Bütçe
150000

tugolee

Çalışkan
Yer
İstanbul
Herkese merhaba,

Yaklaşık 8 yıl önce son sistemini toplamış ve uzun süredir bu sektörden uzak biriyim. 150.000 TL bütçeyi, kasa ve monitör dahil olarak planladım. Fikir vermesi açısından ne tarz oyunlar oynayacağımı da belirtmek istiyorum. Ağırlıklı olarak Battlefield ve Counter-Strike gibi rekabetçi FPS oyunları oynamak istiyorum. Zaman zaman da Destiny ve New World tarzı yine online oyunlarla ilerleyeceğim. Kesinlikle single player ve hikayeli oyunlar oynayan biri değilim, olmayacağım.

Oyun dışında hiçbir şey için kullanmayacağım bu sistemde, tek amacım oynadığım oyunlarda 3-4 yıl gerçekten yüksek FPS alabilmek. Marka takıntım yok. Fakat ciddi bir bütçe ayırdığım için çok bilinmeyen veya servis sıkıntısı olan hiçbir markayı kullanmak istemiyorum. Bunun aksine bir düşünceniz varsa tabii ki dinlemek ve incelemek isterim.

Aşağıda sizinle 1 haftalık süreçte edindiğim fikirleri ve yorumlarımı iletiyorum:
  • CPU: AMD öneriliyor ama 9800X3D mi yoksa farklı bir şey mi emin olamıyorum.
  • İşlemci soğutucu: Patlar, çatlar diye sıvı soğutucu kullanmak istemiyorum ama onlar eskide kaldı bakım gerekmiyor diyorsanız tercih edebilirim. Eğer aynıysa kule tipi hava soğutma tercihim.
  • GPU: Daha önce AMD kullandım. Bu sefer NVIDIA ile ilerlemek istiyorum. AMD konusunda farklı fikirleriniz varsa duymak isterim.
  • Anakart: Type-C ve Wi-Fi mutlaka içermeli. Gelecekte geliştirmeye açık olmalı.
  • SSD: En az 2TB alan olmalı ve marka olarak daha önce Samsung kullandığım için oraya yakınım. Tek takıntım bu olabilir.
  • RAM: 2x32 GB düşünüyorum. MHz konusunda bir fikrim yok.
  • PSU: Mutlaka Gold sertifika ve üstü olmalı diye biliyorum.
  • Kasa: Öncesinde Corsair kullanıyordum fakat hava akışı ve soğutma açısından hangisi iyiyse benim için uygundur. RGB, cam veya akvaryum takıntım yok.
  • Monitör: Çok fazla çeşit var ve fiyat farkları çok yüksek. Burada oynadığım oyunlara göre yorumunuzu bekliyorum.

Bu bilgiler ışığında siteleri inceliyorum fakat hepsi hakkında çok fazla olumsuz yorum olduğu için kararsız kaldım. 2017 yılında sistemi İnventus üzerinden toplamıştım ve hiçbir sorun yaşamadan çok memnun kalmıştım. Farklı sitelerden parçaları toplayarak kendim de birleştirebilirim. İstanbul'da yaşadığım için Tebilon, İtopya, inventus, Gaming.gen vb. firmalara çok yakınım, gidip de alabilirim.

Bu hafta bu işi çözmek istiyorum. Önerilerinizi ve yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Herkese merhaba,

Yaklaşık 8 yıl önce son sistemini toplamış ve uzun süredir bu sektörden uzak biriyim. 150.000 TL bütçeyi, kasa ve monitör dahil olarak planladım. Fikir vermesi açısından ne tarz oyunlar oynayacağımı da belirtmek istiyorum. Ağırlıklı olarak Battlefield V'e Counter-Strike gibi rekabetçi FPS oyunları oynamak istiyorum. Zaman zaman da Destiny ve New World tarzı yine online oyunlarla ilerleyeceğim. Kesinlikle Single Player ve hikayeli oyunlar oynayan biri değilim, olmayacağım.

