Xiaomi'nin Pro olmayan, Samsung ve Huawei'nin eski telefonlarında yok, herkes güncel model telefon kullanmıyor.
Ben de zaten Çin malı olmayan yeni telefonlarda var dedim. Çin malı telefonlarda bulsalar ekran koymayacaklar. Samsung A32 kullanan tanıdığımda bile NFC var. Öyle “pro” bir telefon da değil. Emekli olduğu hâlde rahat rahat alabilmişti.

Peki "gurbetçi-almancı" -16 yurttaşlarımız ne olacak? Hani ne bileyim oradan buradan hesap açan?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bakarsanız bu uygulama birçok ülkede zaten uygulanıyor. Bana kalırsa düzgün bir şekilde denetlenip uygulanırsa oldukça faydalı bir uygulama olabilir. Sanırım buna kimsenin itirazı olmayacaktır: Şu bir gerçek ki, artık ülkemizin gençleri ciddi anlamda değişti. Genel bir değerlendirme yapıyorum ve bunu kesinlikle bir hakaret olarak söylemiyorum, ancak gençlerin büyük bir kısmı adeta "donuklaşmış" durumda. Çoğu, sokağa çıktığında insanlarla nasıl diyalog kuracağını, hatta düzgün bir şekilde nasıl yürüyeceğini bile bilmiyor. Bizim, bu ülkenin geleceği kimlere emanet? Gençlerimize, öyle değil mi? Peki, gençlerimiz bu haldeyken, bu ülkenin geleceği ne olacak?

Bir yandan destekliyorum ancak bunun karşılığında değişen ne olacak tam olarak? Bu yasaktan sonra 16 yaşın altındaki herkes “Of bu yasakmış yaa” deyip sosyal medyayı kökünden bırakacaklar mı? Kimlik doğrulama olayı mümkünatı yok gibi görünüyor, azıcık mantık kullanınca aşırı saçma olmaz mı?
Ayrıca bu yasağı koymak için gerçekten çok geç kalındığını düşünüyorum, bu saatten sonra kimsenin bir şeyleri düzelteceğine de inanmıyorum.