12130

Uzman
Merhaba 16 yaşımda A1 ehliyetle beraber 50 ya da 125 CC motor almayı düşünüyorum. Uygun fiyatlı 40.000-100.000 TL civarı sıfır motor arıyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
TVS Raider 125 en mantıklı seçim olur çünkü aradığın fiyata göre sıfır motor 3 parmağı geçmez 3 parmağın 1 tanesi Raider 2. drift 3. boş beleş Çinli scooterları ve 50CC'yi 125 CC'ye bayi tarafından çevirilmiş çakma 125CC'ler. (Küba TK03) Raider'ı 0 olarak kuzenime aldık rodajını ben yapıyorum şu an 125CC olarak torklu ve güçlü bir makine tavsiye ederim. Alıcağın Çinli driftten daha sağlam ve güvenilir.

Merhaba 16 yaşımda A1 ehliyetle beraber 50 ya da 125 CC motor almayı düşünüyorum. Uygun fiyatlı 40.000-100.000 TL civarı sıfır motor arıyorum. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
2023 model Honda Dio alabilirsin ama boyun 180 veya üstüyse uzak dur rahat edemezsin onun dışında dertsiz tasasız rahat rahat binebileceğin bir modeldir.

Scooter öğrendikten sonra vitesli alması daha iyi olur. Adam hayatında motor sürmemiş. Trafikte yok debriyajı mı bırakacaktım freni nasıl basacağım vitesi nasıl atacağım derdiyle uğraşmak zorunda kalacak, panik olacak. He öğrenilir mi öğrenilir ama motorla yapılan kazanın affı yok maalesef. Şimdi gelipte 'Yaeğ ben fitesli ile başladım çok iyi sürüyorum fitesli ile başanır hehehh' diyenler gelmeden şunu söyleyeyim, siz belki trafikte hayatta kalabildiniz o motorla, ancak senin ilk başta odağın trafik olmalı. İşte bundan dolayı scooter almanı öneriyorum. Jupiter 125, ntorq bunlara bakabilirsin.

Hala o fiyatlara bulunabiliyorsa Honda CB125F'te var.
Güzel modeller öneriyorsunuz ama ilk defa motorsiklet kullanacak insanlar için pek uygun modeller değil bence. Manevra kabiliyeti gidondan olmayan modeller bunlar ve yeni başlayanlar için oldukça zor.

Hala o fiyatlara bulunabiliyorsa Honda CB125F'te var.

Dio 135k şu an.
23 dio bayilerde 105-108k civarında, ufakta bir pazarlıkla bütçeye yakın.

Scooter öğrendikten sonra vitesli alması daha iyi olur. Adam hayatında motor sürmemiş. Trafikte yok debriyajı mı bırakacaktım freni nasıl basacağım vitesi nasıl atacağım derdiyle uğraşmak zorunda kalacak, panik olacak. He öğrenilir mi öğrenilir ama motorla yapılan kazanın affı yok maalesef. Şimdi gelipte 'yaeğ ben fitesli ile başladım çok iyi sürüyorum fitesli ile başanır hehehh' diyenler gelmeden şunu söyleyeyim, siz belki trafikte hayatta kalabildiniz o motorla, ancak senin ilk başta odağın trafik olmalı. İşte bundan dolayı scooter almanı öneriyorum. Jupiter 125, ntorq bunlara bakabilirsin.

Güzel modeller öneriyorsunuz ama ilk defa motosiklet kullanacak insanlar için pek uygun modeller değil bence. Manevra kabiliyeti gidondan olmayan modeller bunlar ve yeni başlayanlar için oldukça zor.

Ben A1 aldığımda hiçbir bilgi ve tecrübem olmamasına rağmen YBR ile başladım, kuzenim de Raider ile ve gayet rahat öğreniliyor. Ekstradan arkadaşın belirttiği fiyat skalasında sorunsuz kullanabileceği bir scooter yok çünkü çoğu motor yiyor veya salak salak arızalar yakıyor. En yakın örnek dayımda TVS Jupiter vardı ve durduk yerde fanlarını kırıyordu ve bu motorun kronik sorunu.

Güzel modeller öneriyorsunuz ama ilk defa motosiklet kullanacak insanlar için pek uygun modeller değil bence. Manevra kabiliyeti gidondan olmayan modeller bunlar ve yeni başlayanlar için oldukça zor.

23 diyor bayilerde 105-108k civarında, ufakta bir pazarlıkla bütçeye yakın.

Bulunursa güzel tabii lafım yok ama bayiler bile ne kadar Honda da olsa milleti düdükleme peşinde.

Ben A1 aldığımda hiçbir bilgi ve tecrübem olmamasına rağmen YBR ile başladım, kuzenim de Raider ile ve gayet rahat öğreniliyor. Ekstradan arkadaşın belirttiği fiyat skalasında sorunsuz kullanabileceği bir scooter yok çünkü çoğu motor yiyor veya salak salak arızalar yakıyor. En yakın örnek dayımda TVS Jupiter vardı ve durduk yerde fanlarını kırıyordu ve bu motorun kronik sorunu.

Bulunursa güzel tabii lafım yok ama bayiler bile ne kadar Honda da olsa milleti düdükleme peşinde.
Öğrenilmez demiyorum elbette öğrenilir ama dediğim gibi, scooterları gidon ile kolayca yönlendirebilirsiniz. Nereye çevirirseniz oraya gider, ek olarak @Nop arkadaşımızın da belirttiği sebeplerden başlangıç için en uygunu scooter gibi. Tabii scooter seçimi çok önemli, lastik çapı ufak frenleri tutmayan hintli-çinli modellerle de olmaz.

Öğrenilmez demiyorum elbette öğrenilir ama dediğim gibi, scooterları gidon ile kolayca yönlendirebilirsiniz. Nereye çevirirseniz oraya gider, ek olarak @Nop arkadaşımızın da belirttiği sebeplerden başlangıç için en uygunu scooter gibi. Tabii scooter seçimi çok önemli, lastik çapı ufak frenleri tutmayan Hint-Çinli modellerle de olmaz.

Hacım ne kadar motor sürdün veya hala sürüyor musun bilmiyorum ama o dediğin 50CC de bile zar zor oluyor. Scooterda olsa viteslide olsa o motor illa gidiceğin tarafa yatirilmak zorunda oluyor. Bisiklette bile sade gidonu çevirdiğinde yere yapışırsın. Gidon dönme açısı bile scooterlarda sınırlı.