Oyun dışında hiçbir şey için kullanmayacağım bu sistemde, tek amacım oynadığım oyunlarda 3-4 yıl gerçekten yüksek FPS alabilmek. marka takıntım yok. Fakat ciddi bir bütçe ayırdığım için çok bilinmeyen veya servis sıkıntısı olan hiçbir markayı kullanmak istemiyorum. Bunun aksine bir düşünceniz varsa tabii ki dinlemek ve incelemek isterim.

Aşağıda sizinle 1 haftalık süreçte edindiğim fikirleri ve yorumlarımı iletiyorum:
  • işlemci soğutucu: patlar, çatlar diye sıvı soğutucu kullanmak istemiyorum ama onlar eskide kaldı bakım gerekmiyor diyorsanız tercih edebilirim. Eğer aynıysa kule tipi hava soğutma tercihim.
  • GPU: daha önce AMD kullandım. Bu sefer NVIDIA ile ilerlemek istiyorum. AMD konusunda farklı fikirleriniz varsa duymak isterim.
  • anakart: Type-C ve Wi-Fi mutlaka içermeli. Gelecekte geliştirmeye açık olmalı.
  • SSD: En az 2TB alan olmalı ve marka olarak daha önce Samsung kullandığım için oraya yakınım. Tek takıntım bu olabilir.
  • PSU: mutlaka Gold sertifika ve üstü olmalı diye biliyorum.
  • kasa: Öncesinde Corsair kullanıyordum fakat hava akışı ve soğutma açısından hangisi iyiyse benim için uygundur. RGB, cam veya akvaryum takıntım yok.
  • monitör: Çok fazla çeşit var ve fiyat farkları çok yüksek. Burada oynadığım oyunlara göre yorumunuzu bekliyorum.

Bu bilgiler ışığında siteleri inceliyorum fakat hepsi hakkında çok fazla olumsuz yorum olduğu için kararsız kaldım. 2017 yılında sistemi inventus üzerinden toplamıştım ve hiçbir sorun yaşamadan çok memnun kalmıştım. Farklı sitelerden parçaları toplayarak kendim de birleştirebilirim. İstanbul'da yaşadığım için Tebilon, İtopya, inventus, Gaming.gen vb. firmalara çok yakınım, gidip de alabilirim.

Bu hafta bu işi çözmek istiyorum. Önerilerinizi ve yardımınızı rica ediyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Rekabetçi oyunlarda 4K mantıksız olur fakat bütçeniz çok yüksek size de kalmış bir şey videoda izlerim falan derseniz 4K alın bence.

Buna bir bakın bende monitör kısmında çok bilgili değilim bilgili arkadaşlar gelip incelesinler.
İşlemci olarak rekabetçi oyunlarda en iyisi 7800X3D.

Ekran kartı olarak da 5080 altı almamanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Sizin sisteminiz 9800X3D ve RTX5080.

Parçaları tek tek toplayıp bitleştirmek daha iyi olur, tek firmaya bağlı kalmak bazı parçalarda yüksek fiyata sebep oluyor.

@tugolee

Rekabetçi oyunlarda 4K mantıksız olur fakat bütçeniz çok yüksek size de kalmış bir şey videoda izlerim falan derseniz 4K alın bence.

Buna bir bakın bende monitör kısmında çok bilgili değilim bilgili arkadaşlar gelip incelesinler.
İşlemci olarak rekabetçi oyunlarda en iyisi 7800X3D.

Ekran kartı olarak da 5080 altı almamanızı tavsiye ederim.
Monitör güzel gözüküyor gerçekten, teşekkürler. Hz konusunda yükselmek daha fazla fark eder mi? Bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Parçaları tek tek toplayıp bitleştirmek daha iyi olur, tek firmaya bağlı kalmak bazı parçalarda yüksek fiyata sebep oluyor.

