Bambu Lab A1 Combo sahibi olarak; eğer sürekli baskı almayacaksanız ve sadece aklınızdaki birkaç projeyi hayata geçirecekseniz 16-17 bin TL bandına çıkmanıza gerek yok. Ayrıca ABS gibi yüksek sıcaklık ve kapalı kasa isteyen endüstriyel malzemeler basmayacaksanız (Eğer sadece PLA, PETG gibi basacaksanız) kapalı kasa bir yazıcıya hiç ihtiyacınız yok. Open frame yazıcılar işinizi fazlasıyla görür. Herkesin Bambu Lab A1 (veya A1 Mini) önermesinin sebebi Apple mantığıyla çalışmasıdır yani kutudan çıkarırsınız, kalibre eder ve basarsınız. Ender tarafında ise durum biraz farklı. "Ender tarafında daha iyilerini duymuştum" düşünceniz kısmen doğru ama bir nüans var. Creality'nin yeni çıkardığı üst düzey modeller (Misal örneğin Ender 3 V3 veya K1 serisi) kağıt üzerinde çok güçlü özelliklere sahip evet. Ancak beni yormasın, uğraştırmasın gibi kriteriniz devreye girdiğinde, Bambu Lab yazılım ve ekosistem entegrasyonu sayesinde Creality'yi geride bırakıyor. Creality modelleri hala biraz kurcalamayı seven kullanıcılara hitap ediyor. Son kararı size bırakıyorum; eğer projeleriniz küçük boyutluysa kesinlikle Bambu Lab A1 Mini. Bütçenizin yarısı cebinizde kalır neredeyse. Sizi asla yormaz, kenarda dursa bile değerini kaybetmez ve canınız sıkıldığında tek tuşla baskı alırsınız.