kullandığım için oraya yakınım. Tek takıntım bu olabilir.
  • RAM: 2x32 GB düşünüyorum. MHz konusunda bir fikrim yok.
  • PSU: mutlaka Gold sertifika ve üstü olmalı diye biliyorum.
  • kasa: Öncesinde Corsair kullanıyordum fakat hava akışı ve soğutma açısından hangisi iyiyse benim için uygundur. RGB, cam veya akvaryum takıntım yok.
  • monitör: Çok fazla çeşit var ve fiyat farkları çok yüksek. Burada oynadığım oyunlara göre yorumunuzu bekliyorum.

Bu bilgiler ışığında siteleri inceliyorum fakat hepsi hakkında çok fazla olumsuz yorum olduğu için kararsız kaldım. 2017 yılında sistemi inventus üzerinden toplamıştım ve hiçbir sorun yaşamadan çok memnun kalmıştım. Farklı sitelerden parçaları toplayarak kendim de birleştirebilirim. İstanbul'da yaşadığım için Tebilon, İtopya, inventus, Gaming.gen vb. firmalara çok yakınım, gidip de alabilirim.

Bu hafta bu işi çözmek istiyorum. Önerilerinizi ve yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Sadece rekabetçi oyunlar için 150 bin TL'lik bir sistem toplamak tamamen para israfı gibi geldi yalan olmasın. Bu tarz bir sistem AAA oyunları 4K çözünürlükte açmak için olur aslında. Bunun çok daha az fiyatına zaten oynadığınız oyunları açacak sistemler var istediğiniz ayarlarda.

Sadece rekabetçi oyunlar için 150 bin TL'lik bir sistem toplamak tamamen para israfı gibi geldi yalan olmasın. Bu tarz bir sistem AAA oyunları 4K çözünürlükte açmak için olur aslında. Bunun çok daha az fiyatına zaten oynadığınız oyunları açacak sistemler var istediğiniz ayarlarda.
Evet, tabii ki haklısın. Bunun bilincinde olarak topladım. Normalde böyle bir sisteme gerek yok. Alabiliyorken neden almayayım mottosuyla buralara çıktım. Kim bilir, belki single player kafasına girerim biraz yaşlanınca :)

Evet, tabii ki haklısın. Bunun bilincinde olarak topladım. Normalde böyle bir sisteme gerek yok. Alabiliyorken neden almayayım mottosuyla buralara çıktım. Kim bilir, belki Single Player kafasına girerim biraz yaşlanınca :)

Kesinlikle girmelisiniz :) hayatınız değişir, paranız varsa neden olmasın? Alırken en iyisini almak en iyisi.