@tugolee
Evet, hiç istemesem de sanırım tek tek toplayacağım. Yorumunuz için teşekkürler.

Monitör güzel gözüküyor gerçekten, teşekkürler. Hz konusunda yükselmek daha fazla fark eder mi? Bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.

Tabii ki de fark eder zaten Hz'inden fazla FPS'i çok ta hissedemessin ama rekabetçi oyunlarda FPS genellikle sabit kalmaz düşer çıkar o yüzden FPS ine yakın Hz değerine sahip monitör almakta riskli(bence) bende 240 Hz var 230'a düşse bile kasmayı hissediyorum.

R7800X3D rekabetçi oyunlarda daha iyi değil mi?

Herkese merhaba,

Yaklaşık 8 yıl önce son sistemini toplamış ve uzun süredir bu sektörden uzak biriyim. 150.000 TL bütçeyi, kasa ve monitör dahil olarak planladım. Fikir vermesi açısından ne tarz oyunlar oynayacağımı da belirtmek istiyorum. Ağırlıklı olarak Battlefield ve Counter-Strike gibi rekabetçi FPS oyunları oynamak istiyorum. Zaman zaman da Destiny ve New World tarzı yine online oyunlarla ilerleyeceğim. Kesinlikle single player ve hikayeli oyunlar oynayan biri değilim, olmayacağım.

Oyun dışında hiçbir şey için kullanmayacağım bu sistemde, tek amacım oynadığım oyunlarda 3-4 yıl gerçekten yüksek FPS alabilmek. Marka takıntım yok. Fakat ciddi bir bütçe ayırdığım için çok bilinmeyen veya servis sıkıntısı olan hiçbir markayı kullanmak istemiyorum. Bunun aksine bir düşünceniz varsa tabii ki dinlemek ve incelemek isterim.

• İşlemci soğutucu: Patlar, çatlar diye sıvı soğutucu kullanmak istemiyorum ama onlar eskide kaldı bakım gerekmiyor diyorsanız tercih edebilirim. Eğer aynıysa kule tipi hava soğutma tercihim.
  • GPU: Daha önce AMD kullandım. Bu sefer NVIDIA ile ilerlemek istiyorum. AMD konusunda farklı fikirleriniz varsa duymak isterim.
  • Anakart: Type-C ve Wi-Fi mutlaka içermeli. Gelecekte geliştirmeye açık olmalı.
  • Kasa: Öncesinde Corsair kullanıyordum fakat hava akışı ve soğutma açısından hangisi iyiyse benim için uygundur. RGB, cam veya akvaryum takıntım yok.
  • Monitör: Çok fazla çeşit var ve fiyat farkları çok yüksek. Burada oynadığım oyunlara göre yorumunuzu bekliyorum.

Bu bilgiler ışığında siteleri inceliyorum fakat hepsi hakkında çok fazla olumsuz yorum olduğu için kararsız kaldım. 2017 yılında sistemi İnventus üzerinden toplamıştım ve hiçbir sorun yaşamadan çok memnun kalmıştım. Farklı sitelerden parçaları toplayarak kendim de birleştirebilirim. İstanbul'da yaşadığım için Tebilon, İtopya, inventus, Gaming.gen vb. firmalara çok yakınım, gidip de alabilirim.

AM5 toplamanı tavsiye ederim. Nebi Akgün anakart ve RAM rehberi mevcut, parçaları tam kararlaştırmadan önce, fikir olması adına izlemeni tavsiye ederim. Saf oyun için 9800X3D yeterli olur, 4K monitör düşünürsen 9700x falan da fazlasıyla yeterli. Bir de Super serisini bekleyebilirsin, 5080 Super güzel opsiyon olabilir ama yıl sonuna kadar anca çıkacaktır o modeller. En mantıklısı 5080 olacaktır, 5090 tek başına o fiyatlara satılıyor zaten.

