Bütçe
15.000 - 16.000 TL
Herhangi bir IPS monitörün Odyssey G6'dan daha iyi olması için kontrast oranının 3500:1 olması gerekiyor çünkü Odyssey G6'nın IPS modellerden sıyrılan en büyük ve geçilmesi pek de mümkün olmayan artısı bu. Renk gamutu, parlaklık ve gecikme bakımından rakibi bol ama renk gamutu, parlaklık, gecikme ve kontrast bakımından rakibi yok.

300 Hz olması önemliyse bir şey diyemem lakin 240 Hz'e burun kıvırmam diyorsan Odyssey G65B'den daha iyi bir monitör yok bu bütçede.

Katılıyorum, Ben monitör daha satışta değilken ASUS'un YouTube kanalından görmüştüm bu monitörü. Fiyatı Türkiye pazarına ilk girdiğinde yanlış hatırlamıyorsam 12 bin bandında falandı emin değilim, ama bayağı yükselmiş ona eminim. Daha da yükselebilir diye düşünüyorum tutan bir monitör olabilecek potansiyelde.
Ben de hatirliyorum o fiyatlarda bu monitörün pivot modeli de 1.300 TL civarı daha pahalı ben monitör kolu alıp kullanmayı planlıyorum.

300 Hz olması önemliyse bir şey diyemem lakin 240 Hz'e burun kıvırmam diyorsan Odyssey G65B'den daha iyi bir monitör yok bu bütçede.
VA panellerde sorun olduğunu çok duydum ve yorumlari da aynı sekilde.

VA panellerde sorun olduğunu çok duydum ve yorumlari da aynı sekilde.
Genellemelere göre mi ürün seçiminde bulacaksın yoksa önerilen ürünleri sorgulayarak mı ürün seçiminde bulunacaksın? Odyssey G65B'de VA ile nam salmış ghosting ve black smearing problemleri yok, cillop gibi monitör. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Genellemelere göre mi ürün seçiminde bulacaksın yoksa önerilen ürünleri sorgulayarak mı ürün seçiminde bulunacaksın? Odyssey G65B'de VA ile nam salmış ghosting ve black smearing problemleri yok, cillop gibi monitör. Sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.
Hocam siz bana o monitörü önerdikten sonra birçok kanaldan videolarını izledim. Bir videoda full siyah ekrandayken mouseun geçtiği bölgelerde beyazlıklar oluşuyordu sanki IPS glow var mış gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneri için teşekkür ederim incelemelere bakacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir videoda full siyah ekrandayken mouseun geçtiği bölgelerde beyazlıklar oluşuyordu sanki IPS glow var mış gibi.
Bunun sebebi Local Dimming ayarının aktif edilmesi. Edge LED arka aydınlatmaya sahip monitörlerde Local Dimming özelliği aktif edilmez. Local Dimming dediğimiz özellik, Mini LED arka aydınlatmalı monitörlerde iyi çalışan bir özelliktir. Açmazsın ve sorunun çözülür. Zaten üretici de Local Dimming özelliğini açmalısın gibisinden bir şey demiyor veya bunu çok iyiymiş gibi lanse etmiyor.

Yukarıdaki linkte "Local Dimming" sekmesindeki videoyu izleyebilirsin. Direkt açıklamasını yaptığım şeyin videolu hali.

Son düzenleme:
Hocam monitörü aldınız mı acaba? Yurt dışında bayağı kullanılıyor ama Türkiye'de kullanan, deneyımleyen göremedim.