16 GB RAM 2K oyunculuk için yeterli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan miracsemizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 437
Arkada sadece oyun açıksa 8 GB ile de oyun oynanır. Ben arkada çok fazla program açık tutuyorum. 18-20 arası değişiyor RAM kullanımı. Ama şu anlık oynatıyorsa devam edin gittiği kadar.

Ben 1 yıl önce 2K’da TLOU 1 oynarken 16 GB yetmediğinden keyfi 1600 TL farkla 32 GB’a yükseltmiştim. Fırsat kollayıp en iyi fiyatta yükseltin derim. 2030’a kadar krizin uzayacağını söyleyenler var.

2K'da RAM değil VRAM önemli. 12 GB VRAM 2K için yeterlidir. Günümüzün AAA oyunları için 16 GB RAM sınırda, 32 GB olursa daha iyi olur tabi.

2K'da RAM değil VRAM önemli. 12 GB VRAM 2K için yeterlidir. Günümüzün AAA oyunları için 16 GB RAM sınırda, 32 GB olursa daha iyi olur tabii.

Çok bir aciliyeti var mıdır hocam?

Arkada sadece oyun açıksa 8 GB ile de oyun oynanır. Ben arkada çok fazla program açık tutuyorum. 18-20 arası değişiyor RAM kullanımı. Ama şu anlık oynatıyorsa devam edin gittiği kadar.

Sadece oyun açık hocam. Ben oyun oynarken arkadaki her şeyi kaparım

Windows Debloat ile kullanın ve arka planı çok meşgul etmeyin. AAA oyunlarda sınırda artık, CS, Valo gibi oyunlarda sorun olmayacaktır. Sanal bellek kurtarıyor bir miktar, onu kaparsan zaten Crash ya da mavi veriyor.

1x8, 1x16 artık çok kabul görmez. Sanal bellek olmasa bence hiçbiri geçerli değil, Onu da SSD tolere ediyor. Pagefile.sys HDD'den atarsa Drop'lar kaçınılmaz. SATA'dan da uzaklaşmak lazım. Bilinçli kullanıcı 1x16'da çok sorun yaşamayacaktır ama. AAA oyunlar dahil. Debloat ve ekstra Tweak gerekebilir. Rekabetçi oyunlarda sorun olmayacaktır.

@miracsemizz Bu konuda önerdiğim Debloat ve Tweak adımlarını uygulayın, LTSC'de boşta RAM kullanımı 1.2 GB civarında RAM temizliği sonrası. Modifiye sistemlerde 800 MB kadar düşüyor ama onlarda güvenlik açığı var. Kendin yapman en iyisi. NTLite ile ISO düzenlenebilir ama ücretli sürümü daha başarılı. Diğer önerdiklerim ücretsiz.

25H2 LTSC resmi sürüm mevcut değil, kendin entegre etmen lazım. 24H2'ye göre Gaming performansı daha iyi, 25H2 geçmende fayda var. Bu koşullar altında artık güncel sistemlerde Win10 gereksiz görüyorum, RAM kullanımı boşta 1.2 GB çünkü, işlem sayısı da yine 65.

Bence şu an 16 GB yeter fakat ileride 24 GB'ye yükseltmeni tavsiye ederim (16 GB+8 GB) olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…