Alifer

Uzman
Laptop Lenovo IdeaPad S145 15 API 81UT
İşlemci Ryzen 7 3700U

İşlemci için baktığımda 32 GB RAM destekleniyor diyor ancak anakart yüzünden bir sınırlandırma var mı bilmiyorum. Şu an 4+4 takılı, biri anakarta kaynaklı durumda, diğerinin yerine 16 takabilir miyim? Veya direkt 32 takıp kaynaklıyı deaktive etmek mümkün mü? MHz farkı, hızlı olanın yavaş olana hızını düşürmesinden başka sorun teşkil eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop Lenovo IdeaPad S145 15 API 81ut.
İşlemci Ryzen 7 3700U.

İşlemci için baktığımda 32 GB RAM destekleniyor diyor ancak anakart yüzünden bir sınırlandırma var mı bilmiyorum. Şu an 4+4 takılı, biri anakarta kaynaklı durumda, diğerinin yerine 16 takabilir miyim? Veya direkt 32 takıp kaynaklıyı deaktive etmek mümkün mü? MHz farkı, hızlı olanın yavaş olana hızını düşürmesinden başka sorun teşkil eder mi?

Anakarta gömülü olan RAM'i devre dışı bırakma işlemi yapılır, denedim ancak bunun için ekstra BIOS makinesi olması gerek cihazın BIOS dosyası düzenlenip tekrar dışarıdan BIOS yazılması gerekir ama Windows Update bir BIOS güncellemesi aldığında eski haline gelir Update'i devre dışı bırakırsan sorunsuz kulanırsın ama buna gerek yok zaten o cihazda yavaş işlemci 3700U mevcut istersen 8 tak harici ya da 16 ama 32 takarsan görmeme ihtimali yüksek.

16GB için
8GB için