1449

Üstün
Birkaç gün sonra 16 yaşına gireceğim. Okulum aşırı uzak motorla gidip gelmek istiyorum. A1 ehliyet alınmalı mı, fiyatı ne kadar, ehliyet alınırken ne yapmam gerekiyor? 60-80 TL bandında motorsiklet öneriniz nedir?

18 bekleyip A2 alman maddi açıdan daha mantıklı ama ihtiyacın varsa A1'de alabilirsin tabi.
fiyatı ne kadar, ehliyet alınırken ne yapmam gerekiyor?
Kursu arayıp sorman lazım, aklındaki tüm sorulara cevap bulursun.
Honda Dio veya Activa 125 nasıldır hocam?
Paran varsa segmentinin en iyileri.

18 bekleyip A2 alman maddi açıdan daha mantıklı ama ihtiyacıın varsa A1'de alabilirsin tabi
Hocam ihtiyacım yok. Motor sürmeye başlamak istiyorum. Otobüslerde kan sıcağı içinde durağı beklemek yerine kendim gideceğim yere kendi motorumla giderim daha iyi olur. Vaktiyle de A2-A diye yükselteceğim. İlerde de nasip olursa C ve B ehliyeti de alacağım.

16'dan gün olunca kursta kayıt oluşturuyorsun, seni önce teorik derse sokuyorlar sonra elektronik sınava.
Elektronik sınavdan geçersen sürüş derslerine başlarsın, ardından direksiyon sınavına

Direksiyon sınavından geçtikten sonra MEB'in yollayacağı sertifikayi bekleyeceksin birkaç hafta, ardından harç ve kart parasını yatırı nüfus müdürlügüne randevu alacaksın, dosyaya oraya gidip ehliyet başvurusu yapacaksın, orada geçici ehliyet belgesi verecekler.

3-4 aylık bir süreç olur, ehliyeti konuşursak zamlı fiyattan ödeme yaparsın.

Şimdi motor için elektronik sınavdan geçersen araba ehliyeti başvurunda elektronik sınava girmene gerek kalmaz.

16'da ehliyet alabilirisn, evet. 18'inde de A2 alırsın. 20 yaşında da A ehliyetini alırsın. Maddi gücün de umarım yeter o zamana kadar ve istediğin motora sahip olup sürersin.

O bütçeye de Drift L öneririm. Hero Dash 110 da olabilir.

16'da ehliyet alabilirisn, evet. 18'inde de A2 alırsın. 20 yaşında da A ehliyetini alırsın. Maddi gücün de umarım yeter o zamana kadar ve istediğin motora sahip olup sürersin.

O bütçeye de Drift L öneririm. Hero Dash 110 da olabilir.
Hocam hayalimde 2 teker Goldwing var ve almam mümkün. Başlangıç motoru olarak Honda istiyorum. Öğreneyim, manevra yapmaya alışayım. Sorunsuz ve konforlu olması önemli. İlk işim motor ehliyet grubunu tamamlamak. Sonra Araba, tır, traktör ve ekskavatör ehliyeti almak istiyorum. Hepsi sırasıyla 😅

Anladım. Öyleyse hiç vakit kaybetmeden A1 için başla. Dediğim gibi 18'ine geldiğinde A2'yi alırsın. 2 yıllık tecrüben olacağı için A ehliyetini de 20 yaşına bastığın anda almaya hak kazanırsın. O zamana kadar eğitim almış olursun diye düşünerekten istediğin motoru sürer keyfine bakarsın.