Herkese merhaba,

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html (22.300TL)

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...2zEq5ZHs0bB5IGIs1P6rWBoCNogQAvD_BwE#m-gallery (10.500TL)

RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...FKy_j53rjIiioSr8JHyD9xZl58M1FywRoCFqwQAvD_BwE (9.000TL)

SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...1HdjvhWIOJwHBMELVd1v86-7U3LBbnQxoCPzIQAvD_BwE (6.200TL)

İlla samsung olsun derseniz; https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0bw-m-2-pci-express-4-0-fiyati,120631107.html (7.750TL)

Soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/5689...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ (2.500TL)

Kasa: https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,799821360.html (6.500TL)

PSU: https://www.gaming.gen.tr/urun/4304...i-ert1200ewt-2-yil-birebir-degisim-garantili/ (5.600TL)

Total: 120.300TL (990 PRO SSD'yi alırsanız 121.850TL)

Monitör: https://www.gaming.gen.tr/urun/4788...p_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel (19.300TL)

Geri kalan 10.000TL'yi sisteme dağıtabilirsiniz. Mesela Anakartı x870 veya x870e yapabilirsiniz. Gerek var mı tartışılır. Veya SSD'yi 4TB yapabilirsiniz vs. vs.

Herkese merhaba,

Ekran kartını silmişim yanlışlıkla.

https://www.gaming.gen.tr/urun/4784...c-2-yil-birebir-degisim-garantili/?ref=akakce (57.900TL)

@tugolee Güzel sistem tavsiyeleri gelmiş. Ekstra şu linkini paylaştığım 2 rehberi izlemeni tavsiye ederim. Eğer 4K monitör almak istemezsen RAM'leri de optimize etmen lazım 1440P için hatrı sayılır performans artışı getiriyor, kendisi açıklamış rehberde. 4K için direkt EXPO açıp geçebilirsin, performans farkı çok minimal.

@tugolee 4K için bence halen erken şu anda, 1440P için şu monitörü öneririm, oyun keyfi bir başka bu monitörlerde. Bütçeniz artarsa göz atabilirsiniz, fiyatı çok tuzlu tabi. IPS panele ben artık bakamıyorum bu panellerde oyun oynadıktan sonra.

@tugolee Öncelikle OLED ya da IPS tercihinde bulunmanız lazım. Önerilen 4K IPS monitör de çok iyidir. OLED'ler sadece x2 oluyor fiyat olarak maalesef. Bir de WOLED ya da QD OLED Panel oluyor. Göz önünde bulundurursunuz eğer OLED'de karar kılarsanız.

Son düzenleme:
AM5 toplamanı tavsiye ederim. Nebi Akgün anakart ve RAM rehberi mevcut, parçaları tam kararlaştırmadan önce, fikir olması adına izlemeni tavsiye ederim. Saf oyun için 9800X3D yeterli olur, 4K monitör düşünürsen 9700x falan da fazlasıyla yeterli. Bir de Super serisini bekleyebilirsin, 5080 Super güzel opsiyon olabilir ama yıl sonuna kadar anca çıkacaktır o modeller. En mantıklısı 5080 olacaktır, 5090 tek başına o fiyatlara satılıyor zaten.
4K Monitör yüksek ihtimal düşünmem hocam. Fakat gidip birkaç mağaza gezip gerçekten kalite ne kadar fark ediyor bakacağım. Ayrıca Nebi Akgün'ü sayenizde keşfetmiş gibi oldum. 1 saattir videolarını izliyorum. Çok teşekkürler.
Çok teşekkürler hocam. Gayet iyi gözüküyor. 2 konuda yorumunuzu merak ettim sadece.

İlki Goodram markası konusu. İtopya'da her sistemde görüyorum. Gerçekten sıkıntısız bir marka mıdır?

İkincisi ise Enermax markasını ilk kez duyuyorum. Sizin de kullandığınız bir marka mıdır?

Tekrar çok teşekkürler.