Gerçekten dersine çalışmış, hani yaptıklarını yemeyecek çok az insan tanırım. En benim diyen adamı bile yer bu numaralarla ki bu şahıs kuvvetle ihtimal Türkiye sınırları içerisinde bile değildir, iyi para kaldırıyordur. Emin ol sadece bunu sahibinden üzerinden de yapmıyordur.

Yani yakalanması çok zor, geçmiş olsun diyelim. Ben de bir ara laptop, konsol alım satım yapıyordum kendi çapımda. 3 - 5 kârına bakmadan gerekirse motorumla şehir değiştirip gidip alıp geldiğim bile oluyordu. Üç kere sahte kimlikle, bir kere de kendini polis olarak tanıtan birisi tarafından dolandırılmaya çalıştılar beni olmadı. :LOL:

Neden insanlar elden teslim almıyorlar ya. Ben kendi adıma söylüyorum bulunduğum illerdeki ilanlara bakarım az bi kapora gönderip gerekirse ortak bir yerde elden teslim almayı düşünürüm hep. Gerçekten çok fazla dolandırıcı var. Yaşananlar için üzüldüm doğrusu.

Neden insanlar elden teslim almıyorlar ya. Ben kendi adıma konuşsam bulunduğum illerdeki ilanlara bakarım az bi kaparo gönderip gerekirse ortak bir yerde elden teslim almayı düşünürüm hep. Gerçekten çok fazla dolandırıcı var. Yaşananlar için üzüldüm doğrusu.
Sağlık olsun diyelim hocam yapacak pek bir şey yok. Laptopları alıp sattığım için çevre illerde pek kolay kolay ucuza cihaz bulunmuyor.

Bende az daha Letgo üzerinden dolandırılacaktım, sahte doktor hesabı açıp memur indirimiyle Media marktan 25 bin TL'lik bilgisayarı 13 bin TL'ye aldığını iddia eden bir dolandırıcı ilanı görmüştüm ve aynı şehirde olduğumuz için elden alırım diye düşünüyordum ama şahısın profil fotoğrafını Google lens ile arattığımda farklı isim ortaya çıktı, ilanda faturada vardı fakat onu da Google lens ile arattığımda montajlanmış olduğunu anladım. İlanı açan oe ara ara tekrardan ilanı yayınlıyor ve her seferinde şikayet ediyorum. 4 ay önce görmüştüm ilanı ama daha 3 gün önce bile aynı ilanı gördüm. Şahıs wpden konuşmak için numara atıyor hatta arıyor sizinle konuşuyor, 2 saat dil döküyor güven vermek için ve daha sonra sahte Param Güvende linki atıyor ve almanızı istiyor, siz o sahte linke girip almaya çalıştığınızda bilgileriniz karşı tarafa gidiyor, klasik fishing yöntemi. Sizlere tavsiyem: Çok iyi internet okur yazarı olun, her şeyi araştırmayı bilin ve forumlarda gezin, başkasının attığı linklere girmeyin ve girdiğiniz sitelerin isimlerini kontrol edin.

Gecmis olsun. Bende bilgisayar toplayacaktim ucuz bir tane. Max. 5000 liraya. Ucuz islemci buldum Ryzen 2200G sogutucu ile birlikte 400 yazıyordu bulundugum sehir kucuk oldugundan dolayi almak istedim cunku baska secenek yok. Kargo vs. guvenmiyorum asla uzaktan alisverise. Yüz yüze almayi teklif ettim saticiya ve ilani satildi diye isaretledi bana satildigini soyledi. 1 gun sonra yine ayni islemciyi satarken gordum. Velhasil dolandiricilara karsi en guzek yontem yuz yuze bulusmayi teklif edin sehir disindaysa ona orada arkadasiniz olmasa bile arkadasinizi gondereceginizi soyleyin. Eger kabul ederse uzaktan da alabilirsiniz zaten kabul etmezse dolandirici olma ihtimali %99. Boyle kurtulabilirsiniz dolandirilmaktan.