Boş gündemler bunlar. Asıl sorunları konuşmak yerine böyle saçma sapan şeyleri gündeme getiriyorlar. Bu yasak hiçbir şeyi çözmez. Biraz kafası çalışan 11-12 yaşındaki çocuklar bile bu yasağı delip geçer. Bu tarz yasaklar yerine, uygulamaların yaşa göre algoritmalarını düzenlemesi gerekiyor. Örneğin, 13 yaş ve altındaki çocukların karşısına daha az zararlı içerik çıkaracak şekilde uygulama algoritmasını düzenleyebilirler. Ama yasak getirirsen, çocuk yasağı deldiği anda yine zararlı içeriklerle karşılaşacak.

İnternette daha en ufak hakkında bilgisi olmadığı konuda atıp tutan, istediği olmayınca her şeye söven ve bunun daha örneği bitmeyen bir sürü ucube 15 yaş toplulukları vardı. Gayet doğru bir davranış olmuş. Fakat bunu sadece kimlik numarası gibi basit yöntemler ile yapmazlarsa iyi olur. Yeterli düzeyde adım gelmezse bunu da aşarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ne çok yalan dedin ya, haftalardır bu konu mecliste asıl sen araştırma yap önce hadi sayfanınki yalan diyelim bugün olmazsa yarın resmi gazetede onaylanır zaten.
Hocam sürekli bir şeyler çıkıyor mecliste, bu arada kendimi kandırıyormuş gibi olmasın benim hiç bir sosyal medya hesabım yok ama böyle bir yasa geçmez çünkü şimdi 15 yaşında olan biri sadece 3 sene sonra oy kullanabiliyor.

Bence gerekli bir karar olurdu da yine bir şekilde girilirdi. Yasaklı ülkeler nasıl bir engel koymuş acaba onu merak ettim.

Burası gibi değil ki orası. Orada bir tane patlak data bulamazsın. Burdakilere bakınca 13 yaşında çocuğun elinde bile bilgilerimiz geziniyor. Bu yüzden ileri düzey doğrulama gelmeli.

Onaylanmadı, geliyor yazıyor. Klasik clickbate haber. Ama gelecek onu biliyoruz.

Oyları ile kabul edildi haberi yarın gelir.