Bütçe
16.000 TL

alitoprak55 1

Uzman
Direksiyon setimi sattım ve elimde şu an 16 bin TL var. Ne alacağımı, artılarını, eksilerini pek bilmiyorum. Beni böyle yormayacak iyi bir yazıcı yok mu? Herkes Bambu Lab A1 öneriyor ama ender tarafında ondan daha iyileri duymustum. Var mı önerileriniz?

Direksiyon setimi sattım ve elimde şu an 16 bin TL var. Ne alacağımı, artılarını, eksilerini pek bilmiyorum. Beni böyle yormayacak iyi bir yazıcı yok mu? Herkes bambu lab A1 öneriyor ama ender tarafında ondan daha iyileri duymustum. Var mı önerileriniz?

Arada canım sıkılınca videoları vs. izliyorum ve bütçe artırıp kapalı kasa almalısın. Ses ve ısı gibi sorunlar için bir de en başlangıç modelleri arasında performans farkı çok yok; daha çok öğrenme ve program farkları var ve bambu daha fazla elinden tutar.

Arada canım sıkılınca videoları vs. izliyorum ve bütçe artırıp kapalı kasa almalısın. Ses ve ısı gibi sorunlar için bir de en başlangıç modelleri arasında performans farkı çok yok; daha çok öğrenme ve program farkları var ve bambu daha fazla elinden tutar.

Şunu düşünüyorum. Sırf böyle bir şey için bu kadar bütçemi aşmalı mıyım belki 3 5 şey bastıktan sonra kenarda duracak bir ürün için 16 17 bin TL'yi aşmalı mıyım onu düşünüyorum. Aklımda birkaç proje var onun için alacağım fakat bunlar sürekli basmam için değiller. Abs vesaire de basmayacağım zaten o yüzden kapalı kasa sart mı bilmyiorum.

Şunu düşünüyorum. Sırf böyle bir şey için bu kadar bütçemi aşmalı mıyım belki 3 5 şey bastıktan sonra kenarda duracak bir ürün için 16 17 bin TL'yi aşmalı mıyım onu düşünüyorum. Aklımda birkaç proje var onun için alacağım fakat bunlar sürekli basmam için değiller. Abs vesaire de basmayacağım zaten o yüzden kapalı kasa sart mı bilmyiorum.

Ses sorunu var, onun için çevresine iki kat karton ile kapatıp iyi kötü izole yaparsın ama ne basmak istediğin de önemli. Bir de önce Bambu Lab indir ya da YouTube videolarına bak; uygulaması nasıl, kolay mı, kendim bir şeyler tasarlayabilir miyim diye. Bir de ne basmak istiyorsun.

Bambu Lab A1 Combo sahibi olarak; eğer sürekli baskı almayacaksanız ve sadece aklınızdaki birkaç projeyi hayata geçirecekseniz 16-17 bin TL bandına çıkmanıza gerek yok. Ayrıca ABS gibi yüksek sıcaklık ve kapalı kasa isteyen endüstriyel malzemeler basmayacaksanız (Eğer sadece PLA, PETG gibi basacaksanız) kapalı kasa bir yazıcıya hiç ihtiyacınız yok. Open frame yazıcılar işinizi fazlasıyla görür. Herkesin Bambu Lab A1 (veya A1 Mini) önermesinin sebebi Apple mantığıyla çalışmasıdır yani kutudan çıkarırsınız, kalibre eder ve basarsınız. Ender tarafında ise durum biraz farklı. "Ender tarafında daha iyilerini duymuştum" düşünceniz kısmen doğru ama bir nüans var. Creality'nin yeni çıkardığı üst düzey modeller (Misal örneğin Ender 3 V3 veya K1 serisi) kağıt üzerinde çok güçlü özelliklere sahip evet. Ancak beni yormasın, uğraştırmasın gibi kriteriniz devreye girdiğinde, Bambu Lab yazılım ve ekosistem entegrasyonu sayesinde Creality'yi geride bırakıyor. Creality modelleri hala biraz kurcalamayı seven kullanıcılara hitap ediyor. Son kararı size bırakıyorum; eğer projeleriniz küçük boyutluysa kesinlikle Bambu Lab A1 Mini. Bütçenizin yarısı cebinizde kalır neredeyse. Sizi asla yormaz, kenarda dursa bile değerini kaybetmez ve canınız sıkıldığında tek tuşla baskı alırsınız.

Bambulab A1 Mini'nin tablası çok küçük. Tanıtım amaçlı demo yazıcı alabilirsiniz domirobot tanıtım yaptıktan sonra satışı koymuş ve genelde yeni gibi oluyorlar üstelik bu model hem open frame hem de kapatma kitiyle ileride kapatabileceğiniz bir model. Ayrıca kalibrasyon sistemi falan da yine bambulab gibi rahat bir cihaz https://www.akakce.com/3d-yazici/en-ucuz-flashforge-adventurer-5x-ad5x-hizli-fiyati,1036479596.html

Ender tarafında ondan daha iyileri duymustum. Var mı önerileriniz?

Ender tarafına gelirsek ender modelleri iyi değil daha çok creality hi combo gibi cihazlar daha iyi geçer lakin bütçenizi aşar. Bu arada filamentler de ucuz değil kilosu genelde 600 civarı olur bilgin olsun.